http://i60.tinypic.com/2zq8s2o.jpg
Bardzo proszę o Wasze opinie oraz głosowanie w ankiecie.
Mam nadzieję, że grafika odzwierciedla wystarczająco to co miałoby być przekazane w tekście :)
Wersja do druku
http://i60.tinypic.com/2zq8s2o.jpg
Bardzo proszę o Wasze opinie oraz głosowanie w ankiecie.
Mam nadzieję, że grafika odzwierciedla wystarczająco to co miałoby być przekazane w tekście :)
Myślę że to bardzo dobry pomysł i warto by go wdrożyć
Pozdrawiam
dobry pomysł
nie zawsze można sprzedać lub kupić np. jakiś budynek za kilka premii
sprzedaż masowa załatwiła by sprawę
Jak najbardziej za :)
Bardzo przydatne gdy się komuś premki wysyła do rzucenia
Zobaczymy takowe rozwiązanie lub podobne jak świnia niebo ...
Również jestem Za
Może w Settlers II online będzie:)
Ten silnik gry tego nie udźwignie:)
pomysl na prawde super jestem za
za :D
Jak najbardziej ZA
A ja jestem przeciw, opcja dobra jedynie dla bezpośredniego handlu aby wyeliminować oszustów.
Nie widzę tego na ogólnych handlu ponieważ:
- pojawią się oferty typu 1k marmuru za 1k kamieni, 25 kanapek i złamany znak które bedą zaśmiecały handel
- w obecnych ofertach widać od razu co za co, rzut okiem i wiesz wszystko, a tak trzeba by najechać kursorem na każdą ofertę i czekać aż się wyświetli lista rzeczy
- przybędzie więcej idiotycznych ofert typu chata łowcy za ulepszony silos
- programiści tak to napiszą że przez miesiąc handel nie będzie działał a potem będą ciągle go "udoskonalać"
Ja to wprowadziłbym takie zmiany jak wyświetlanie ilości partii danej oferty i mozliwosc kupna kilku np. kupuje coś, odświeżam i mogę kupić drugi raz to.
Lepiej chyba żeby był zaśmiecany handel niż w gwieździe ma się to kisić :) Osobiście mam około np. 1000 przygód i nie mam czasu, tym bardziej slotów na to żeby się tego pozbyć, a może komuś innemu możę to się przyda (chociaż by w celu kolekcjonerskim)Cytat:
pojawią się oferty typu 1k marmuru za 1k kamieni, 25 kanapek i złamany znak które będą zaśmiecały handel
To zróbmy tak żeby ceny nie były "zabetonowane". Niech będzie tak że patrzysz co jest w pudle i trzeba przeanalizować z kilka minut czy Ci się opłaca. Ceny są już tak ustabilizowane, oczywiste, że handel jest po prostu nudny.Cytat:
w obecnych ofertach widać od razu co za co, rzut okiem i wiesz wszystko
Może to być w takiej postaci że po prostu klikasz w pudełko, otwiera ono i widzisz co w nim jest w postaci graficznej, liczbowej. Ogólnie jest tutaj wiele dróg, aby to rozwiązać. Kwestia dopracowania tak tego żeby to było wygodne.Cytat:
trzeba by najechać kursorem na każdą ofertę i czekać aż się wyświetli lista rzeczy
Albo będzie więcej ofert typu 100 sztuk Dzieci sawanny za 1 monetę. I wszyscy będą zadowoleni.Cytat:
przybędzie więcej idiotycznych ofert typu chata łowcy za ulepszony silos
No tutaj chyba największy minus tego całego pomysłu. No ale rozruszajmy programistów i dajmy im się wykazać, bo chyba czas najwyższy :)Cytat:
programiści tak to napiszą że przez miesiąc handel nie będzie działał a potem będą ciągle go "udoskonalać"
Dodać z pewnością trzeba to że większość graczy ma już wszystkiego jak wody. Ktoś chce z miejsca kupić 50 sztuk rezydencji, wystawia taką aukcję że przepłaca z kilka tysięcy monet i wszyscy są happy. Już widziałem masę propozycji lodowa posiadłości za 25-30 rezydencji, ale obstawiam że mało takich ofert doszło do skutku.
Szkoda, ze od razu czegos takiego nie bylo. Za jak najbardziej ;)
Bardzo dobry pomysl
W tej formule nie ma szans.
Jest nieczytelny, skomplikowany, jak traktować zawartość w szukaniu?
Prostszym, bezpieczniejszym a jednocześnie ogromnie ułatwiającym życie rozwiązaniem byłoby wprowadzenie sprzedaży (i zakupu) więcej niż jednej przygody czy budynku.
Na przykład możliwość wystawienia na wadze ofki - 2 x lodowa za nowy silos.
Albo 20 x ZE za rybkę:)
jestem za
Za
za :)
Jestem za
bardzo fajny pomysł :) na pewno ułatwiło by to transakcje
za
ZA
Jest ok