Nie mozna grac bo android 4.2 nie obsluguje adobe flash player.
Czy macie jakies pomysly jak to obejsc tablet ma ponad 1GB pamieci i procek 1,2 cztery rdzenie.
Wersja do druku
Nie mozna grac bo android 4.2 nie obsluguje adobe flash player.
Czy macie jakies pomysly jak to obejsc tablet ma ponad 1GB pamieci i procek 1,2 cztery rdzenie.
Nie można obejść, jedyne wyjście kupić dużo potężniejszy tablet - chyba tylko na 2-3 pójdzie gra.
można obejśc jednak nawet szkoda pisac jak bo niewarte to czasu poswieconego na przygotowanie tabletu bo nie da sie normalnie grac...
Raczej nie pograsz. Są sposoby, aby odpalić grę na tabletach, ale po zalogowaniu praktycznie nie da się grać. Tablet nie pociągnie takiej gry we flashu. To kiepska wtyczka, niekorzystająca z karty graficznej, a wyłącznie z jednego rdzenia procesora. Tak kiepska optymalizacja sprawia problemy na komputerach, a co dopiero na mobilnych urządzeniach...
Kupujac Puffin (przegladarka ze zdalnym Flashem) da sie grac (czesciowo)
Sprawdzone na Androidach:
2.2, 2.3.3, 4.1.2
Nie wiem jak na 4.2 ale TSO na Puffinie na Androidzie 4.3 śmiga pięknie (Galaxy Note 3), choć sterowanie jest makabrycznie niewygodne. Można wysłać specjalistów albo przejrzeć pocztę, ale podpalanie wyspy czy robienie przygód już niekoniecznie. I raczej nie zmieni tego lepszy procesor czy inne cuda.
Android czy te fszelkie inne mobilne códeńka są tylko po to aby handelek walnac, dac grubego na bieganie , odkryc zloza ale np na Xperi T ( tej od Jaśka Błąda ) nawet bufki na wyspie znajomego dałem :) no niby da sie ale męczarnia okropna. Andka nadal bym praktykowal jak jedziesz gdzies w las i zeby sie tylko zalogowac dla samego zalogowania.
Jest wiele fajniejszych czaso żernych zabaw na Andka
Dzieki wiec pozostaje ten Puffin
Ewentualnie inna przeglądarka z darmowym flashe(przy czym z reklamami)
Wszystko zależy od tabletu. Na moim z andkiem 4.1 Puffin śmiga całkiem dobrze, gra ładuje się nawet szybciej niż na moim kompie :D Fakt że steruje się grą troche lipnie.
trochę...... :)
Zaczełam grać od wczoraj, dzisiaj chciałam zagrać ale na tablecie - android 4.2.2 i nie mogę otworzyć gry, brak flash playera, którego nie da się w żaden sposób zainstalować, nie wiem czy w dobrym miejscu piszę zapytanie, ale czy to znaczy, że grać mogę tylko na laptopie bądź komputerze stacjonarnym?
Możesz grać na Puffin Browser (w wersji płatnej), ale zdecydowanie nie jest to dobry pomysł. Da się wykonać na tym najbardziej podstawowe czynności w krytycznych sytuacjach, ale z pewnością nie nadaje się do regularnej gry.
To nie jest problem gry, tylko urządzenia.
ponieważ android nie wspiera już od jakiegoś czasu flash playera to delikatnie mówiąc lepiej się nie męczyć na tablecie.
Można kombinować jak to napisał Larxand, ale często to przypomina mękę niż przyjemność z gry.
Raczej tylko stacjonarny komputer.
Nexo 10.3G śmigło na sieci 3g aż miło, nawet da się bufować budynki u znajomka na Puffinie.
Ale teraz testuje lepsiejsze cudo.
Otóż : DELL VENUE 8 PRO - jest na pokładzie Windows 8.1 , ale da się też zasadzić na to jednocześnie ANDKA 4.4.2 KiciKici TaśTaś ...
zobaczymy co sobą to zaprezentuje.
Ponieważ 5.07 wybieram się na urlop a do 12 trwa event i chciałbym dojść do ostatniego dnia i dostać ten wspaniały magazyn poszukuję rozwiązania działającego na Andku (4.3).
przeszukałem to forum i kilka innych i próbuję uruchomić Flasha pod różnymi przeglądarkami ale zawsze kończy się na komunikacie informującym o konieczności aktualizacji Flash playera.
Czy ktoś ma doświadczenia z działającym w tej chwili rozwiązaniem tak żeby dało się zalogować i kliknąć kolejny dzień z kalendarza eventowego
Też jestem ciekawy działania TSO na różnych wersjach Androida.
Znam tylko jedną przeglądarkę która pociągnie flash na andku: Puffin Web Browser :) Jedyny jej minus to: supports Adobe Flash during the daytime everyday (It usually starts from 8 am to 4 pm, but the duration is subject to change without prior notice) Flash działa tylko w dzień.
Dosc systematycznie uruchamiam TSO w Puffinie wlasnie. W wersji kupionej - flash dziala cala dobe
And 4.1.2 i 2.3.3 - nie wiem jak jest na nowszych wersjach
Dziala tez na And 2.2
Granie jest ograniczone (przygody raczej odpadaja, handlowac sie da, ale ciezko idzie), wysylac geologow, grubasow mozna. maile odbierac mozna, budowac mozna i nawet w ograniczonym stopniu da sie zbierac pokemony :)
U mnie nie wyskakiwała opcja wyboru dziennych nagród za logowanie w Puffinie. Poza tym przygody zdecydowanie odpadają. Swoją drogą ciekawe jak działa na Asusie Book T100.
ja na starym tablecie 2.2 odpalałem TSO i powiem ze jak podłączyłem myszkę to o wiele lepiej się gra, plusem puffina jest sekundowe ładowanie się gry
do przesuwania mapy to najlepiej jak coś to używać pada, co znajduje się w prawym dolnym rogu obok klawiatury
Do przesuwania - myszka albo po prostu numerki sektora.
lepszym jest photon browser smiga po całej wyspie bez problemu bez wpisywania sektorów flash playera włącza sie ręcznie Jeden minus to jest że po użytkowaniu ponad pół roku (lub dłuzej nie pamiętam kiedy instalowałem po raz pierwszy ) flesh nie odpala ręcznie trzeba zainstalować za kazdym razem apke na nowo
PHOTON WEB BROWSER i nie ma nic lepszego.
Reklamy nie przeszkadzaja za bardzo. Śmiga wszystko super. Ładuje się TSO szybciej niz na Windowsach ( no to zależy jaki się ma sprzęt, ale DELL VENUE 8 wymiata ), nawet przygody da się robić proste :)
Dzięki wszystkim za odpowiedź.
Póki co wybrałem PHOTONa.
Szału nie ma, ale do tego żeby się zalogować zebrać premię za codzienne logowanie i ewentową wystarczy.
Można nawet wysłać grubasów i zrobić coś z produkcją na wyspie.
Jedyny kłopot to fakt, że taka krótka akcja zabrała 25 MB więc w roamingu odpada - ale jak będzie jakieś Wifi to będzie dobrze
Witam. Mam kolegę, którego nie przekonam, żeby zapłacił 7 zł za puffina. Jeśli ktoś zna bezpłatną aplikację na fona (alternatywa dla puffina), proszę o jej nazwę. Może być z reklamami, albo powolna, ale żeby dało się grać. Z góry dzięki
Photon Browser, da się grać z reklamami, flasha trzeba manualnie włączyć ikoną błyskawicy i dopiero wchodzić na stronę settlersów
Przy okazji, interesuje mnie jaki trzeba mieć sprzęt, by gra działała na tablecie.
Taki najpopularniejszy tablet Samsung Galaxy Tab 3, mający 1 GB RAM i dwurdzeniowy Atom 1600 MHz, daje radę?
Ja gram na fonie samsung galxy s2 i działa super ;)
niestety tylko puffin, ten photon to sie nie nadaje do niczego, zawsze mozesz wypróbowac bezpłatna wersje puffina
O ile mi wiadomo, to otwierając grę w puffinie, treść flashowa wykonuje się na serwerze w USA, a na tablecie się tylko wyświetla.
A ja chciałbym wiedzieć jaki trzeba mieć sprzęt, by gra działała wykonując flasha na samym tablecie, używając na przykład Firefox'a.
Potrafi się ktoś kompetentnie wypowiedzieć w temacie?
Nie sądzę aby jakikolwiek tablet czy smartfon miał przeglądarkę z opcją uruchamiania flasha. To ustrojstwo jest ciężkie i pamięciożerne. Jedynie programy takie jak Puffin (zasada działania podobna do zasady VPN) potrafią sobie poradzić ze stronami z flashem. Jaki sprzęt? Nie oczekuj jakichś specyfikacji. Zbyt wiele jest aparatów z Andkiem gdzie ich moc jest drastycznie różna. Powiem na swoim przykładzie:
Samsung Galaxy Note (1st gen) Puffin zamula niemiłosiernie
iPad Mini 3G+Wifi - śmiga, z rzadka lekka zacinka
iPhone 3gs/iPhone 5 - śmiga jak ta lala
Dosc czesto w czasia wakacji uzywam Puffina na tablecie (stary Galaxy Tab 1 z Androidem 2.3.3 - wiec dosc stary i wolny sprzet) i zauwazylem ze wszystko zalezy od lacza. Czesto sie strasznie muli ale bywaja i takie chwile ze dziala dosc sprawnie. Generalnie zauwazylem ze ostatnio dosc czesto sa problemy z polaczeniem sie z serwerem Puffina.
Jako, że mam do czynienia z wieloma sprzętami zgadzam się z TedMruczkiem. Przede wszystkim łącze. Ja gram na androidzie 2.3.3 i działa super. Druga kwestia to zaśmiecenia naszego tableta/fona, ale to już kwestia prywatna :)
Ja uzywam puffina na starym galaxy s2 i wszystko zalezy od lacza i pory dnia... Jak amerykanie spia to chodzi bez lagi :)
Witam wszystkich..mam problem z flashem bo wyskakuje mi ze mam starsza wersje a niemoge pobrac nowszej..oczywiscie mowie o tablecie bo chcialbym grac w settlersow na tablecie ale obawiam sie ze chyba niemozna..prosze odp.czy da rady grac na tabletach..dzieki
Czy mozna grac w settlersow online na tablecie?pozdrawiam
Mozna, sam gram - Android.
Da sie zrobic prawie wszystko - ja mam najwiekszy problem z handlem (z suwakami) ale sie da.
Przegladarka Puffin (miesiac za darmo, pozniej trzeba kupic) dziala bardzo dobrze
Wina samego Adobe, nie zawsze chce instalować się po pobraniu Instalatora. Inna sprawa ze na ich witrynie trzeba przy akceptacji licencji zjechać na sam dół i drobnym maczkiem zaakceptować warunki (wymuszenie by przeczytać te warunki).
ta sama tematyka, więc pozwoliłam sobie połączyć wątki
Ok dzieki wielkie..sprubuje takze z ta przegladarka