Modernizacja garnizonów na głównej wyspie
Witam.
Większość osób gra już prawie dwa lata, nie wiem, czy wydawca gry zdaje sobie sprawę z tego, ile gracze grający przez ten okres mogli "dorobić" się generałów, czy to z pudełkowych edycji, czy to z tawerny, czy to ze sklepu, czy w końcu z różnych eventów w grze.
Jedni mają ich (generałów) kilku, inni kilkunastu, a jeszcze inni nawet kilkudziesięciu.
Przez ten okres prawie dwóch lat doczekaliśmy się wielu modernizacji gry czy wielu nowości.
Ostatnio nawet pojawiło się wiele problemów z rozstawianiem generałów, czy to na wyspie głównej, czy to wysyłając ich na przygody, a podsumowując zaistniałe problemy, oraz ilość posiadanych generałów przez graczy, myślę, że teraz powinno się zmodernizować właśnie garnizony, przynajmniej "rozstawienie" ich na wyspie głównej.
Do gry ostatnio dodano wiele nowych budynków, w tym budynki o dość dużych rozmiarach w porównaniu z wcześniejszymi budynkami dostępnymi w grze, mój pomysł jest prosty, a mianowicie taki, żeby dodać do gry nowy budynek, w którym to zostali by umieszczeni wszyscy generałowie, a tym samym zastępował by on wszystkie garnizony rozstawiane na wyspie głównej, oraz zwolniło by się trochę miejsca w "Menu Gwiazdy".
Zasada wysyłania ich na przygody, czy przydział wojsk pozostawała by taka sama, tyle tylko, że wszystko odbywało by się z tego właśnie budynku, nawet wysyłając ich na przygody wychodzili by z budynku i kierowali się do najbliższego magazynu.
Pozdrawiam
Androm3da, Słoneczny Gród
Port - miejsce dla generałów
Witam,
Jeżeli podobny temat już istnieje, to przepraszam. Od jakiegoś czasu przychodzi mi na myśl nowy budynek: port, stawiany na wodzie. Nie ma nic produkować, a jedynie być miejscem dla generałów, zamiast stawiania ich na wyspie. Przykładowo, obecnie mam 14 generałów, do tego zaraz dojdą nowi dot. kolonii. Będzie to ok 20 jednostek, z braku miejsca idą do gwiazdy zamiast lądować na wyspie, zresztą miejsca na wyspie też nie ma, żeby trzymać ich tylu. Dlatego przydałby się taki budynek, gdzie można nimi zarządzać, załadować wojsko i można było wysłać ich na przygodę bez konieczności stawiania ich na wyspie.
Aby uniknąć komplikacji z nowymi użytkownikami, którzy nie mają jeszcze podbitej wyspy i im zdecydowanie starcza obecne rozwiązanie (może jakiś problem techniczny byłby). Budynek ten mógłby być dostępny jedynie z ciągu zadań, po podbiciu całej wyspy.
Myślę, że drobna zmiana, która bardzo uprzyjemni życie ;-)
Dodatkowy skwer - lądowisko dla generałów
Pewnie wiele osób ma już problem z miejscem lądowania generałów. Proponuje zrobić dodatkowy zielony skwer na którym zmieszczą się wszyscy generałowie zarówno z przygód jak i ekspedycji. Obecnie w skrajnych przypadkach nie mam możliwości posadzenia na wyspie garnizonu i upakowania w nim jednostek.
Temat poruszany już kiedyś, ale obecnie gdy w evencie dokupimy 3 generałów oraz kwatermistrza ekspedycji, całkiem niedawno doszło 4marszałków sytuacja robi się chora.
Zapraszam wszystkich do dyskusji - może gdy będzie więcej osób zgłaszało ten problem to ktoś się nim zajmie.
Dodatkowa wyspa tylko do lądowania dla generałów
Dodatkowa wysp, gdzie mogliby lądować jedynie generałowie. Na tą chwilę mam 35 generałów a mogę dokupić do 40. Fajnie by było mieć ich w jednym miejscu :)