Przeniesienie części premii ze Specjalnego Magazynu Prowiantu do Magazynu Prowiantu
Ponieważ uniwersum jest stare to podejrzewam zdecydowana większość graczy ma oba magazyny. W związku z powyższym wyróżnienie Specjalnego jako... coś"specjalnego" mija sie już z celem. Po drugie użyteczność zwykłego magazynu - u mnie przynajmniej - jest praktycznie zerowa. Do robienia osadników mam szkoły i uniwersytet, buffy w zwykłym magazynie sa żenujące, a dosypek do złóż nie robię bo tych złóż od dawna nie używam. Za to specjalny magazyn ma kolejkę na tydzień do przodu bo robię odznaki, steki, manuskrypty, kodeksy... Czy nie nadszedł czas by zrównoważyć oba magazyny i np. dać możliwość robienia manuskryptów również w zwykłym?
specjalny magazyn prowiantu
Nie wiem, jak u Was, ale u mnie specjalny magazyn prowiantu już pęka w szwach. Od kiedy powstał, są do niego dodawane wszystkie nowe receptury. Problem w tym, że te wszystkie nowe rzeczy są często przydatne, a ich produkcja często jest czasochłonna, i ciężko równomiernie rozłożyć produkcję. Jak dla mnie dodawanie receptur w smp powinno się skończyć na recepturach ksiąg. Od tego czasu miałem nadzieję, że twórcy się ogarną jakoś, i wprowadzą alternatywę dla smp, lub po prostu przeniosą część produkcji typu uczty, steki do zwykłego magazynu prowiantu z zachowaniem konieczności wykupu receptur do ich produkcji dla tych, co jeszcze ich nie mają. Ale w dalszym ciągu oblegany jest jedynie smp. Teraz dojdą podkowy, na wielkanoc pewnie też coś, potem na event piłkarki też coś. Dla porównania, od wystartowania gry, w zwykłym prowiancie dodano jedynie pakiety medyczne ekspedycji i wróżkowy pył. I co się tam w nim produkuje? Większość pewnie tylko chlebowych ludzi i raz na 2 tygodnie złoty napitek do gildyjnego. Proponuję więc, aby twórcy przemyśleli temat zawczasu, bo zanim podjęte zostaną jakieś kroki to do smp zostanie dodane jeszcze drugie tyle, i już kompletnie produkcja tam wymknie się spod kontroli.