Czy komuś z Was zniknęły dziś premie epickie z menu gwiazdy? (strzały, assy, katapy) U mnie wyczyszczone na zero :/ Tak...ciastka i cache wyczyszczone, nawet dwukrotnie...Support zawiadomiony.
Wersja do druku
Czy komuś z Was zniknęły dziś premie epickie z menu gwiazdy? (strzały, assy, katapy) U mnie wyczyszczone na zero :/ Tak...ciastka i cache wyczyszczone, nawet dwukrotnie...Support zawiadomiony.
Mi tez zniknęły. Po przelogowaniu. Rano było ok.
mi tez zniknely, a na sererze niektorym, ktorzy sie wypowiedzieli
melduje że u mnie też ukradli wszystkie premki
u mnie także zniknęły po zrobieniu meczu
Dzień dobry,
problem już jest znany i trwają prace nad jego rozwiązaniem. Jest już informacja na ten temat na stronie głównej.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
to u mnie byli bardziej wstrzemięźliwi - dla zmylenia przeciwnika zostawili po 1 szt gradu i assasina;P
Zapewne myśleli, że nie zorientuję się;)
Potwierdzam strzaly i assasin zrabowane !
oddawać moje premki!!! jak żyć?
Wydawalo mi sie ze mam premie i jakie bylo moje zdziwienie jak znikly ....:(
Był już znikający las, teraz premie, to normalne w tej grze
"Wszystkie pozostałe premie zostaną przywrócone poprzez skrypt w ciągu kilku nastenych dni/tygodni." Pozdro 600
nie mogę teraz tego sprawdzić, ale nie zauważyłem zniknięcia - problem się rzeczywiście poważny zrobił
ci ktorzy robili , mecze to im poznikaly, ja robilem dmk i mialem te premie, jeszcze...
Jak zawsze nauczka - kto sie spieszy ten pierwszy wylapie bledy BB ;) Czasem sa bledy fajne (potem skutkujace banem), a czasem niefajne ;)
Na logike to wystarczyloby z backupu wyciagnac tylko ilosci premii i dodac jakims skryptem do biezacych wartosci. Jak beda kombinowac tydzien to hoho, ile bedzie nowych bledow ;)Cytat:
Naprawa zajmie jeden lub dwa tygodnie, do czasu aż nie przywrócimy całej kopii zapasowej.
Jeśli ta aktualizacja miała przywrócić premki, to przykro mi, ale Wam nie wyszło...
jak zwykle bb nic nie potrafi ! a jak ja potrzebuje tych premi do przygody to co ? mam dosyc traktowania nas przez bb jako 2 sort, jakos u niemcow nie ma tych problemow tylko nasi pseudo programisci ssa za ciency
Premi jak nie było tak nie ma, co naprawiliście?? może jakiś CM sie wypowie bo Penelopa pewnie nie znajdzie odpowiedzi w swoich gotowcach...
No to po Asach i strzałkach 1-2 tygodnie czekania , dostaniemy zwrot a czy tyle ile mieliśmy szczerze wątpię , połowa graczy nawet nie pamięta ile miała dostaną mniej to nawet się skumają że jest mniej . I mamy nawą służbę w Polsce "TSO" Nawet mają uprawnienia do prowadzenia śledztw :
Aktualizacja: Premie NIE miały zostać usunięte po ukończeniu przygody piłkarskiej. W dalszym ciągu trwa śledztwo mające na celu przywrócenie wszystkich premii, które zniknęły.
tak samo GDZIE MOJE PREMIE KATAPULTY STRZAŁY itd ?
Ja nie kumam gości z BB - najprostsze z możliwych rozwiązań: odtworzenie lustra gry z backupu z godziny dajmy na to 0:45 z dzisiaj i po bólu. Wszystkich szlag trafi po równo ale wyprostują bajzel jaki narobili. Boleśnie ale chyba najmniej boleśnie. Dołożą brakujący dzień do eventu i zaczniemy od nowa.
A tu widzę goście brną i kanał będzie coraz większy.
I tylko nie wiem czy się z backupem nie zagalopowałem - możliwe, że w poczuciu swojej doskonałości ostatni backup zrobili 12 marca :)
Zastanawiam sie dlaczego nie znikly polmiski, kanapki z serem i tego rodzaju premie, tylko te najwartosiowesze dla kazdego gracza, dlaczego każecie tych co dlugo graja?? dlaczego nas nie szanujecie, pomimo ze jeszcze nam sie chce??
jak gdzie bb ukradlo i ma to gdzies widziales by ktoregos eventu nie zepsuli ?
Mariusz7709
masz racje :) cud by był
kolejny piekny przyklad tego, ze ta gra w ogole nie jest testowana przez nikogo, skoro takie babole wychodza 2 miesiace wczesniej na testowym a przez ten czas nie udalo sie ani zlokalizowac problemu ani go naprawic :) a srednio ogarniety programista moze na oko stwierdzic gdzie jest problem :)
Czy kufle i strzały też wrócą?
Coś za coś . :)
ciekawe czy jak teraz dokupię premek i potem mi oddadzą to ile ich będzie? suma czy tyle ile zabrali, jak znam życie to znowu skopcą, szkoda że nie pamiętam ile czego miałem
Stare premki - kufle i strzelby- tez zaginely.
jak zwykle serwery nie wytrzymały
czy wszyscy moga dsie logowac oprucz mnie?
U mnie zrabowane wszystkie premki epickie... :(
Mnie się wydaje że podobny problem był już kiedyś poruszany na testowym. Jeżeli mamy cokolwiek testować, to na zasadzie "na już/na teraz", a nijak to się ma w przypadku ograniczeń w grze, tym bardziej na testowym, bo co mi po testach, jak mogę kupić jakąś daną rzecz raz na dzień, czy co kilka dni, w tym przypadku do przykładu katapulty/skrytek czy strzałki.
Taki właśnie "babol" wyszedł dopiero teraz, bo kto na testowym kupuje premki opisane wyżej (które niestety poznikały), żeby testować np mecze z eventu ? tym bardziej jak gra na testowym jest co jakiś czas "resetowana". Było by inaczej gdyby w ramach testowania dodali po kilkadziesiąt tych premek, wtedy gracze by zauważyli że podczas testowania by znikły.
Przede wszystkim w kazdej powaznej firmie testowanie spadloby na ludzi w tej dziedzinie kompetentnych, a nie wzietych z ulicy i zaangazowanych do czegos czego nie sa rzetelnie w stanie zrobic, tylko dlatego ze zachcialo im sie wejsc na serwer testowy zobaczyc nowosci.
Malo tego, testy docelowo wykonuje sie w takich warunkach zeby mozna bylo w dowolny sposob resetowac srodowisko zeby zreplikowac blad, TSO testing to jest kpina z procesu testowania jesli tam resety odbywaja sie zgodnie z widzimisie zarzadu, a calosc funkcjonalnosci nie jest nawet udostepniona :)
To, że mnie też wszystkie premki epickie zniknęły (srzały, assasyny, katapulty) to jedno, ale co z tym zrobić ? Będzie jakaś rekompensata pomoc techniczna będzie zwracać to jakoś, bo ostatecznie te premki trochę kosztują, a gwiazdy nie są rozrzucane po całej wyspie
U mnie też poznikały podobnie jak u innych.
Support odpowiedział,żeby czytać wiadomości...kiedy naprawią błąd nie napisali.
Z pewnością grą nie zajmują się informatycy tylko jacyś popaprańcy.
Zrobią jedno a drugie popsują i tak w kółko.
Premie mają wrócić w ciągu 2 tygodni. To oficjalne info od BB.