Lecimy zgodnie z regulaminem:
1. Wątek zdecydowanie dotyczy gry wiec chyba odpowiednio go umieściłem.
2. Temat też jakże jasno wskazuje na coś co w grze byłoby nieprawdopodobnie mile widziane oraz przyprawiłoby developerowi niemałych zysków.
3. Jedna zmiana w grze PVP!!!!!!
4. Opis: Mapka świata składająca się z kwadratów/ ośmiokątów / innego badziewia czym mozaraby wypełnić mapę. Cala mapa byłaby podzielona pomiędzy gildie zajmujące swoje strefy. Kiedy strefy wpływów dwóch rożnych gildii graniczyłyby ze sobą mona by było wywołać wojnę która byłaby prowadzona w strefie granicznej gdzie można by budować strażnice, walczyć miedzy sobą, szpiegować sabotować czy też co się tam wam zamarzy ogólnie rozpierducha. Po zdobyciu odpowiedniej przewagi hex(powiedzmy ze 8kąty) przechodziłby pod wpływy gildii zwycięskiej. Jeżeli zostałby podpisany pokój za obopólna zgodą (może jakiś trybut) hex zostaje w gildii do której należał przed walka. Ludzie którzy nie chca walczyć nie wchodzą do gildii albo pakują się do gildii która nie ma swej strefy wpływów. jak jakaś gildia zajmie swymi wpływami 75% mapy gra sie konczy(reset serwera) i gra się zaczyna od nowa z jakimiś premiami dla zwycięskiej gildii na początku powiedzmy 500 klejek więcej na start
Argumenty: Nie oszukujmy się developerzy poszukują zysków stąd bardzo zyskowna operacja pod kryptonimem "pudelka architekta"pierwszym argumentem zatem jest kasa, żywy warki prąd kasy wprost do kieszeni developerów. Gra stanie się bardziej grywalna będzie bardziej wymagająca wiec też klienci zaczyna kupować więcej klejnotów. Szczególnie ze teraz każdy wszytko ma po akcji architekt.
Argumentem drugim jest przyciągniecie większej ilości użytkowników do gry pojawi się PVP zlecą się ludzie.
Po trzecie grywalność kto sobie odmówi zniszczenia regionu gildii gdzie jest ten idiota co mnie wyzwał na globalu ;)
5. Moja opinia jak najbardziej za pomyslem :D
6. Coż z tym mogą być problemy boi nie zaglądam często ale postaram się :D. za to jak pomysł wejdzie w życie pewnie będę zaglądać częściej bo i gra będzie ciekawsza.
7.ble ble prawniczy bełkot, tia tia jestem swiadomy.
8 no powinna być ale nie wiem czy wejdzie ale możemy przejąc ze każdy z graczy jest za PvP w tej czy innej formie
Tak sobie kilka słów na koniec:
Wiem że charakter wątku jest może nie najlepszy ale taki też jest wasz(developerów) stosunek do nas (graczy) zapowiadacie pvp na koniec roku 2012 nie mówiąc już o wcześniejszych terminach. pod koniec roku mówiliście jest obsuwa w pracach dajecie kilka fajnych screenów i przesuwacie na początek roku 2013. No spoko wiadomo obsuwy się zdążają przy takich grach potem przepraszacie za obsuwę mówicie ze jest kilka pomysłów i dalej macie nas gdzieś
Teraz doicie forsę z graczy którzy rzucili się na pudelka mistrzów architektów a zastanowicie się może co potem? bo teraz to gracze maja juz naprawdę wszystko i porostu najzwyczajniej w świecie rzuca tą grę po evencie.