a mój pomysł jest taki
ci co zaczęli grać później nigdy nie będą mieli tylu samo generałów MSW co ci co grają od początku
a może graja więcej niż oni.
np. po skończeniu 50 albo 60 lvl mogli ich nabyć nawet u kupca
Wersja do druku
a mój pomysł jest taki
ci co zaczęli grać później nigdy nie będą mieli tylu samo generałów MSW co ci co grają od początku
a może graja więcej niż oni.
np. po skończeniu 50 albo 60 lvl mogli ich nabyć nawet u kupca
I tak ma być.
Gdyby mowa była mieć a nie mieć to co innego, ale to, że gracze z dłuższym stażem mają więcej od graczy z krótszym to normalne i sprawiedliwe.
Jak dla mnie.
Przecież jest MSW u kupca więc nie wiem w czym problem. Ubolewanie nad graczami, którzy zaczęli grać w 2015, że nie mają od początku wszystkiego. A co z tymi, który mają konta od 2012 ale mieli np roczną przerwę i są w plecy parę eventów - czemu nad nimi się nie użalamy? Ja też bym chciała wszystkie rzeczy jakie mi odpadły z Halloween 2012, Gwiazdki 2012 i Wielkanocy 2013 ale co poradzić?
Rosadamascena to proste gienków najbardziej brak. W ewentach o ile pamiętam były budynki większość z nich masz za klejki i to w dodatku bez limitu. Nikt tu nie pisał że od samego początku nowy gracz będzie mógł ich dokupić po ewencie tylko po spełnieniu warunku wbicia 50-60lvlu więc ze spokojem masz 6-12 miesięcy aktywnej gry która i tak większość zniechęci w dodatku temat ceny nie jest nigdzie poruszony no ale sądzę że chodzi o realną walutę bo BB by ak z łaski nie dała czegoś tak przydatnego o ale to takie moje rozumienie tekstu i sytuacji
To Ci napisała, że możesz MSW u kupca kupić.
I paru innych generałów jak Ci brak też.
Dobra, bawimy się w upór maniaka to ok :) co z ludźmi, którzy grali od 2012 ale w 2015 mieli przerwę i są w plecy 2 msw? Teraz wrócili, mają już 55+. Dlaczego oni mają nie dostać msw? Poza tym to wszystko byłoby nie fair wobec ludzi, którzy od 3-4 lat są codziennie aktywni i to co mają to efekt godzin gry.
Co do cen dropów to hmm... od paru miesięcy nie mam weny do przygód więc chciałabym żeby ceny spadły bo mogłabym kupić więcej za tą samą kwotę ;)
nie; co to za fair play zacząć grę w 2.2016 i mieć możliwość zdobycia wszystkiego to co inni gracze od 4 lat zdobywają?
Misiorww zdobyć czy kupić? zastanów się co napisałeś fair play chyba powinno być w tedy gdy nowy gracz miał te same ewenty co my mieliśmy po kolei a nie wskakiwać gdzieś w środku no cóż tego nie przeskoczymy a wydanie tych klejków aby po takim samym stażu mieć to samo sądzę że by było dobrym rozwiązaniem. może po prostu ewent powinien być ten sam co rok bo w tedy będzie fair play dla wszystkich jesteście za takim rozwiązaniem ? jeśli nie to zakończmy rozmowę o fair play bo to ideał który jak każdą patologie trzeba by leczyć bo coś takiego nigdy nie istniało i istnieć nie będzie
To tak jakbyś chciał po 5 latach pracy przejść na emeryturę.
Bo inni w firmie przechodzą.
A to, że oni swoje przepracowali to już nieważne, dlaczego im ma być lepiej niż Tobie?
To Ci odpowiem - bo oni sobie na tą emeryturę zapracowali a Ty nie.
Witam!
Zapraszam do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
to proponuje znieść handel bo czemu ktoś ma mieć coś czego nie wyprodukował ? co do systemu emerytalnego skoro do niego bijesz uważasz że jest sprawiedliwe że nie którzy pracują 40lat a inni krócej(np. górnicy czy służby mundurowe ) ? i znowu kto wam powiedział że coś ma być dane ? po prostu to kupujesz no cóż skoro o emeryturach mówisz wyobraź sobie że ktoś przez 40lat dawał ten 1tysiąc i ma emeryturę a ktoś dawał 100 tysięcy i przepracował prawie 40 lat i nie może znaleźć pracy by dobić do tych 40 lat to jednemu się należy emerytura a drugiemu nie no faktycznie sprawiedliwy system ...
rok temu była wyprzedaż itemów eventowych w tym msw, może za pare lat będzie z powrotem
Powinieneś iść do woja jakie kiedyś było.
Dowiedziałbyś się co to znaczy młody.
I nie pyskował że jesteś pokrzywdzony bo starzy mają lepiej.
A co do emerytury - dałem konkretny przykład z Tobą, ale Ty wymyśliłeś od razu jakąś sytuację która nijak ma się do dyskusji.
Musisz zrozumieć, że są sytuacje że ani tatuś ani jego pieniądze nie pomogą.
I zrozum to jak najszybciej bo zaboli gdy spotkasz się z tym w życiu a nie w grze.
dlaczego ktoś kogo nie było na wcześniejszych eventach, ma dostać ponownie ten event?
nawet jeżeli "nowi" dostaliby szansę na zakup dóbr z poprzednich eventów, to "starzy" też powinni mieć.
i znowu będzie różnica w posiadaniu dóbr.
wcześniejsze eventy były na innych zasadach, można było chomikować eventowe surowce i za rok startować z pewną pulą.
teraz jest to zmienione i każdy startuje od 0.
odnosząc się do twojego postu, to zdobyć. ja z eventów zdobywałem, nie kupowałem za kleje. wystartowałem podczas eventu wielkanocnego, i nie kupiłem nic, ani weta, ani innych rzeczy. nie wylewam żali na forum, że to nie sprawiedliwe, bo to sprawiedliwe, że za późno zacząłem to nie kupiłem nic.
Skoro tak to ja poproszę wszystkie budynki eventowe których nie kupiłem bo nie grałem / nie dałem rady kupić
Konto mam od prawie 4 lat a dopiero 2 miesiące temu zaliczyłem osiągniecie "Na maksa "
Jestem na nie i to zdecydowanie. Nie grałeś, masz pecha, żadnego równania. Jeśli już to za kryształki w sklepie - chcesz mieć, to płać realną kasę :)
ja też jestem na tak
znajdź mi taką grę w której ten gracz co zacznie grać później nigdy nie dorówna temu co zaczął grać wcześniej
zagra troch zorientuje się co i jak i popitoli to bo po co ma grać
jeden zrobi przygodę w 2godz. a drugi będzie robił cały dzień
brawo to zawsze "lubiłem" w ludziach oceniają a nic nie wiedzą o człowieku. co do ludzi nienawidzę tych co wywyższają z nimi nie idzie prowadzić żadnej sensownej rozmowy i trzeba się pilnować bo jak się odwrócisz to cie w pewną część ciała kopną
Misiorww to że ktoś kto nie brał udziału lub nie zdobył czegoś z ewentu nie mógł za normalną gotówkę kupić? zdobyłeś wszystko gratki jak większość aktywnych graczy. Co do zasady fair play jak będą kolejne ewenty to nowi będą tracić bo co pisanki w paski będą wpadać z przygód a do tego MSW się przyda w każdej ilości jak dodatkowi odkrywcy nieprawa? chodzi o takie wyrównanie a to czy kupisz(za klejki) czy nie to (Twoja)jego sprawa
ostatnie zdanie i kończę temat.
nie było kogoś na eventach, więc nie ma tego co można było tam zdobyć. koniec i kropka.
Dawniej ludzie dawali sobie rade na przygodach bez MSW i jakos one szly ... Problemem nie sa straty tylko gospodarka (jak nie wyrabiasz 400 rekr na przygode to tych 50 mniej ci malo co pomoze)
jak kupi za klejki(realną kasę) to sadze że będzie bardziej ambitny niż ta 1 przygoda a co do kuszników i elitarnych to i tak wysoko i warto się nimi bić no ale to moja opinia.
O czym Ty piszesz? O co walczysz?
Pierwszy MSW oszczędza wojo pozostałe skracają czas robienia przygody.
A jednego MSW zawsze można sobie kupić.
Pozostałe to premia z której korzystają aktywni gracze z dłuższym stażem.
Ja się nie wywyższam, to Ty się tak podkładasz swoimi tekstami że łatwo się potknąć a Ty od razu że Ciebie kopią.
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
To po co zmieniliście zasoby z poprzednich ewentów?
Bycie konsekwentnym to chyba nie w tym kraju.
przy okazji CM chyba nie powinien wyrażać swoich prywatnych opinii bo to jest jak szef dyplomacji nie reprezentuje siebie tylko wszystkich no chyba że coś mi się pomyliło to proszę o poprawienie
ja wiem że masz problemy z rozumieniem pewnych słów jak dostać i kupić co udowodniłeś w tym temacie. To teraz kolejna sprawa gdy wprowadzali tą zmianę o której piszesz (i zresztą ja też w poście wcześniej ) było wyraźnie napisane że aby wyrównać szanse w zdobyciu nagród pomiędzy starymi a nowymi graczami. Zdaje sobie sprawę że nam daleko do krajów cywilizowanych co przedstawiciel jak palnie coś co nie zostało omówione nawet pod własnym imieniem i nazwiskiem to się go po prostu wywala. Dlatego pokazuje rozbieżność pomiędzy tym co robią a co piszą jeśli nie rozumiesz co jest nie tak z tym to radze ci popracować z dokumentacją techniczną lub projektową w tedy się przekonasz że jak coś jest napisane to guzik kogoś obchodzi kogokolwiek zdanie ma być tak jak jest w projekcie. Kolejna sprawa jeśli CM który jest naszym przedstawicielem tłumaczy tekst pomysłów(projektów) i wysyła go do głównej siedziby z własnymi opiniami to chyba nie trzeba się domyślać ile jest warte głosowanie, bo i tak wszystko może zostać przeinaczone. Może te zmiany których się domagamy jak przycisk w koszarach przesuwający na 2 pozycje lub na koniec kolejki też został tak przetłumaczony z opinią CM co sprawiło że stał się bezsensownym zastanowiłeś się nad tym?
CM jak chce się wypowiadać to może ale tylko w kwestiach ostatecznie ustalonych(temat zamknięty) z odpowiednimi osobami. Wcześniej nie powinien się wypowiadać bo reprezentuje grupę której opinii nie zna!
@nieweim
Szukasz dziury w całym i obrażasz każdego kto się z Tobą nie zgadza. Każdy ma prawo do swojego zdania - wbrew temu co Ci się wydaje Penelopa też, chociaż ja Jej tekst potraktowałem raczej jako żartobliwe podsumowanie rozmowy. Popatrz na wyniki ankiety i ochłoń.
penelopa ja jednak nalegam na odpowiedz dlaczego ten pomysl zostla przekazany do dewelopera i dlaczego zostaly skasowane posty z tego tematu z tym zwiazane ? w zadnym miejscu nie łamaly regulaminu
http://screenshooterusnortheu.blob.c...lqdldgdcixbnic
Jestem przeciwna, wskutek częstych urlopów od TSO przegapiłam prawie połowę eventow i nie płaczę z tego powodu.
Unikalne rzeczy czy większa ilość specjalistów to jedyny profit graczy, którzy zaczęli grać wcześniej i tak powinno pozostać.
Ps.: Ja też nie rozumiem dlaczego ten pomysł poszedł do DevTeamu...
gram od roku, wg mniee to paranoja zebym mial tyle samo gienkow czy zielonych grubasow, co ci ktorzy regularnie graja kilka razy dluzej, wiec pomysl jest berz sensu, wlasnie chodzi o to w tej grze zeby sie angazowac i isc do przodu, to moze analogicznie niech kazdy ma od razu elitaarne koszary na lvl6 i juz na 5 lvl moze alibaby robic?
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa