od rana jest problem z wejsciem do gry(niebieska strona) nie pomagaja czyszczenia i inne tego typu bzdury,,czy ktos ma dzisaj ten sam problem?
Wersja do druku
od rana jest problem z wejsciem do gry(niebieska strona) nie pomagaja czyszczenia i inne tego typu bzdury,,czy ktos ma dzisaj ten sam problem?
Ja mam z tym problem do chwili obecnej!
U mnie od wczorajszego wieczoru zatrzymuje się na: "oczekiwanie na static14.cdn.ubi.com...", wyczyściłem pamięć podręczną, zainstalowałem inną przeglądarkę, przeinstalowałem flashplayera i jave, niestety bez rezultatu, problem jak widzę po forum nie jest nowy, ale informacji o możliwości jego rozwiązania nie znalazłem;/
no proszę wystarczy napisać i wszystko zaczyna działać:)
Czy wyczyściłeś cache dla DNS? Nie. A jak to się robi? A niestety twój operator ma problemy z serwerem DNS, i zmiany w adresach po stronie dostawcy gry nie są widoczne u twojego dostawcy internetu i DNS zarazem. Sytuacja wróciła do normy na jakiś czas i po jakimś czasie znowu tobie wystąpi. Tak samo jak u mnie nigdy nie wystąpiła.
Czy wyczyściłeś cache FlashPlayer? Nie, bo reinstalacja tego nie czyści, a przeglądarki też z tym sobie nie radzą a cache jest wspólny dla wszystkich przeglądarek.
Mam problem z wejściem do gry. Zaczęło się dzisiaj po 9. Albo nie mogę wejść na mapę, albo po chwili mnie wywala. Ktoś ma to samo czy tylko ja?
też mam ten problem, jednak zanim nie wczytywało mapy, to nie chciało zaakceptowac wyslaniia geologów czy podnoszenia budynków (resetowanie) :(
Do gry jakoś się dostaję po wielkich trudach, ale przygody nie idzie uruchomić. Znowu im się coś zesrało, ale u nich to już jest norma, nawet nie ma się co denerwować :)
Potwierdzam tez mam problemy z zalogowaniem się do gry... czyli nic nowego
Nie mogę się również zalogować :/ A ludzie czekają, żebym przygodę skończyła.
jak widać po postach na razie tylko czarci.
Tylko na Czarcim Gaju jest ten problem? Czy przypadek? Bo nikt z innych serwerów nie napisał.
Do 9 grałam bez problemów, potem coraz większe lagi a teraz jak wczytuję mapę to po długim oczekiwaniu mam komunikat, że serwer przeciążony.
podpisuje sie pod wszystkimi czarci chyba nam padł :) milego dnia nie z tso zycze
Brak dostępu, a tam meczyk do rozegrania czeka :(((
U mnie to samo. A czas premium mi ucieka :(
Ale pewnie dostaniemy rekompensatę - po 100 desek i kamieni i inne niepotrzebne rzeczy .
no jaaaa .... premia leci krawce w kolejce chlopaki pewnie dostaja apopleksji, a mnie trafi cholera
Jest nadzieja, że wszystkich wywaliło i nikt nie czeka. Ja byłem zalogowany i nagle pojawił się gość z młotkiem i informacja, że serwery są przeciążone
Ja też mam problem z zalogowaniem. Po kliknięciu "Graj" jest niebieskie tło i dalej nie idzie. Czyszczenie historii ciasteczek, nawet usunięcie i zainstalowanie ponownie przeglądarki nic nie daje.
Nadal serwer jest przeciążony. Czy ktoś wogóle może grać w czarcim gaju??
Problem najwyraźniej dotknął co najmniej trzech serwerów...
Nowy Świat też leży i kwiczy...
Zaczęło się od Czarciego, a teraz jak widać padają kolejne. Nie wiem czy to lepiej, czy gorzej ale przynajmniej będzie więcej postów alarmujących.
BB, rise & shine! Czas sie wziąc do roboty i naprawić.
Ludzie, gra zamiast działać szybciej i płynniej, to co rusz zwalnia, laguje i tak jak dziś w ogóle nie można się wbić, a jak już, to wywala! Bezsens.
Wywala z gry od rana, wojska na przygodzie nie można załadować, przygoda ładuje się kilka minut a i tak na koniec wywala z gry - server przeciążony u wy wałka. Znowu wpuścili nowych graczy a server chodzi na starych kompach :(((
5 minut max da się na grze siedzieć, nic nie można zrobić, co chwile grubas z młotkiem pojawia się a potem z servera wywala.
Ekipa BB_PL do wymiany
a BB_Xaar pisuje teraz tylko na Facebooku. Na forum widocznie sie obraził. 5 miunt temu:
"Jeśli problem nadal występuje, bardzo proszę o informację nt. serwera.
BB_xaar"
Nie wiem co znaczy nadal, bo u mnie akurat ciągle i bez przerwy od ok 9.30.
Do BB_Xaar: problem występuje NADAL.
Dajta spokój, chciałam premium odpalić. :D
No kolejne problemy :( z wejsciem na przygode z wysylaniem geologow po prostu opozniona gra tak jak by
Dalej jest problem i wszystko się sypie!!!!!
no i na dziś można sobie darować
problemy z logowaniem , a jak już sie zaloguje to w nagrodę co chwile wywala
żenada
szkoda czasu
niech w tę niedziele programiści sami sobie pograją, a my zróbmy wolne
A premium leci. Oczywiście support odrzuci moje żądanie 5k granitu za dropy, które mnie ominęły. Do kitu z taką "grą"
Serwer jest przeciążony. Dalej taki komunikat
BB_Xaar da znać jak nasi wspaniali informatycy ( dział techniczy ) naprawią problem :) zanalizują
Przez tych nieudaczników blokuje na grobach kolegów z gildii, parodia za co biorą oni kasę.
Za analizowanie ;-)
mam dokładnie to samo wywaliło i 45 minut nie moge wejsc
Na szczęście o utrudnieniach już wiedzą, działają i będą informować:rolleyes:
Ciekawe, jaką bajkę tym razem BB nam sprzeda, czy tym razem nad nasze wyspy nadciągną ciemne chmury, czy też zła wiedźma skradnie nam czas premium:)
Kret-sabotażysta :)
Teraz możemy zgadywać kiedy go odkryją i co nam dadzą w ramach rekompensaty oprócz zestawu obowiązkowego - doładowania marmuru i kosza egzo.
chyba beda robić jak w Paryżu czy w Atenach tak jeździły w parzyste rejestracje parzyste u nasz chyba tez beda jesni grali w parzyste godziny / dni a moze podziela od 12 do 24
Może wreszcie BB poda jakiś info dlaczego nie można się zalogować ? Też mam ten problem.
a po co klientowi inforamacja o przyczynach awarii? żeby się jeszcze bardziej denerwował
lepiej, żeby klient żył w nieświadomości :)
podam prosty przykład- pracujesz w banku, przychodzi gość z torbą, a w niej 100k pln. Przeliczasz to przy nim czy samemu?
Pewnie, że na osobności ewentualnie za jakąś szybą- taki klient będzie Cię rozpraszał i poganiał.