Czy chciałbyś / chciałabyś by podobnie jak z kopalnią granitu wprowadzono również kopalnie tytanu i kopalnię saletry do gry?
Wersja do druku
Czy chciałbyś / chciałabyś by podobnie jak z kopalnią granitu wprowadzono również kopalnie tytanu i kopalnię saletry do gry?
Jako, ze ostatnimi czasy saletra powoli staje sie towarem deficytowym to moze byloby milo gdyby pojawilo sie np zloze saletry (wyszukiwane przez geologow) albo ewentualnie moznaby dodac kolonie z tym surowcem?
W koloniach mogłaby być zwłaszcza tych największych przecież jest jednym z surowców mistrzowskich. Na wyspie to raczej fabryka saletry za klejki czy coś takiego, skoro taka sama jest granitu i egzo, nie widzę żadnego powodu by miały być na wyspie złoża jakiegoś mistrzowskiego surowca bo zaraz ktoś zechce granitu, tytanu, egzo ;)
Osobiscie oddalem glos na zloza wyszukiwane przez geologow (z wygody), ale w sumie bym sie nie obrazil na saletrowe kolonie - lepsze to niz egzo, ruda zlota, bale, ruda zelaza, marmur czy wegiel ;)
A może by tak zwiększyć ilość w dropach z przygód, do poziomu np. drewna egzotycznego, lub zmniejszyć ilość potrzebnej saletry, albo prochu do produkcji armat (nowy balans).
Jesli te kopalnie maja byc pomyslane tak dobrze jak ta z granitem to rownie dobrze moze ich nie byc w ogole.
Z tego co widzę ten wątek jest zlepką kilku w podobnej tematyce, nie przypominam sobie bym tą ankietę z takimi pytaniami dodawał, więc sama ankieta nie jest moją.
Malutki szczególik, nigdy nie byłem za saletrą w koloniach/ekspedycjach.
@ sparkz
Moja propozycja to:
- zmniejszenie o 3/4 ceny kopalni granitu i szkółki drzew egzotycznych lub dodanie ich do menu budowli;
- zastąpienie z łupów: granitu, doładowaniami do kopalni granitu lub uniwersalnymi, typu omniziarno
- zastąpienie z łupów: drewna egzotycznego, doładowaniami do szkółki drzew egzotycznych lub uniwersalnymi, typu omniziarno
- zmniejszenie z 3 do 1 jednostki pobieranych ze złoża kopalni granitu i szkółki drzew egzotycznych (tak jak jest w każdej innej kopalni).
Mimo tego że wiem że część się przyzwyczaiła do aktualnych i powie stanowcze nie, to mimo wszystko uważam to za potrzebne.
w ankiecie jestem za dodaniem kopalń saletry w lokacjach kolonii- nie grałem kiedy były na wyspie głównej
zdobycie i utrzymanie kolonii to nie mały wydatek a też można ją stracić łatwo, jeszcze jeśli miałoby wejść normalne PvP na koloniach to Saletra byłby bardzo droga.
Na 1 nigdy nie pojda bo gdyby chcieli udostepnic te budynki niskim kosztem to by to zrobili od poczatku.
Zastepowanie surowcow z dropow doladowaniami jest kompletnie bez sensu, bo wypada sobie odpowiedziec na pytanie czemu to niby by mialo sluzyc. Nie rozwiazuje zadnego problemu, nie adresuje zadnego problemu tylko w sztuczny sposob utrudnia dostep do tych surowcow tej czesci graczy, ktora jeszcze nie wyfarmila odpowiedniej ilosci.
Służyło by po to że w końcu kopalnia granitu i szkółka drzew egzotycznych do czegoś by się przydała.
Co do utrudnienia nazwał bym to urozmaiceniem, bo wszystko by zależało wtedy od ilości posiadanych kopalń granitu, i szkółek drzew egzotycznych i premii, a doładowań by nie zabrakło jakby wypadały mniej więcej tak często jak granit w obecnych dropach.
Zeby sie przydala to ktos mogl sie wysilic w trakcie myslenia nad tym jak mialaby wygladac.
Jak wprowadzili bubel to wypadaloby w koncu przejsc do porzadku dziennego nad tym, ze wprowadzili bubel (ktory nomen omen nikomu nie powinien przeszkadzac, bo nawet nie zajmuje miejsca na wyspie tylko co najwyzej w tabelce w sklepie) zamiast na sile kombinowac jak tu uprzykrzyc zycie ludziom korzystajacym z tego co bublem nie jest.
Jestem na nie. Rudę tytanu można zdobyć na koloniach. Z saletrą można by coś pomyśleć... może zwiększyć ilość jaka wpada w dropach w najtrudniejszych przygodach, albo w takich, które najtrudniej zdobyć.
Znam kilka osob ktore maja kopalnie granitu i niemal ciagle wlaczone wiec nazywanie ich bezuzytecznym bublem jest zaklinaniem rzeczywistosci, jednak sa osoby ktore sie na nie skusily tak jak chociazby na zlota wieze ktora tez nie jest wydajniejsza od mennicy i zajmuje wiecej miejsca przez co wiele osob ktore jej nie maja krytykuja, a pozostalych po prostu stac wiec je stawiaja nawet jesli nie sa przekonani do jej "wirtualnej oplacalnosci".
Niektorzy wlasnie dlatego ja kupia - bo jest cenna, malo kogo na nia stac, w kolo sami sknerzy, maruderzy, skapiradla, dusigrosze i malkontenci.
To takie klocenie sie na handlu o jedna monete, rozumiem gdy jest sie poczatkujacym graczem kto trzeba liczyc kazdy grosz, ale na pewnym etapie po prostu nie wypada. Mam wrazenie ze niejeden gosc tutaj za garsc marmuru zrobilby drugiemu... jeansy...
Paczki granitu za klejnoty tez, jesliby byc w 100% obiektywnym nie sa bezuzyteczne bo daja granit, ale ich obecnosc w sklepie jest bez sensu z punktu widzenia przydatnosci.
Kopalnia kosztuje klejnoty (duzo klejnotow), nie da sie nia handlowac, sama w sobie zawiera stosunkowo malo surowca z ktorego powstaje jeszcze mniej granitu (co juz w ogole jest absurdem biorac pod uwage, ze w pierwotnej wersji produkcja byla 1:1), wymaga doladowywania i buffowania oraz produkuje granit na tyle wolno, ze powazne jego ilosci wyciaga sie z niej tygodniami jesli nie miesiacami.
90% cech tego budynku to wady, a to ze ktos sie zdecydowal kupic je za nadmiar klejnotow z kopalnii (a o to przy 10 kopalniach nietrudno) i mial akurat stoparedziesiat doladowan zgromadzonych przez lata z ktorymi nie mial co zrobic tego nie zmienią.
Zlota wieza nie kosztuje klejnotow i nie trzeba jej doladowywac. Nawet zostawiona samopas w perspektywie kilku lat costam wyprodukuje. Kopalnia granitu nie.Cytat:
jednak sa osoby ktore sie na nie skusily tak jak chociazby na zlota wieze ktora tez nie jest wydajniejsza od mennicy i zajmuje wiecej miejsca przez co wiele osob ktore jej nie maja krytykuja, a pozostalych po prostu stac wiec je stawiaja nawet jesli nie sa przekonani do jej "wirtualnej oplacalnosci".
Jakis geniusz polaczyl te dwa tematy i wyszla bezsensowna zbitka... YAHIKO_FX chcial kopalni tytanu i saletry takich jak granitowek czyli za klej i na dopalki ja natomiast pisalem tylko i wylacznie o saletrze jako albo zlozu wyszukiwanym przez geologow czyli darmowym albo w formie kolonii z tym surowcem...
Proponuje tez by BB sprawdzilo u moderatorow umiejetnosc czytania ze zrozumieniem, bo jak widac na zalaczonym obrazku ktos sie ewidentnie nie popisal...
Najśmieszniejsze jest też to że napisałem tego 1 posta w momencie gdy planowano wprowadzić kopalnie granitu, więc pytałem czy przy okazji nie przydała by się kopalnia tytanu i saletry, wtedy jeszcze stosunek w niej był 1:1, wtedy jeszcze nie wiedziałem że nigdy ich wcześniej w grze nie było, mimo że ikonki w necie można znaleźć. Pytałem wtedy ogólnie nie koniecznie za klejnoty.
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 25.04.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos