5 min po rozpoczęciu eventu zaczeły się problemy :) :D Brawo !
Wersja do druku
5 min po rozpoczęciu eventu zaczeły się problemy :) :D Brawo !
sl0dka a czy możesz napisać jakie są to problemy?
Pozdrawiam
Mod Ziva
Serwer przeciążony nie da się wejsc na wyspę
To samo, ale myślę że to tak 2-3 godzinki potrwa, bo teraz każdy się rzucił za robienie zadań, odpalanie przygód, itp.
Tak jak napisał kolega wyżej,wyrzuca z gry że niby serwer przeciążony
ten sam problem... nie mozna sie zalogowac i wczytywanie mapy konczy sie wyzej wymienionym komunikatem. No i po co bylo wgrywac wersje gry tydzien temu? Skoro mozna bylo ja lepiej dopracowac...
Potwierdzam, po akceptacji zaproszenia do przygody a nawet przy zmianie strefy wyskakuje komunikat o przeciążeniu serwera.
Oprócz problemów z wejściem na mape to nie zlicza pisanek zdobytych z przygód do osiągnięć wielkanocnych.
Jednak zlicza, po kilkunastu minutach... :)
Witam,
na przygodzie zrobiłem BLOK, wszystko OK generałowie 2 blokujących i 1 atakujący wracają cali do obozów. I nagle się okazuje że : 1 general blokujący zachowuje się tak jakby przegrał bitwę. 4h oczekiwania na jego odzyskanie MIMO że posiada w swoich szeregach żołnierzy. @gi blokujący jest ok, atakujący jest ok.
Możecie mi wyjaśnić sytuację. Co specjalnie tak zrobiliście żeby przygód za dużo dziennie nie robić.
My_Hair tutaj masz wątek odnośnie tego problemu: http://forum.thesettlersonline.pl/th...%C5%82ego-quot
Następnym razem proszę skorzystać z wyszukiwarki.
Pozdrawiam
Mod Ziva
Czy ktos robi cos z tym przeciążonym serwerem czy nie??? Wywala po akceptacji zaproszenia do przygody a wejsc sie nie da potem przez 15-20 minut lub wcale.
gdzie znajdę przygodę "zaczynają się pisankowe łowy"? powinna być w gwieżdzie po zakończeniu wcz śniejszychz adań,a nie ma?
szukanie wysp ekspedycyjnych nie dziala... Co to ma byc? Osiagniecia do eventu wymagaja ekspedycji a one nie dzialaja. BB no dno i wodorosty zostaly ubite
DonMate0 może relog pomoże, jeśli nie to spróbuj wyczyścić ciasteczka, a jeśli dalej nic nie pomoże to pozostaje mail do supportu.
Wszelkie informacje o problemach są na bieżąco przekazywane dalej.
Pozdrawiam
Mod Ziva
przeciążony serwer
Ziva a przekazalas ze poszukiwanie ekspedycji zabiera monety a one sie nie wyswietlaja? Premka tez leci i sie marnuje...
I tem link wszystko tłumaczy?.....wolne żarty ))
odpaliłam z ciekawości wielkanocny scenariusz a tam takie kwiatki: http://scr.hu/3o8l/0a27r
EDIT: po około 10 minutach zaskoczyło i jest normalnie :)
Chciał bym zgłosić, że w momencie otrzymania przygody "Polowanie na pisanki" przygody nie da się nigdzie odnaleźć. Mimo restartu gry, przeszukaniu gwaizdy przygody po prostu nie ma.
UP:
Problem rozwiązany - wyczyszczono dane przeglądarki.
problem - np taki ze ze znajdek we wladyce produkuje sie stare pisanki w kropki zamiast pisanek w paski
@Shadow_mk
Toć tak ma być. Dano to, ponieważ ludzie muszą jakoś zmarnować to, co nazbierali z poprzednich eventów.
A mi nie dodaje żadnych pisanek z przygód zrobiłem 5 razy wyspę i 0 pisanek. Też tak macie?
Jak juz udało mi się zalogować (trochę to trwało), to okazało się, że mam 2 sloty do budowania. Trzeci tylko co jakiś czas odpala.
Chodzi to wszystko fatalnie. Podczas eventu Bożonarodzeniowego jakoś lepiej działało.
Uwaga na ataki w 2 falach... Mimo że na mapie generałowie idą w odpowiedniej kolejności, potem zamienia się kolejność ich ataku na obóz przeciwnika no i wiadomo jakie to ma konsekwencje :)
jeden wielki MUŁ
do informatykow TSO : zwolnijcie sie z pracy bo kazda konserwa w waszym wydaniu to porazka...nie da sie grać a ładunek niezadowolenia z waszej pracy siega zenitu. zastopujcie gre choćby na pół roku i pobawcie sie w waszym atalie zanim ja udostępnicie w necie! pozdrawiam niemoty:)
Gra muli i zawiesza się, zrobienie czegokolwiek to masakra, klepsydra kreci sie w nieskonczonosc. Przemieszczanie się z wyspy na przygodę to tez kwestia cierpliwosci
Kupiłam jajko z niespodzianka za 95 diamentów, losowanie się zaczeło i zamarło w pewnym momencie, zostalo mi tylko naciśniecie zielonego ptaszka na dole.. nie wiem czy coś dostalam i nawet nie wiem czy jezeli dostałam to co.. Do suportu nie zamierzam pisac bo to jak gadał dziad do obrazu... kasy napewno wiecej na event nie wydam :)
Czy ktos coś zrobi??? Łaskawe Pany z BB się obudzą???
problemy ze wszystkim wejściem na przygodę , dodaniem wojska, wysłaniem generała, wejściem na czyjąś mapę.bufy wymiana trwa godzinę i wymaga kilkunastu re logów, bloki sypia sie jeden po drugim , są takie lagi, ze generał nie wykonuje poleceń odwrotu
Kolejny ewent, kolejna żenada... lagi, opóźnienia.. nie da się grać, jak co ewent...
Szlak człowieka trafia właśnie przez lagi 150 puszek do piachu ..... .................................. BB ..................
W tej chwili zrobienie przygody z blokami to cud, bo nie wiadomo czy generał blokujący raczy wyjść z garnizonu pierwszy czy sobie poczeka aż major pomaszeruje hen hen daleko i dopiero wyjdzie (pomimo dobrej kolejności puszczania generałów) czy może gen. atakujący w ogóle nie wyjdzie. Bloki z większą ilością generałów to coś niemożliwego na chwile obecną. Wszyscy czekamy z niecierpliwością na kosz egzo, zajączka z czekolady i dosypkę marmuru.
Robicie bloki? Szczęściarze! Wam się chociaż udało wejść do gry ;)
Chociaż forum działa :)
Zróbcie konserwe bo to przecież tylko nerwicy można dostać od tego eventu :) nawet zalogować się już niemoge
Hehhe i Bb chce zarobic ciekawe na czym jak nawet niema jak klejek wydac ;p
druczek ale siedzisz w grze i nie ma co robic
Wysyłam gienków na obóz ... chyba kawkę jeszcze piją ... o już ruszyli, jakieś 10 sek osówy
Gra strasznie zamula, ogólnie wszystko długo się ładuje, prawie nie da się grać...
Piszecie o konserwie i co ona da? Stare pisanki straciły ważność i każdy teraz walczy żeby nowe jak najszybciej zdobyć, a teraz budzą się wszystkie śpiochy grające od eventu do eventu. Serwety po prostu nie są przygotowane na taką ilość graczy i odpalanych przygód. Biorąc pod uwagę że jest gorzej niż rano, to pewnie ta sytuacja potrwa jeszcze kilka dni, zanim osoby w gorącej wodzie kąpane nie wykupią sklepiku.