Temat główny: Przygody w trybie współpracy
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego rozwiązania! :)
Wersja do druku
Temat główny: Przygody w trybie współpracy
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego rozwiązania! :)
Rozwiązanie ciekawe, tylko czy będzie warte zachodu? Czy będzie opłacalne jak epicka szkółka drzewa :D Musi być dobry drop, inaczej będzie to tylko dodatek który ktoś zrobi z nudów.
Jak w tym przypadku wymienić drop? Z czterema osobami?
Może Xaar by tak wprowadzić większą ilośc slotów przygód?
Drop proporcjonalny do wkładu - to jest super rozwiązanie :)
Ja mam pytania innego typu niż opłacalność (zaznaczam,tyż ważna):
Czy musi być koniecznie spełniony warunek np. kompletu czterech graczy by ukończyć tę nową przygodę ?
Dajmy na to, jeśli całą przygodę ukończy tylko dwóch z przewidzianych czterech graczy, to czy dostaną pełny drop z przygody ?
Idea jak zrozumiałem jest taka, że nie ma opcji zaliczenia 1 konnym i zgarnięcia dropa.
Cała czwórka (czy dwójka lub trójka) wysyła wojsko do podbicia części wyspy i dopóki KAŻDY nie zrobi swojego przygoda nie jest zakończona.
Każdy ma swoje okreslone zadanie, bez ukończenia owego zadania przygoda nie zostanie ukończona, tak?
Hakardrag, przygoda kooperacyjna może zostać zakończona tylko wtedy, gdy uczestniczą w niej wszyscy wymagani gracze.
Każdy gracz ma swoje zadanie do wykonania. Bez aktywnego udziału wszystkich uczestników, pomyślne ukończenie przygody nie będzie możliwe.
Właśnie DOŚĆ HANDLU DROPAMI!!!
Każdy musi zrobić 25% wtedy jest drop dla każdego:P
Przecież odpowiedz sama sie narzuca. Dropa nie wymieniasz, każdy z 2-4 graczy wchodzi do przygody i robi iles tam obozów. Potem każdy zgarnia swój drop.
@Hakardrag
wydaje mi się że będzie to tak skonstruowane że każdy musi rozwalić swoją część, inaczej dostaniesz tylko PD. Ale okaże się to dopiero na testowym.
Podejrzewam, że nie będzie dało się przejść ze swojej części wyspy na inną - więc jeśli nie będzie kompletu graczy, to nie będą wypełnione wszystkie zadania i z dropa nici...Cytat:
Mapy przygód kooperacyjnych są przygotowane w specjalny sposób (każdy uczestnik przygody rozpoczyna w innym miejscu), więc wszyscy wymagani gracze muszą aktywnie uczestniczyć w wyzwaniu, aby pomyślnie ukończyć przygodę.
edit:
echh... zanim napisałem, to xaar dał odpowiedź :)
A teraz to już 3cia nowość którą słychać, ale zaraz nastaje cisza i nic sie dalej nie dzieje.
Gdzie usuwanie skał i te kosmicznie wielkie budynki Xaar?
Nadal będzie konieczność wymiany. Może nie wymiany dropów ale wymiany przygód, bo przecież jeden z graczy musi być właścicielem przygody i musi ją "odpalić". Problemem będzie znalezienie graczy, którzy w podobnym czasie zrobią swoją część przygody nie blokując pozostałych. Przydałby się dodatkowy slot na ten typ przygód.
W tej chwili mamy 2 sloty:
1 do przygody w której jesteśmy gospodarzami
1 do przygody do której jesteśmy zaproszeni
Myślę że dobrym pomysłem byłby trzeci slot do przygody kooperacyjnej (bez względu na to czy jesteśmy "gospodarzami" czy gośćmi.
A gdzie PvP i podwyższenie maksymalnego poziomu, który można osiągnąć? Czy może to kolejna zapowiedź zmian, "które KIEDYŚ nadejdą"?
Fajna sprawa, na coś w końcu gildie się przydadzą! Tylko jak się ma drop w tych przygodach, coś więcej warto by wiedzieć czy w ogl bd się to opłacało robić czy szkoda zachodu !?
vovo , RedJul
Nie widzę problemu:)
Sądzę,że te przygody będą trwały wystarczająco długo ,żeby można było spokojnie zrobić swoją część. Teraz też przecież się umawiamy na przygody.
Dodatkowy slot nie jest potrzebny. Bez przesady....ile przygód jednocześnie jesteśmy w stanie robić?
Dla mnie bomba. Coś nowego, coś bardziej pod gildie. Jedyna sprawa jak to będzie skonstruowane, ale to czas pokaże. Pożyjemy, zobaczymy.
no własnie mozemy dziennie zrobic i 5 przygod z wymiana dropow a tak dooopa czasem ci 1 dna osoba slot zawali na 4-24g a co dopiero pozostałe..takie kooperacyjne przygody mialy by sens tylko przy 3ecim slocie specjalnie dla nich.
nie mam zamiaru czekac 3 dni patrzac w montor az ktos laskawie sie spamieta i skonczy swa czesc..teraz sam moge wyslac wojo i zakonczyc a tu nie ma takiej mozliwosci:(
Ciekawe jak uporają się ze skryptem bo z tego co widać na zdjęciu poglądowym to 1 gracz może skasować wszystkich 4 przywódców.
Idea będzie taka, że przygoda na 4 osoby a schemat taki jak w dotychczas.
On? Znaczy kto? Jeśli chodzi Ci o Xaara to do niego nic nie pisałem. Ja wiem jaką On pełni funkcje i zapewne nie raz złapał się za głowę jak zobaczył co Ci z "góry" wymyślili :D
Moim zdaniem wprowadzone to jest zbyt późno. Biorąc pod uwagę poziom rozbudowania wysp większości z graczy to te przygody będą tylko ciekawostką. Żeby zachęcić graczy powinni wprowadzić kolejny (nowy) surowiec do zdobycia lub coś nieosiągalnego w normalny sposób np. jakiś budynek specjalny. Chodzi o to, że przygody bajkowe troszkę rozruszały rozgrywkę a to co jest szykowane tutaj będzie raczej dodatkiem w stylu Czaszki itp.
Fajnie, że sporo nowości jest szykowanych ale drogi Panie Xaar - podaj Nam daty kiedy zamierzacie to wprowadzić bo w ubiegłym roku też sporo obiecywaliście i sporo z tych rzeczy nigdy nie dodano.
Judosław przepraszam to nie twój cytat chciałem zaznaczyć tylko Angelkaxd
On raczej nie ma możliwości wprowadzenia dodatkowego slota tylko BB.Cytat:
Jak w tym przypadku wymienić drop? Z czterema osobami?
Może Xaar by tak wprowadzić większą ilośc slotów przygód?
jak to ???
nie macie jeszcze u was takich budynkow ??
http://www.settlersonlinewiki.eu/images/pvp3.png
sa boskie i naprawde zmienily gre i jej miodnosc wynisly na szczyty szczytow
Coś ciekawego się dzieje, nowych przygód nigdy za wiele. Jak kto ma zgrana gildię to bez problemu zbierze ludków.
Ktoś tu pisał o PvP. Mam niejasne przeczucie że takich przygód wyłoni się PvP, każdy otrzyma swój kawałek symetrycznej mapy, na który zabierze określona ilość woja, potem odliczanie do startu i wyścig do bossa, po jednym na zawodnika lub tylko jednego.
Edit:
Okogi, co to jest? Oo
dodatkowe sloty będą napewno, teraz są tylko dwa nawet jak przygoda jest trzyosobowa, tu muszą być 4, pozostaje pytanie czy będą one osobno i będzie można odpalić inną przygodę czy nie.
Może zamiast nowych przygód lepiej wgrać zmianę w magazynie prowiantu i koszarach polegajacą na płynnej zmianie ilości dóbr lub żołnierzy do utworzenia.Robienie rekrutów po 25 sztuk jest wnerwiające......Ogólnie pomysł z tymi przygodami uważam za nietrafiony.
Wystarczy ze straty beda na poziomie ZE lub DS to pomysl szybko umrze i racja przydaloby sie cos wiecej warte
niz granit ktorego przy 2 latach grania i wprowadzeniu kont premium przestal byc jakims wielkim problemem.
Czy pomysł jest trafiony to bedzie można powiedzieć jak będzie wiadomo coś więcej, jezeli drop bedzie dobry i będzie można robić inne przygody niezależnie od przygody kooperacyjnej to kto wie, może to będzie hit, wystarczy że wprowadzą nowy surowiec tak jak fasolki w krawcach i już sie bedzie opłacać ja robić.
Zapowiada się ciekawie a co z tego wyjdzie? Pokazali tylko jedną mapkę (chyba najłatwiejszą), gdzie więcej? Ciekawe czy wszyscy mają te same składy do pokonania? Jeśli każdy będzie miał coś innego a co za tym idzie inny exp to rozstawianie będzie losowe czy wedle kolejności dołączania?
A mnie te nowe przygody zalatują zalążkami czy poligonem pod PvP...
Bardzo dobry pomysł, pożądany od dawna. Obecnie istniejące przygody ilu by nie były osobowe to sa wykonywane w 99% zawsze jednoosobowo. Teraz może pojawi sie konieczność nawiazywania wspolpracy zamiast handlu dropami.
Mnie najbardziej zaciekawiło to:
Czyli jednak pomysł z przygodami ekonomicznymi nie upadł? Czyżby miał wrócić? Czy to tylko nadgorliwość tłumacza?Cytat:
Krótkie podsumowanie przygód (militarnych) w trybie współpracy znajduje się poniżej.
PO PIERWSZE !!!!
Jest coś takiego jak np. Mouse Recorder Pro v2 i robisz sobie kilka tyś wojska w dziesiąt sekund bez zbędnego klikania więc tylko kwestią ruszenia głową jest sprawa ograniczenia wszystkiego do 25szt. Nie chce się pomyśleć to KLIKAJ a nie marudź.
po wtaroje
Przygody nowe ... hmm jeżeli jak to się mówi będzie opłacalność to poleci, inaczej lipa na maksa. No chyba że za mapy wycofane zostaną takie przygody jak : czarni, byczek i inne. Poza tym są powroty azylanów i te kolejne zakazane, których ludziska zakupili i nawet po kilkaset szt na osobę więc na jakiś czas starczy :)
KZE wymiata obecnie więc nie ma się czym przejmować.
Obecnie istniejace przygody byly wykonywane jednoosobowo, bo mogly byc wykonywane jednoosobowo. Ktos przy balansowaniu sily wrogich jednostek nie policzyl sobie jaka wydolnosc produkcyjna ma dobrze rozbudowana wyspa, wyszlo jak wyszlo i nie ma chyba nic bulwersujacego w tym, ze do przygody ktora mozna w 2 godziny ukonczyc samemu nie zaprzega sie zbednych graczy.
Nowe przygody jesli nie beda bardzo trudne albo nie beda dawaly jakiegos unikalnego lootu to natomiast spory krok wstecz, bo beda tym samym co wczesniejsze, minus zabrana graczom mozliwosc wyboru.