Witam,
Tak jak w tytule, przydałaby się możliwość kupienia MSW za fasole u kupca.
Co sądzicie?
Wersja do druku
Witam,
Tak jak w tytule, przydałaby się możliwość kupienia MSW za fasole u kupca.
Co sądzicie?
siemka
jestem za, pomysl dobry, ale fasole mocno stracily na wartosci,
a dwa z czego BB zarobi jak nam da gienka za fasole
szczerze watpie zeby dali taki prezent, biorac pod uwage ze kiedys nam dawali bonusy a teraz ochlapy z roznych okazji
konserwy bez zapowiedzi, z notka jak juz jest po
Witam,
jestem zdecydowanie za, obecnie nie ma już możliwości kupienia niczego nowego (jeśli się już ma 2x majora i transporterów oraz fabrykę) w zasadzie poza patentami i drobnostkami nie ma niczego konkretnego.
Swoja drogą nie zawsze też każdy ma możliwość (środki), aby kupić podczas eventu MSW, dlatego podpisuje się obiema rękoma. Na pewno to spowoduje większą atrakcyjność fasol i wprowadzi powiew świeżości w tym dziale kupca.
kolejny mma? czemu nie :)
podaj cenę, ile miałby kosztować?
Żeby za łatwo nie było to nawet za łodygi:)
Przynajmniej ruszyło by trochę bajkowych zamków które teraz w większości śpią.:)
Sądzę, że około 20,000 łodyg byłoby ok, ale to się będziemy martwić jak BB się zgodzi na te propozycje :)
Witam!
Zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Łodygi to pikuś, niech już za zaporową ilość zaprawy będzie ten mma. Przynajmniej będzie.
główny problem to cena Generała Majora bo u kupca to jest 10k łodyg
a dodajac MMA za łodygi w cenie 20k czy też 100k przewartowościujemy range Majora do generała niższego rzędu
co mi sie wydaje sprzeczne z idea BB gdzie Major to król wśród gieniów
co do zaprawy to jest surowiec budowlany i tego sie powinniśmy trzymać
chyba że ktoś chce Generała BETONA;)
Cena teraz nie ma większego znaczenia, najpierw to BB musi zaakceptować pomysł ;)
Mysle ze 10-20k lodyg jest optymalne, to ze fasole latwo zdobyc nie znaczy ze powinien byc kilka razy drozszy od majora bedac od niego slabszym.
Za taką cenę to nikt nie odczuje że coś mu z magazynu ubyło :/ no ale co tam chcecie za darmo dostać i tyle. A jeśli ktoś będzie pisał że sam piałem o tym by nowi gracze mogli kupić to co było w ewentach za klejki, to radze sobie przypomnieć jak zostałem potraktowany przez starszych graczy, więc te 100-200k łodyg to dla nich(jak i dla mnie) nie jest problemem a nowy i tak będzie musiał naskubać i pewnie w którymś ewencie sobie kupi za ewentowe wcześniej niż za fasole. Więc co mu nie robi różnicy? a starszy gracz pozbędzie się małego procenta zasobów i trochę cena fasoli wzrośnie
Fasole powoli stają się kolejnymi monetami, bo nie ma co z nimi robić, po wykupieniu budynków i specjalistów ~150k fasoli tak naprawdę nie ma co z nią robić. Obecne ceny u kupca były dostosowane go pierwotnych dropów fasoli jakie były 100/280/670, i wtedy zeby uzbierać na kwatera potrzeba było więcej przygód niż obecnie. Ktoś powie że są wspaniale rezydki, może i tak, ale ile można ich kupic, poza tym nie ma co ukrywać że ciężko je wcisnąć, i tylko dzięki archipelagowi ludzie je kupili w większej ilości.
Nie byly.
Ceny przede wszystkim nie byly dostosowane do gry w ktorej czesc czynnosci mozna wykonywac regularnie, codziennie, przez lata.
To zahacza o generalny problem globalnego balansu i tego ze kazdy w miare aktywny gracz "wyrasta" qw pewnym momencie z ramow gry (stad np takie aberracje jak to ze ze wzgledu na rozne czynniki typu buffy czy poziomy budynkow przygody wieloosobowe kiedys lansowane jako srednio trudne - byk, CR - srednio rozwiniety gracz moze robic solo, codziennie, po kilka razy dziennie)
ceny powinny byc takie zeby trzeba bylo sie troche natrudzic:P
Mnie sie to akurat niepodoba:PMam dosc robienia przygod na 74 fale z 85 gienkami..(tak wiem wszystko sobie moge robic jak mi sie zywnie podoba) natomiast jesli macie taka potrzebe i potrzebujecie zamiast 4-5 ciu jednego jeszcze wiecej MSW to prosze bardzo jestem na tak..
Pani Penelopo, będzie co z tego?
Pozdrawiam
Ves
Spoko pomysł. MMA jest ogólnie rzadki wiec przydało by się więcej sposobów na zdobycie go a nie tylko za klejnoty i Wielkanoc.
MSW tak jak i Ponury Żniwiarz czy MO to generałowie eventowi i tak powinno pozostać.
1 MSW dodatkowo poza eventem już jest. To i tak więcej niż np niektóre ozdoby na wyspę (Halloween 2013, Koniec Świata itp - dawano coś, czego już w żaden sposób gracz, który nie brał udziału w wydarzeniu nie zdobędzie).
ok, nie dodajemy nic.
Dzień dobry,
pomysł nie zostanie zrealizowany. Zamiast tego mamy zwiększony limit MSW dostępnych za klejnoty u Kupca. Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria