Czy chciałbyś by co event mozna było wygrać Weterana, Mistrza sztuk walki, Pienia, lecz tylko dla tych co jeszcze nie mają żadnego? Tradycyjnie pozostawiajac event wielkanocny z możliwością zdobycia jednego kolejnego z wymienionych i Mistrza Obrony.
Wersja do druku
Czy chciałbyś by co event mozna było wygrać Weterana, Mistrza sztuk walki, Pienia, lecz tylko dla tych co jeszcze nie mają żadnego? Tradycyjnie pozostawiajac event wielkanocny z możliwością zdobycia jednego kolejnego z wymienionych i Mistrza Obrony.
nie.
podaj wszystko na tacy, a nawet ja przestane grac :P
oczywiście, że nie:)
Pnia by bylo milo miec ale i tak nie ;p
W cale nie musi być łatwe ich zdobywanie w eventach.
no jak nie?? jak ktoś jest w dobrej gildii, to kwestia zaczekanai 2 dni
Moze w zadaniach kryzysowych o odpowiednim poziomie trudnosci?
Wystarczy tak przygotowac event by pomoc innych graczy/ gildii nie decydowała o mozliwosci łatwego jego zdobycia, własnie na przykład dzięki zadaniom, osobnym dodatkowym zadaniom, lecz tylko dla tych co nie mają żadnego z nich, wiec tylko od gracza by zależało czy zdązy w evencie zdobyć mistrza, czy tylko weterana, pienia. Zniechecenie nowych graczy bez tego wzrośnie.
przypomne tylko ze i msw i pień i weteran i mistrz obrony sa dostepni w sklepie
oczywistym jest, ze ci ktorzy grali wczesniej mogli zdobyc ich w eventach i dobrze - nagroda za aktywnosc
nie powinno byc to dostepne w niewiadomo jakich iloscich ciagle - taki urok gry
grasz dluzej - masz
uczestniczysz w eventach - masz
poza tym byl teraz event gdzie mlodsi gracze mogli nadrobic.. wiec skonczcie plakac:)
JESTEM NA NIE! i to zdecydowanie
W chwili obecnej kolejny weteran czy pień nie robi większej różnicy, bo liczą się tylko MSW i Major. Nikt o zdrowych zmysłach nie transportuje na nich wojska bo od tego są inni specjaliści (mniej klikania). Mistrz obrony ma raczej marginalne znaczenie, mało zastosowań.
Zaznaczam że chodziło mi tylko o tych co nie mają żadnego z tych lepszych generałów, by mogli nie łatwo zdobyć ich w evencie. Do kolejnych takich samych nie zaproponowałem zadnych zmian, bedzie jak było. A Mistrz Obrony jest bardzo przydatny, jest to jeden z najlepszych pomysłów jakie wprowadzono do gry. A to że nie każdy go przetestował i nadal nie wie w jak wielu przypadkach jest lepszy od tawernianego do bloków, no cóż.
Witam,
Proponuję dodać Weterana jako nagrodę przykładowo za 35 lvl ( Ci co mają już wyższy lvl nie koniecznie muszą go dostać)
Mało kto nie ma weterana , a dodanie go właśnie za awans na lvl nowemu graczowi ułatwi życie i nie zaprzestanie na grze tak szybko,
-Co to da?
-Moim zdaniem wzrost liczby nowych graczy co za tym idzie możliwość większego zarobku BB
Teoretycznie same plusy
Pewnie padnie stwierdzenie:
"Przecież mogą kupić go za klejki "
-Zanim nowy gracz uzbiera na niego to prędzej przestanie grać
A dodanie 1x takiego za free zwiększy frekwencje ludzi na serwerach
PS: Wątpię żeby to weszło w życie ale warte przemyślenia :)
Z podobnym pomysłem sam wyjechałem, ale przez starych wyjadaczy co z trudem grali rok bez niego by zdobyc pierwszego w evencie nie spodobał sie ten pomysł. Poszedłem o krok dalej by co event była możliwosć zdobycia Weterana, MSW i Pienia, dla tych co nie mają żadnego z nich. Chodzi tu głównie o grę w przygody kooperacyjne, które grajac zwykłymi przynoszą więcej strat niż korzyści, przez co nowi gracze w sumie są osamotnieni w gildiach, mimo że im się pomaga.
W razie czego przepraszam za plagiat ale nie wiedziałem że ktoś miał podobny pomysł :) ,
A co do Wyjadaczy dojdzie do tego że oni zostaną sami z tym swoim "syfem",
Nie rozumiem dlaczego wszystko negatywnie postrzegają , tylko zmniejszą rynek zbytu na swoje towary poprzez
mało ilość świeżych :)
To ja Wam Panowie powiem tak:
- nikt nikogo do gry nie zmusza
- wspominanie o tym ile BB miałoby na tym zarobić jest bardzo nietaktowne
- jak miałoby to zachęcić graczy do robienia Wirów to jestem za ;p
- dla jak to mówicie "wyjadaczy" zupełnie nie ma znaczenia komu, kiedy i gdzie dadzą jakiegoś "wetka" - jak się ma ponad 40 gienków to jeden nie robi różnicy
Poza tym jakby to czytał ktoś z BB to proszę kiedyś wspomnieć wyżej, że jest taki gracz który by chciał mieć dom władyki na pierwszym poziomie :P
akurat zebranie na wetka jest banalnie proste jeśli nie wyda się klejnotów na bzdety. zamiast kupować dosypki węgla niech składają klejnoty.
100/tyg z logowań + zadania + lvle + osiągnięcia => sposobów zgromadzenia jest mnóstwo i weta zdobywa się naprawdę szybko.
wątpię żeby BB zdecydowało się dawać go za free i to poza eventem. jest to generał-premium, coś dla wybranych (czyt. tych oszczędnych i cierpliwych lub niecierpliwych i kupujących klejki za złotóweczki) i raczej tak powinno zostać. w KAŻDEJ grze tego typu (przeglądarkowa, za darmo) są specjalne rzeczy za realną kasę ale nikt nie ma obwiązku ich kupować. i tak nie mamy co narzekać, tu łatwo się zdobywa wypasione rzeczy bez doładowywania klejnotów
Weterana, lub innego MSW zdobedziesz w ktoryms z nadchodzacych eventow. Wystarczy byc cierpliwym. I jest dokladnie tak jak napisala Rosa. To jest gra free to play. Czesc rzeczy kazdy moze zdobyc nie wydajac ani zlotowki. Za walute premium ulatwisz sobie zycie kupujac dopalki, przyspieszajac produkcje czy wlasnie kupujac ekskluzywne bajery. Jestem na nie, nie dlatego bo ja mialem kiedys trudno, tylko wlasnie dltego ze weteran to opcja premium. BB nie powinno ich rozdawac na lewo i prawo. Wystarczy ze latwo jest ich zdobyc w ewentach.
Tematy zostały połączone. Bardzo proszę o korzystanie z wyszukiwarki. Pozwoli to uniknąć dublowania.
Pozdrawiam
Mod Victoria
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 13.08.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos