Witam co sądzicie o nowościach? Zamiana klejnotów z cotygodniowego logowania chyba raczej zasmuci większość graczy. Coś mi się wydaje że wydając klejnoty pewnie będziemy dostawać w prezencie cenną dosypkę do złoża kamienia lub coś podobnego.
Wersja do druku
Witam co sądzicie o nowościach? Zamiana klejnotów z cotygodniowego logowania chyba raczej zasmuci większość graczy. Coś mi się wydaje że wydając klejnoty pewnie będziemy dostawać w prezencie cenną dosypkę do złoża kamienia lub coś podobnego.
Na pewno urozmaici:)
Pogadamy więcej po próbach na testowym.
Nie doczytałem "z wyjątkiem klejnotów" Ale zobaczymy kiedy to wejdzie i czy w ogóle wejdzie. BB lubi zaskakiwać.
ciekawe ciekawe, ale wszystko wyjdzie w praniu na testowym
ps
rewolucją to nie będzie, ale być może miłym dodatkiem. oby tylko nie na parę dni/tygodni
Testowy ruszyl :)
Ladnie to nawet wyglada. Juz 1 przygode tluc zaczynam to zobaczymy co wpadnie :D Niektore obozy maja nawet 400 jednostek do pokonania :( Ale mozna uzywac alibabowego wojska takze nie bedzie problemow
Z jakiegos mini zadanka 50klejkow wpada. Wymagana skora :)
premie strefowe, przygody itp itd :)
PIEC który przerabia KRYSZTAŁ na PAPIER.
Niezły towar oni tam biorą w tej germanii żeby takie cuda wymyślać.
Na razie nie wygląda źle. W końcu nie trzeba będzie z tego korzystać.
To w temacie tego czy rozbije grę czy wzniesie na wyższy poziom.
Skoro nie trzeba będzie używać to nie widzę powodu dla którego miałoby rozbić grę.
A te zadanka wyglądają całkiem przyjemnie - pytanie czy takie będą ostatecznie czy jeszcze coś pozmieniają.
Zapowiada się ciekawie. Fajnie ,że zastąpią dotychczasowa żałościwe nagrody za dzienne logowanie się tymi nowymi kryształami. No i dobrze ,że będzie to dostępne dla szerszego grona graczy a nie tylko lvl 70. Jestem tylko ciekawa, czy niższe niż 75 lvl będą dostawać w nagrodę sc czy doświadczenie za rozwiązywanie tych zadań związanych z Excelsiorem
Wiadomo może już coś na temat epickiego gospodarstwa?
Szkoda, że nie ma go w zakładce testowej u kupca, szkoda i dziwne bo powinno być.
Jeśli chodzi o kryształy, nie można nimi handlować co myślę jest dobrym pomysłem.
A to będzie hit:
Premia strefowa "Przewodnik Rekrutacji" - Zmniejsza czas rekrutacji w Koszarach oraz Elitarnych Koszarach o 3x (inna rzecz, że nie do końca wiem jak należy to rozumieć:), czas działania 4:00h , max czas 6:36h.
Tych premii jest więcej ale ta zrobi furorę:)
Jeśli będzie działało tak jak premie z boiska, które się nakładają to elegancko. Będzie furora :)
Niestety własnie wyłączyli testowy, kolejna konserwacja a miałem właśnie to sprawdzić :)
Ale to jest premia strefowa, działająca na zwykłe i elitarne koszary na raz więc powinno się sumować. Swoją drogą ciekawe, dlaczego nie na ekspedycyjne:)
Za godzinę powinni odblokować to zajrzę i się dalej porozglądam.
Za pierwsze logowanie dostałem 1 kryształ, ciekawe czy tak codziennie czy będzie jakoś rosnąć, ewentualnie losowo.
Za jedno zadanie dzienne było 3 kryształy, za drugie 4 czyli bez premki 4-5 dziennie.
Najwyższe poziomy - jedno pociągnięcie wajchą, niskie - 4-5 :)
Tych losowań jest zresztą więcej.
Jak uzbierasz odpowiednią ilość części listów to nie kupujesz za nie przygód tylko są one losowane.
Oczywiście o procentowych szansach w losowaniach jeszcze nie ma co mówić choć w tej chwili na 1000 losowań wpadły 42 premki.
Na elitarnych koszarach oba bufy (skunks + obszarowe) skracają czas z 1 godziny do 6 minut i 40 sekund:) To musi być hit:)
Tyle, że na testowym nie da się tym handlować.
Epicka kopalnia miedzi jest na 7 poziomie i po wyczerpaniu nie wraca do gwiazdy.
jedyny problem to ze jesli ktos kupil roczne premium idealnie na poczatek aktualizacji XXL to sie dlugo tymi cud buffami nie nacieszy (biorac pod uwage ze pewnie jeszcze ze 2 miesiace zanim to trafi na live), trzeba bedzie kupic kolejne zeby przerobic stos przygod ktory sie nazbieral :)
sprawdzałem wczoraj koszary, rzuciłem premię x2 i strefową i nie "połączyły" się. czas był tylko połowę krótszy.
skoro piszesz, że działa to może poprawili.
zgadza się poprawione :)
no to będzie rewelacja
chociaż z przeliczeniem chyba są problemy,bo:
na testowym rzucając premię x3 + premię strefowa x3 na budynek 6lvl powinno dać 36, a w podglądzie jest 30
tak samo jest przy premii x2 - po premii strefowej w budynku robi się 18, potem x2 i zwieksza tylko o 6
Dobrze jest masz 6lvl +200% + 200% daje nam 6+12+12=30.
Nie ma jeszcze porządnego opisu.
No to rewelacja, wreszcie nie będzie się tak czekać na elitarne wojo, które nawet na 6 lvl z premką x3 robi się koszmarnie wolno.
Z jednej strony rewelka, przez te 6,5 godziny naszkoli sie woja jak przez 19,5h bez tej premki jest tylko jedno ale.
Tej premii się nie kupuje a losuje. Los kosztuje 4 kryształki a z dotychczasowych obserwacji szansa na nią wynosi około 4%.
czyli (statystycznie rzecz biorąc, kwestie szczęścia i pecha pomijam) potrzeba będzie 100 kryształków na zdobycie 1 premii.
Dodatkowo, nie można nią handlować co oznacza, że jedna premka wpadnie raz na 2 tygodnie:)
Chyba, że gdzieś jeszcze będzie możliwość zdobywania kryształów którymi zresztą też nie można handlować.
Wracając do Twoich wyliczeń.
Wyszkolenie 1 konnego bez buffów to 5 minut, 12 to pełna godzina.
Z oboma bufami (strefowy i skunks) to 6 minut i 40 sekund czyli 400 sekund. Co oznacza, że mnoży bufy a nie dodaje bo prędkość szkolenia jest 9 razy większa (3600/400=9).
właśnie przy koszarach nakładane premie nie obniżają czasu podstawowego tylko aktualny :)
ciekawie te dropy wygladaja:
http://s1.fotowrzut.pl/4NVZZQZ8ME/1.jpg
w ostatecznosci mozna bylo zdobyc wiecej nagrod z tej przygody.. ale wyszlo jak widac, calkiem , całkiem
jest to przygoda + scenariusz
1 zadanko to ubic 4 przywodcow żeglarzy
2 zadanko- zebrac informacje, (w miejscu obozow przywodcow sa ikonki ktore trza kliknac. potem w magazynie prowiantu , przerobic)
Coś Ci nie wyszło:)
hotlink protect, z cba nie zalinkujesz screenem, lepiej na imgura dac
Wrzuci ktoś dropa z nowych przygód ? Składy w obozach naprawdę robią róźnice ;)
W dodatku na niektórych przywódców nie można rzucać strzał / assasynów / innych premii
Na razie to chyba wszystko co mozna wyciagnąc z tej przygody jesli chodzi o drop.
Ja dostałem kopalnię miedzi. czyli można różnie trafić.
A wracając do "Przewodnika Rekrutacji" to ze względu na to, że będzie tak trudny do zdobycia to znajda się osoby co na czas jego uruchomienia będą kamieniem siedzieć w grze i wrzucać co godzinę Myersy:)
Z fishermana:
http://i67.tinypic.com/11l3ll0.jpg
Obozy można bić starym i nowym wojskiem,
w obozach bandyci ze starych przygód, bajkowych i z ekspedycji (do ubicia normalnym wojskiem, nie ekspedycyjnym)
Ja nie wiem czym tu się podniecać, co to jest 6.5 godziny działania premki na koszary i w dodatku raz na 2 tygodnie (wg obliczeń RedJula).
Mamy nowe wojsko, elitarne, ale premie "stare", każdy wie że to wojsko długo się robi, a dla zasady powinno szybciej się robić, bo są nowe przygody. Po 4 latach grania można zauważyć że na wszystko tylko czekamy, robimy wojsko, czekamy aż się zrobi, w końcu wysyłamy je na przygodę, czekamy aż na nią dojdzie, później znów tylko czekamy aż generał dojdzie do obozu, pokona go i wróci do garnizonu, znów czekanie, czekanie, czekanie, robiąc przygodę przez powiedzmy 2 godziny, wychodzi na to że większość tego czasu nic nie robimy tylko czekamy, może i bym się nie czepiał, tylko że do 50 poziomu było inaczej, bo raptem ponad 3kk expa do zdobycia i prędzej czy później ktoś ten poziom osiągnął, ale po wprowadzeniu xxl jest sporo więcej expa do zdobycia, a to ciągłe czekanie mija się z celem jeśli ktoś założył sobie żeby ten 70-75 osiągnąć w miarę szybko, bo jak wiadomo zajmie to sporo czasu, kilka lat, a do tego czasu wielu osobom gra po prostu się znudzi.
Mogę się mylić, ale na teraz przy pomocy obecnych dostępnych premii na koszary, możemy codziennie wyprodukować wojsko na 1 krawca i na 1 alibabę, w dodatku na te najsłabsze przygody, a to stanowczo za mało żeby myśleć o 75 poziomie.
http://s1.fotowrzut.pl/YZDKXYP66F/1.jpg
straty masakryczne (byc moze ze puszczam na pałę)
a drop jak widac..