http://fotserv.pl/upload/1516462934-ere.PNG
- [EN] PVP: The Water Castle obtained from PVP now grants population. [PL] "Ekspedycyjny zamek na wodzie" od teraz zwiększa populację.
https://forum.tsotesting.com/threads...ts-population.
Wersja do druku
http://fotserv.pl/upload/1516462934-ere.PNG
- [EN] PVP: The Water Castle obtained from PVP now grants population. [PL] "Ekspedycyjny zamek na wodzie" od teraz zwiększa populację.
https://forum.tsotesting.com/threads...ts-population.
w końcu się na coś przyda- super :)
No proszę ktoś zaczął myśleć? tylko ze te 200 popa to sobie mogą wsadzić jeszcze zależy na jakim o levelu wymyślili.
Hmmm, jeżeli ilość pop będzie zależało od lvl to może zainteresuje PVP?
Po pierwsze - za późno.
Po drugie - Same ludki w wieży to za mało.
Całkowity rebalans nagród (w tym unikatowe, nieosiagalne w inny sposób), uatrakcyjnienie walk w sumie może by zachęciło do zabawy w PvP, same ludki nie.
Super sprawa zwłaszcza że mam max lvl pvp :]
a te 200 ludzików to maksymalna ilość czy w miarę rozwoju zamku będzie ona wzrastać?
:confused:od teraz znaczy od kiedy?:confused: bo u mnie nic nie ma ludkow:eek:
''Ale to nie wszystko; Wysłuchaliśmy uważnie twoich uwag i wdrożyliśmy pożądany mnożnik XP !''
Czy ktoś mi wytłumaczy na jakiej zasadzie działa ten mnożnik?
Z informacji z testowego:
"Przygotuj się na jeszcze więcej skarbów.
Przygody oznaczone ikoną gwiazdy zapewniają większe nagrody w trakcie trwania sezonu przygód.
W tym czasie przygody te są dostępne u kupca w zamian za fragmenty map oraz klejnoty.
Dodatkowe nagrody zapewniają +100% do punktów doświadczenia, surowców i uzupełnień."
W pierwszej wersji tegoż "evenciku" był podwojony drop (bez budynków) oraz bez doświadczenia, po dyskusjach na forum testowego chyba skłonili się dodać i mnożnik do zdobywanego doświadczenia, dlatego tak się chwalą jak to słuchają społeczności.
Jest kilka ciekawych nowości, 3 specjalistów w tym nowy czempion, pojemność ''tylko'' 180 sugeruje że faktycznie ma inne zalety :D
Ważne że jest 1 atak wiec w najgorszym przypadku będzie kolejny generał na loty, widzę że zwiększa trochę bazową siłę ataku kawalerii to może być realnie ciekawa opcja!
Będzie nowy geolog z bonusem do szukania złota i odkrywczyni z bonusem dla przygód
dodali też nowy budynek - ''cudowna rezydencja'' o cenie równie cudowniej co nazwa - kosztuje prawie 10k pisanek i można kupić 3, to kpina z poważnych ludzi? Chyba że wg. nich nikt poważni nie karmi już settlersów? Zobaczymy co zmienią z czasem, do 8-9 poziomu rezydencja jest brzydka jak chata drwala, na 11-12 zaczyna wyglądać poważnie i ostatecznie mieści 555 osadników ;)
Popatrzcie i testujcie sami bo siedzieć na 2 grach (serwerach) to katorga, jeden jest ledwo grywalny i co chwilę wywala flash :mad:
Jakie przygody trza molestować w tym evencie?
Generał Borys daje bonus +50% do ataku jednostkom szybkim (konni, rycerze, konni arkebuzy) dodatkowo zmniejsza siłę ataku jednostkom szybkim wroga i daje +50%PD
Może być alternatywą dla majora w niektórych miejscach, a reszta pewnie wyjdzie w praniu.
I jest major do kupienia za pisanki, nie ma żadnej nowości z budynkami produkcyjnymi, jest to co rok temu (młyny/rzeznie/silosy ulep)
fajny ten nowy generał Borys, jest w stanie zastąpić majora anslema i vargusa w wielu obozach
Kogoś tu zdrowo popieściło - 38k pisanek jedynie za nową zawartość, łącznie ze starą to ponad 60k pisanek. Jeśli tak mają wyglądać teraz eventy, to chyba pora sobie odpuścić tą grę, bo łącznie z tym parciem na niewyczerpalne kopalnie teraz to wygląda jak skok na kasę, i to gruby skok.
przeciez i tak zapewne nic nie bedzie dzialalo
Ja się nie zgadzam. Jeśli byłbyś zadowolony, gdyby była powtórka z zeszłego roku, to rozwiązanie jest proste - odpuść nową zawartość, powinieneś być równie zadowolony, chyba że jesteś hipokrytą i tak na prawdę boli Cię to, że ktoś może mieć więcej.
Podobnie z kopalniami - zabrali Ci coś, żeby dać za klejnoty te kopki? Ja sobie na żadną z nich na pewno nie pozwolę, bo uciułane z Exella klejnoty wolę przeznaczyć na czas premium, a fakt że ktoś zapłaci za to aby utrzymać grę w której się dobrze bawię wcale mi nie przeszkadza.
Pierwszy rzut oka to za dużo tego:
- cudowny dom mieszkalny - 2 x 9995 pisanek
- kolejny mistrz sztuki walki - 4595 pisanek
- Generał Borys - 6695 pisanek
- Major - 5795 pisanek
- księżniczka Zoe - 2495 pisanek
- nieustraszony odkrywca - 1295 pisanek
- dzielna odkrywczyni - 1895 pisanek
- niezłomny geolog - 1195 pisanek
- geolog o złotym sercu - 1495 pisanek
- wiosenny park - 2945 pisanek
mistrza obrony, weterana i inne już pomijam.
Witam,
Spróbuję wam przedstawić najnowsze informacje związane z Eventem Wielkanocnym.
Opiszę tu tylko nowości jakie się pojawią u kupca, bo wszystkiego jest naprawdę dużo.
Kupiec
https://i.postimg.cc/rssVL1Y2/screenshot-503.png
Cudowna, zdumiewająca Rezydencja - ilość 2szt.
https://i.postimg.cc/d1dXZLkZ/screenshot-504.pnghttps://i.postimg.cc/sghprStW/screenshot-509.png
Myślę że tu z tą ceną to jest pomyłka i o jedną 9 za dużo wpisane.
Koszt rozbudowy.
Spoiler
Generał Borys - ilość 1szt.
https://i.postimg.cc/B6W734YS/screenshot-505.png
Spoiler
Księżniczka Zoe - ilość 1szt.
https://i.postimg.cc/d0WdRBCz/screenshot-511.png
Spoiler
Geolog złote serce - ilość 2szt.
https://i.postimg.cc/ZRM8mcKr/screenshot-516.png
Spoiler
To wszystkie nowości jakie pojawiły się u kupca na serwerze testowym,
mam nadzieję że przyda wam się ten opis i pomoże dobrze się przygotować do wydarzenia wielkanocnego. :)
Podaję również link do pamiętnika dewelopera z ubiegłego roku, abyście sobie przypomnieli jak to wyglądało.
Pozdrawiam,
Bestia.
Hmm.
A mi się wydawało, że Champions of Anteria przedstawia pięciu głównych bohaterów, Vargusa, Anslema, Nusala, Oonę i Baltasara.
Jakby to był Czempion to miałby nazwę Czempion Borys, a tak to tylko, albo aż Borys.
W praniu wyjdzie czy przydatny :)
Ale z drugiej strony to tylko gra ...
Na razie mamy snapshot tego co jest do kupienia, a nie mamy danych odnosnie tego ile surowca mozemy zdobyc i czy czasem nie jest tyle co w poprzednim roku, tyle ze przez pół.
Generalnie trudno sie nie zgodzic z jednym z poprzednich postow odnosnie tego, ze ktos jest chyba albo odrealniony albo bezczelny wrzucajac nowa zawartosc z takimi kosztami.
Totalne minimum to jakieś 20k pisanek, ale idąc tą droga, w grze ciężko będzie o budynki typu ul. silos, ul. młyn, więc cena tych budynków diametralnie wzrośnie, więc niedługo staną się one tak unikatowe, jak teraz lodowe rezydencje lub tego typu budynki, bo popyt zwyczajnie przerośnie podaż, i to kilka razy. Już na BN sugerowałem, że dodana zawartość ma się nijak do możliwości gracza, to dostałem jedynie aprobatę, za która nie szły żadne wiążące decyzje, ale tutaj to zwyczajnie przegięli. Argumenty droga BB_Penelopo, że można dokupić brakujący surowiec za klejnoty, proszę zachować dla siebie, bo niejako ten wariant zaczyna przeważać, jeśli mówimy o chęciach, a jeśli mówimy o rzeczywistości, strzelacie sobie w stopę.
Te rezydki to towar superekskluzywny, wszyscy będą narzekać na cenę, ale każdy będzie chciał je mieć :)
Konieczne zakupy:
- generał Borys - 6695 pisanek
- pływające domy - 2 x 365 pisanek
razem 13110 pisanek, czyli w zasadzie nie tak dużo :)
Mniej konieczne:
- geolog o złotym sercu - 2 x 1495 pisanek - mimo wszystko wydobycie rudy złota nie stanie sie tak bardzo opłacalne
- wiosenny park - 2945 pisanek - nie wszyscy lubią takie budynki
- niezłomny geolog - 2x 1195 pisanek - wciąż wart zakupu, jednak nie jest już taki niezastąpiony
razem: 8325 pisanek
Bonusy (ekskluzywne):
- cudowna rezydencja - 2 x 9995 pisanek - świetne posiadłości nie dla każdego
- kolejny mistrz sztuki walki - 4595 pisanek - w zasadzie można go sobie odpuścić
- kolejny major - 5795 pisanek - jak wyżej
razem: 30380 pisanek
Polemizowalbym z tym, to nadal sa budynki dajace tylko populacje, wiec cos co mozna uzyskac na tuzin innych sposobow dostepnych caly rok.
Z tym tez bym polemizowal, obecna wartosc odkrywcow pomiedzy eventami wynosi prawie zero (biorac pod uwage, ze poszukiwania skarbow to ponury zart a jedyna przygode ktorej sie oplacalo szukac mozna obecnie w kontrolowany sposob kupowac).Cytat:
Konieczne zakupy:
Z tym tez bym polemizowal :D Sam sie tego po sobie nie spodziewalem ale zaczynam widziec sens w buffie do farm/ mlynow wodnych czyli budynkow zajmujacych ogromna ilosc dostepnej przestrzeni, a jesli sie okaze ze ten buff sie realnie oplaca to nie ma co lubic tylko trzeba uzywac.Cytat:
Mniej konieczne:
- wiosenny park - 2945 pisanek - nie wszyscy lubią takie budynki
Trochę info co co pisanek z przygód. Lista nie jest kompletna. Nie chciało mi się dłużej siedzieć na testowym. Podkreślam, że to dane z testowego, a nie skopiowane z wszelakich fansite'ów.
Sezonowe przygody:
Aladyn i Lampa Oliwna - 64/128
Bohaterski mały krawiec -
Łupieżcy grobowców - 17/34
Wir- 32/64
Zakazane Eksperymenty -
Na końskim grzbiecie - 42/84
Proch - 84
Wiktor Podstępny - 36
Azyl bandytów - 74
Życie pirata -
Słońce tropików -
Pozostałe:
Oblężenie 22/44
Skarb przy jeziorze 26/52
Atak na łupieżców 26/52
Zebranie bukanierów 20/40
Dzielny mały krawiec - 48
Synowie małego krawca
Sprytny mały krawiec
Zdradzony mały krawiec - 24
Alibaba Młody Drwal -53
Alibaba i pierwszy złodziej -53
Alibaba i drugi złodziej -35
Alibaba i trzeci złodziej -106
Matczyna miłość - 22
Starzy przyjaciele -
Czarni Rycerze -
Ryczący Byk -
Mroczne Bractwo - 42
Wyspa piratów - 22
Bagienna wiedźma -16
uśpiona rafa - 36
Bliźnięta - 5
Spór o ziarno -10
Borys nie działa na bossów, więc jego przydatność będzie podobna jak naukowca, z tym że naukowiec jest typowo pod bossów, a borys będzie pod zwykłe obozy z dużą ilością szybkich jednostek.
Się zobaczy co to:)
borys ze skillami ma 195 pojemnosci, przy 50% bonusu dla KA daje to :
- teoretyczna maksymalna pojemnosc 291 jednostek
- ciut lepsze wykorzystanie szarzy (+4 pkty lacznie zamiast 3)
Biorac pod uwage, ze w kazdej walce w ktorej trzeba bedzie ciac ilosc jednostek atakujacych zeby sie zastawic KZ Borys traci podwojnie (bo kazdy KA zastapiony jednym KZ jest tak naprawde warty 1.5KA) to podejrzewam, ze bedzie przydatny tylko do atakowania obozow ktore juz mozna bez strat zajechac majorem 285. Niemniej jednak warto go kupic.
A szarża nie będzie dawać +5? W badaniach nie zaokrąglają w górę? Bo jeśli tak to Borys będzie dysponował siłą 293 KA. A jeszcze sam ma pierwszy atak, flankowanie i obrażenia 700-1000, czyli 760-1060 z kolosem. To razem daje silę 301-304 KA.
Ciekawie się robi z włączonym huraganem:
- siła 342-345 KA, jeśli huragan naliczany będzie od 103
- siła 351-354 KA, jeśli huragan naliczany będzie od 155
Nie wiem jak to stackowanie będzie działać.
Naukowcowi nie mnoży ulepszonego frasunku, to i borysowi nie pomnoży potężnej szarży.
1) nie ma na razie sposobu, by upchnąć 555 osadników w jednym polu wielkości zwykłej rezydencji.
2) z odkrywców mamy czysty zysk, swoje zawsze przyniosą, w eventach całkiem sporo, a nie blokują miejsca i raczej nie przeszkadza ich obecność w gwieździe
3) widziałem na forum wiele drwin z parku i byc może jego posiadanie nie jest absolutnie konieczne, sam go mam i raczej kupię drugi, z uwagi na spory cooldown nieczęsto używam, ale przy dwóch będzie można rzucić premię codziennie :D