Temat główny: Kopalnia granitu oraz Walentynkowa Niespodzianka Buddy'ego
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego rozwiązania! :)
Temat główny: Kopalnia granitu oraz Walentynkowa Niespodzianka Buddy'ego
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego rozwiązania! :)
wow jeszcze lepsze niż tartak egzotyczny :D
nastepna kopalnia saletry
Pomysł z tym, że złóż nie da się odnawiać za pomocą geologów jest chybiony, graczom jest kompletnie nie na rękę, ale z drugiej strony gra musi na siebie zarobić. Mi się nie podoba to w ogóle, no ale rozumiem intencje twórców. Szkoda...
Jakby bylo 1000 zasobu tygodniowo i by sie potem odnawialo to jeszcze ujedzie...
A teraz trzeba czekac na testowy i czas produkcji zobaczyc :D
Szkoda, że nie została podana cena za budynek...
a może za monety gildyjne?
na targowisku gildii byłoby ciekawiej :)
Dziś niby wgrają to Ci ludzie napiszą za ile;p zresztą, pewnie i tak bedą jeszcze kombinować z ceną itp
Gdy gospodarka zostala wywrocona do gory nogami na evencie po wprowadzeniu skrzynek, teraz chcecie wcisnac graczom granit raz na tydzien, za symboliczne 1975 klejnotow? dno dna zostało osiągnięte, cena za budynek musiala by wynosic chyba te 100 ktore sie dostaje za logowanie aby to mialo jaki kolwiek sens
zaś lipę dali, najpierw tartak egzo później granit. Tylko po co taki budynek, na który nie można wrzucać uzupełniaczy dopałek chyba jedynie jako ozdoba po wykorzystania zasobu :confused:]
i cena też zacna za ten budynek- śmiech na sali
Budynek na siebie zarobi, ulepszenie do poziomu x5 + buff x3.
Mamy 15k granitu, mało?
kto ci powiedzial ze on daje 5k ??? skoro jest zasob 1k tylko, wiec na twoim bufie jest 3k z tego a nie 15, malo tego czas produkcji ponad 50minut, oplacalnosc bufowania premia x3 znikoma
HAHA 1975 klejnotów za kapke granitu?? to chyba jakieś żarty, po raz kolejny bb się popisało tak samo jak z tą szkółką co miała ponad 1k belek egzo. Nie ma co naprawdę chcecie się pozbyć graczy, bo na pewno nie przyciągnąć.
10 otwartych walentynek (koszt 95klejnotow/szt):
2x lubczyk,
2x czekoladowy kroliczek,
1x3 kociolki,
1x egzo kosz,
1x dosypka złota +2k,
2x ciastka,
1x 2k monet
Kopalnia granitu to jakiś żarcik przy tej cenie. Wole dać 40k klejnotów za niewyczerpalną - chociaż będzie ładnie na wyspie wyglądać.
co do pudelek podobnie, podsumowując je - syf... gdy sypaly sie lodowe magazyny ludzie kupowali klejnoty, chyba chcieli powtorzyc sukces sprzedazy klejnotow.. no niestety 3 kociolki ? lubczyk?
Co do pudełek z okazji 14 lutego, to zawierają m.in. czekoladowe króliki, lubczyki, kosze egzotyczne, 2k doładowania do rudy złota, oraz 2k monet, ciasteczka. Najwięcej wypadło mi lubczyków. Dodatkowo wypadają również kociołki z brązu i dwa razy wypadła mi przygoda "kolejne zakazane" :)
Ilość losowań - około 40-50
Ale w opisie na testowym jest napisane za 1250 zawiera :D
Kopalna granitu - 1000 granitu(czas produkcji 51min 40sek
tanie koszta ulepszania z 4 na 5 tylko 500monet
Walentynkowa Niespodzianka - skrzynka za 95 klejnotów z przygodą bądź surowcem * (?)
edit: drop z 30 skrzyń walentego
kosz egzo x5
doładowanie złota + 2000(!) x6
zając z czekolady x5
ciastka x4
lubczyk x6
kociołki z brązu x2
2000 monet x2
mam przykre przeczucie ze chodzi o wyeliminowanie surowcow z dropow. Tj masz szkole egzo, kopalnie granitu, a na przygodach masz tylko doladowania do nich, a nie gotowe surowce.
W efekcie chcesz czy nie chcesz kupisz kilka tego i tego, a jednoczesnie spowolni rozwoj graczy ktorzy robia po kilka bykow dziennie
Przecież napisali, że nie można doładować kopalni granitu.
wystarcza ze zaimplementują dospke granitu i juz
Mogą to zrobić, ale też za klejnoty. Powiedzmy dosypka byłaby tańsza o 20% od kopalni. Z przygód granit raczej nie zniknie :D
Dosypke w sytuacji gdy nie ma zloz tylko wolnostojace budynki ktore same siebie eksploatuja ?
Gwarantuje Ci, ze nie kupie, szczegolnie ze sam (podobnie jak setki, moze tysiace innych graczy) do czasu ewentualnego wprowadzenia takiej nowosci granitu nie bede potrzebowal, tak wiec z marketingowego punktu widzenia takie posuniecie po tak dlugim czasie istnienia i takim stopniu nasycenia gry byloby conajmniej dziwne.Cytat:
mam przykre przeczucie ze chodzi o wyeliminowanie surowcow z dropow. Tj masz szkole egzo, kopalnie granitu, a na przygodach masz tylko doladowania do nich, a nie gotowe surowce.
W efekcie chcesz czy nie chcesz kupisz kilka tego i tego, a jednoczesnie spowolni rozwoj graczy ktorzy robia po kilka bykow dziennie
Ja już myślałem że będą geolodzy szukać, a tak to lipa płacić tyle klejnotów chcą, której nawet nie można ładować.
Obecnie za 995klejnotów można kupić 500granitu, fakt że nie można tego zbuffowac no ale kiepsko widzę te nowe budynki za klejki i jeszcze sztuczny limit 1/tydzień a ktoś będzie to wgl kupował?
z tego pudelka wyskoczyla mi przygoda ( kolejne zakazane ) wyskakuja tez ciastka, dosypka kopalni zlota, monety, kosz egz. i krolik z czekolady
Kosztuje 1975 klejnotów
http://fotozrzut.pl/zdjecia/84e9557097.jpg
Czas produkcji 51 min 40 sek
http://fotozrzut.pl/zdjecia/c66633556c.jpg
upgrade:
2 lvl - 100 marmuru, 100 desek z drewna liściastego
3 lvl - 200 marmuru, 200 desek z drewna liściastego
4 lvl - 300 marmuru, 300 desek z drewna liściastego
5 lvl - 500 monet
Początkowe 2 poziomy są tanie. Więc szybko można zwiększyć ilość wydobycia. Nie wiem jak sytuacja wygląda dalej. Można też użyć innych buffów (x3). Oczywiście wtedy otrzymamy mniej granitu. Co przy i tak już horrendalnej cenie 2k klejnotów za potencjalne 4k granitu to zdzierstwo :p
Wypowiadam się tutaj o budynku, którego na 100% nigdy nie kupię :p Wolę zrobić 5x Bagienną Wiedźmę.
ten na dole pokazuje 1k.
ma 1k, opisom nie nalezu ufać poprostu ;p
Czy oni nawet opisu dobrego w tym bb dawac nie umieja???
Brakuje w tej "kopalni" licznika, ile granitu jeszcze zostało w "zasobach", no chyba że go przegapiłem :p
Na 20 pudełek z niespodzianką wypadło mi:
5x Doładowanie złota 2000
4x 3 kociołki z brązu
3x Kosz Egzo
3x królik
2x 2000 monet
2x lubczyk
1x ciastka
Czyli jak ktoś chce sobie doładować ładnie kopanie złota, to całkiem nieźle może na tym wyjść, a oprócz tego to dużo innych buffów i niestety duża możliwość na nie za bardzo przydatne kociołki