Skoro mamy już manufakturę recyklingową, która robi "coś z niczego", zgłaszam, że chcielibyśmy także budynek, który produkuje żelazo?
Co Wy na to? Niewyczerpane źródło żelaza :)
Wersja do druku
Skoro mamy już manufakturę recyklingową, która robi "coś z niczego", zgłaszam, że chcielibyśmy także budynek, który produkuje żelazo?
Co Wy na to? Niewyczerpane źródło żelaza :)
to świetny pomysł, mam odsłonięte wszystkie kopalnie żelaza, a tego surowca ciągle mi brak. Mam nadzieję, że BB przychyli się do tego pomysłu
Zapotrzebowanie na żelazo jest niewspółmienie duże do możliwości kopalni, przydał by się taki budynek.
oddając uszkodzone kolo - 5k rudy, uszkodzony wózek - 10k rudy, itd ...
dobre, bardzo dobre
a znajac bb, jesli niewyczepalna kopalnia miedzi kosztuje 20k klejnotow, to takie Niewyczerpane źródło żelaza bedzie kosztowalo ze 40k klejnotow, jak nie wiecej
to jakby była kopalnia, ale my chcemy skup złomu :D
dobry pomysł
Tylko że manufaktura jest "następstwem" warsztatu smolarza, a ten budynek byłby całkiem z czapy (nie to, żeby obecnie wszystkie miały sensu i uzasadnienie:P). Już zdecydowanie bardziej logiczna byłaby wielokrotnie proponowana niewyczerpalna kopalnia żelaza, której się jakoś od lat nie doczekaliśmy tak samo jak umiejętności geologa, który nie wiedzieć dlaczego każde inne z "podstawowych złóż" może znaleźć przyspieszone, tylko żelazo nie.
Ponieważ nie ma opcji "obojętnie" głosuję na nie.
Prędzej bym widział epicki budynek "skup złomu" do wydropienia z exela po odblokowaniu wszystkiego w gospodarstwie, w którym byłyby łańcuchy dla wszystkich metali (może poza tytanem).
Swoją drogą, na co wy to żelazo marnujecie? U mnie użycie rudy ponad 15k/12h i wychodzę na spory plus z wydobyciem.
Pewnie produkują wszystko co się i pakują do magazynu na wieczne przechowanie.
Ano tak to jest jak sie robi krawcow metoda na szybko xD Ja wole uzywac rekr zamiast ochotnikow i zolniezy i robic przygode troche dluzej
Witam!
Ciekawy pomysł! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
każdy budynek produkujący coś z niczego jest pożądany, a czy będzie przydatny to zależy już od ceny ;)
Dla mnie super pomysł, ale ... Podoba mi się jego dopracowanie w oparciu o wykorzystywane potencjalnie uszkodzone wózki czy złamane koła. To byłoby bardzo ciekawe. Można do tego dorzucić coś ze śmietków, np. żelazne kociołki, czy jak one się tam zwą. Byłbym za budynkiem przetwarzającym śmieci (eks ozdoby) na żelazo. Ci, którzy pytają, na co idzie żelazo, niech wiedzą, że na wszystko, na co się da. Ekspedycje ... tam na 5k broni wychodzi 10000 sztab, nie chce mi się liczyć ile to rudy ... Oczywiście miecze stalowe i żelazne też swoje robią. Zużycie jest koszmarne. Mam sam 6 szt. pieców na 6 lvl, które żrą niczym wygłodniałe stado piranii.
Witam ponownie!
Dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji i głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Może być kopalnia, może byc inny budynek, jedno jest pewne: żelaza nigdy dość.
Jestem ZA :) tylko że nie mogę zagłosowac, bo ankieta zamknięta ;/
ps. wątek z kopalnią tez podbiłam;)
Zdecydowanie nie .
Mam kilka milionów sztabek żelaza zapasu z własnej produkcji .
Jest tyle złóż żelaza na wyspie plus to z dropów , ze ktoś ogarnięty na tyle by co drugi dzień wybudować wszystkie kopki , podnieść je na drugi poziom ,
rzucić ucztę i mieć nadmiar rudy aby kilka pieców pracowało non stop .
Tez sie staram zminimalizować zużycie ochotników no ale to nie dlatego , ze oszczędzam tylko chodzi o wydajność koszar .
Ale wcale sie nie wzbraniam posyłać ich do piachu , od tego są miecze żelazne i stalowe by je wykorzystywać .
Mogę sobie zapewnić produkcje rudy z złóż na wyspie, ale to wymaga zaangażowania (geolog/kopalnie/upg/buffy). Tu chodzi o automatyzacje zeby się tym nie zajmować jak miedzią czy innymi gałęziami produkcji
Czemu ankieta jest zamknieta??
*glosuje na tak*
Dzień dobry,
termin ankiety upłynął, nie ma możliwości dalszego oddawania głosów, w związku z tym temat zostanie zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Jeżeli uważacie pomysł za przydatny - proszę o utworzenie nowego wątku z bezterminową ankietą.
Instrukcje jak to zrobić znajdziecie TUTAJ.
Przypominam również, że aby pomysł został przekazany "ZA" musi być minimum 50% ankietowanych, co powinno równać się minimum 40 pozytywnym głosom.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria