W związku z fatalnie działającym przesuwaniem/kasowaniem pakietów produkcji w koszarach/mp proponuję obok tych wprowadzenie przycisku przesuwania pakietu w kolejce produkcji na samą górę.
W związku z fatalnie działającym przesuwaniem/kasowaniem pakietów produkcji w koszarach/mp proponuję obok tych wprowadzenie przycisku przesuwania pakietu w kolejce produkcji na samą górę.
Oczywiście na TAK
Jeszcze powinien być przycisk "kasuj wszystko" - jeśli chcę zmienić całą kolejkę produkcji. Usuwanie pakietów pojedynczo jest mocno denerwujące
Tak naprawdę to można by zamienić to przestawianie po jednym, przesuwaniem na samą górę, bo przestawianie po jednym jest zbyt czasochłonne a celem jest zazwyczaj i tak przestawienie na początek kolejki.
Przed zmianami to przynajmniej dawało się szybko kasować, teraz, gdy zrobili kilkusekundowy czas na "myślenie" po każdym przestawieniu czy wykasowaniu to trwa całe wieki. Hurtowe kasowanie wszystkiego też by się pewnie przydało, ale przesuwanie na samą górę w znacznym stopniu wyeliminowałoby konieczność kasowania.
Przesuwanie na samą górę i w koszarach i w magazynie prowiantu oraz możliwości usuwania całej (tej, która się jeszcze nie rozpoczęła) produkcji to dwa elementy, których najbardziej brakuje mi w grze.
Przede wszystkim ktos kompetentny powinien sie wziac za przepisanie interfejsu bo produkowanie w paczkach po 25 nie ma zadnego racjonalnego uzasadnienia. Przy wiekszych paczkah problem przesuwania usunalby sie sam.
A co do omijania tego poprzez 'przesun na sama gore' to moze to powodowac duze problemy performancowe w zaleznosci od tego jak wyglada implementacja - przeciez poza przesunieciem jednego elementu na liscie trzeba zmienic porzadek wszystkich pozostalych. Z dwojga zlego wole dodawac do produkcji male paczki niz zawiesic gre na kilka minut jednym kliknieciem.
Za. Ale dodaj rowniez "kasowanie nierozpoczetych", zalatwimy dwa w jednym :)
Co myślicie, żeby dodatkowo do możliwości przesuwania jednostek w koszarach, magazynie prowiantu była możliwość przesunięcia danego rodzaju wojska, surowca na sam początek produkcji??
po trzykroć TAK!
Zaraz mod wpadnie i ponarzeka ze duzo juz bylo takich watkow i zebys sie nauczyl wyszukiwarki uzywac :D
A szkoda bo zmiana jest pilnie potrzebna:/
myślimy, że taki pomysł już był
A no fakt, sorki - trochę mam zaległości w czytaniu forum - a wyszukiwarka słabo mi sprzyja.
Temat już był, oczywiście na tak.
Witam,
Temat już był, aczkolwiek sugestia jest warta przypomnienia.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A ja myślałam że dublujące wątki się łączy lub usuwa, bo jak ktoś chce przypomnieć temat, to może się odezwać w starym.
Broda, to samo ci napisałem w poprzednim Twoim temacie...
Ludzie, Broda zawsze tak sypie /pomysłami/ od rana do wieczora? :D
Witam. :)
Sugestia została przekazana deweloperowi.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
lista ma to do siebie ze dodanie elementu jest proste więc o co ci chodzi ? bo nie skumałem :/ w liście jednokierunkowej zmieniasz wskaźnik elementu dodawanego by wskazywał element który zajmował w danej chwili jego pozycje a potem element po prostu ustawia się poprzednika aby wskazywał element dodany więc w czym problem ?
operacje na liście/tablicy i innych takich strukturach są operacjami PODSTAWOWYMI których chyba nawet uczą w liceum no ale co tam
aby ci co nie mieli informatyki lista (klasa/wskaźnik )
początkowy stan (zmieniamy de na 2 pozycje) (strzałka wskaźnik który musimy trzymać (1) zmiana w rundzie )
ab________->__ab______________->_ab________->ad
bc ____________bc_________________bc_________db (1)
cd____________ce (1) ______________ce__________bc
de_____________e__________________e___________ce
e _________-> _de______________->_ db__(1)______e
co do tabel tu idzie więcej pamięci ale implementacja jest prosta (zmiana d na 2 pozycje )
a ->______->____________ ->_____-> a
b ________________________d_______d
c __________b_____________b________b
d___________c_____________c________c
e ___e ______e_____________e_______e
f____f________f______________ f________f
->d ->d
wiec to raczej żart programistów a nie jakiś faktyczny problem zawodowiec powinien się z tym uporać w jakieś 30 minut bo tyle zajęło mi napisanie tego posta
3xtak:)
Właśnie naklikałem się jak głupi ponieważ musiałem do zadania zrobić łuczników, których aktualnie nie miałem. Kolejka w koszarach na 2 dni. Czy można dodać przyciski "Na początek" i "Na koniec"? Skakanie po 1 polu po prostu jest marnowaniem czasu no i wnerwia. Można tutaj pominąć kolejkę budowania, bo te 3-4 pola da się jakoś przeżyć, ale magazyny żywienia i koszary to koszmar.
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ja już dawno pisałam, zamienić obecne przesuwanie o jedno miejsce na przesuwanie na początek.
Dla przypomnienia (wspominane w tym wątku).
Koniecznie dodać opcję "usuń wszystko"!
Podbijam.
Oczywiście głos na tak.
co prawda wyżej, jest notka, ze pomysł poszedł do devów, ale nie zaszkodzi podbić, może coś przyspieszy ;)
jestem za i jeszccze raz za - super pomysl
Witam!
Pomysł został przekazany deweloperowi.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Super jakby się udało , zawsze to ułatwi grę.
i prośba żeby o elitarnych koszarach nie zapomnieli :))
popieram, popieram!
Witam!
Pomysł został przekazany, proszę o cierpliwość. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Są i starsze wątki :) z tych przekazywanych pewnie 98% od razu odpada i tak
Można to zrobić tutaj.
Swoją drogą warto przed rozpoczęciem nowego wątku najpierw tam zajrzeć.
szanowna penelopo- watek jest od zeszlego roku, 122/126 glosow jest na tak , co nie czesto jest, wiec pomysl widac ten jest potrzebny
czekamy wiec na rezultaty i szanowne bb- do dziela
A jeśli się nie będzie dało wprowadzić dobrego, sensownego rozwiązania, to przydałoby się przynajmniej:
1. Zlikwidować cooldown/lag (czy cokolwiek to jest) przy zmianie pozycji w kolejce (przy okazji przy premiach też, bo można cholery dostać jak trzeba całą wyspę oklikać i po każdej premii trzeba czekać) oraz
2. Nie przewijać na samą górę po każdej zmianie.
2a. A jeszcze lepiej - mile widziane centrowanie na miejscu, gdzie nastąpiła zmiana.
lub też
-1. Zrobić możliwość dodawania produkcji/szkolenia w trybie stosu, inaczej wysokiego priorytetu. Po prostu dodajemy (jeśli jest taka potrzeba) na początek kolejki a nie na koniec.