Temat główny: Pamiętnik dewelopera: Wydarzenie Zimowe 2013
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego wydarzenia. :)
Wersja do druku
Temat główny: Pamiętnik dewelopera: Wydarzenie Zimowe 2013
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego wydarzenia. :)
a gdzie "zmodyfikowana" arktyczna kopalnia żelaza z poprzedniego wpisu?:p
Zanosi się na najlepszy Event w historii TSO - oby tylko ceny na nowości nie były odstraszająco - wnerwiające :) Pomysł z nowymi przygodami i budynkami świetny. Życzę wszystkim moc prezentów :)
To będzie czas Świąt, więc każdy powinien wchodzić do gry i uczestniczyć w niej w świątecznym nastroju. Zadbajcie o to.
I wszytko jasne, ja tylko ubolewam nad tym, że można kupić 2 chatki, a nie 3!
thordis, zmodyfikowana = zmodyfikowano źródło jej pozyskiwania, wcześniej była ona dostępna wyłącznie z Najazdu wikingów. :)
BB_xaar chyba sam nie wierzysz w to co piszesz ;D
Lepiej dwie manufaktury i dwie chatki, niż jedna manufaktura i 3 chatki, bo chyba tak było na początku na testowym.
Chatkę kupisz na handlu a manufaktury nie.
I zgodzę się, że to będzie bardzo ciekawy event :)
Na obecnym etapie nie mam zastrzeżeń do eventu. Naprawdę nagrody są bardzo ciekawe i przydatne. A ta wieża to już kompletnie wypas :D Oby tylko ceny za budynki się nie zmieniły.
Zgadzam się. Na pewno nie można narzekać.
Moim zdaniem taki event powinien być bardziej prestiżowy, a prezenty rarytasem czy też budynki jakie można za nie kupić.
Ceny powinny być większe.
A moim życzeniem świątecznym jest żeby do puli budynków które można kupić dodano jakiś "Elitarny" budynek za np. 3k-5k prezentów :)
Ceny nie mogą być zbyt wysokie - młodsi gracze nie są wstanie przekroczyć budżetu 2k prezentów. Moim zdaniem, tak jak było dotąd jest optymalnie: z Eventu powinniśmy mieć szanse kupienia dwu budynków elitarnych oraz dwa-trzy z nagród za logowanie, wykonane zadania i jako prezent świąteczny od BB.
W sumie raz na rok, przy okazji takich Świąt, wszyscy aktywni gracze powinni mieć satysfakcję z udziału w grze -jestem pewien że tak właśnie będzie:)
a gdy już posiadam 3 wieże za łodygi otrzymam kolejną?Cytat:
Dostępna będzie także specjalna nagroda dla graczy, którzy zdołają otworzyć wszystkie okna-niespodzianki:
w tym roku jest to Złota Wieża!
Przemkor tak dostaniesz, Zlota Wieża z eventu a Złote Wieże za łodygi to co innego.
bajkowy też miał być za ciąg krawców a wyszło jak wyszło :)
Wow 2 manu bez poprzedniego limitu czyli jak ktoś ma wszystkie poprzednie to może mieć już 7 :D
Co do chatek to bym nie ubolewał bo można nimi handlować więc wystarczy kogoś z gildii poprosić.
Xaar wiadomo ze można otwierać okienka za klejki i teraz pytanie czy żeby dostać wieżę trzeba codziennie je otwierać czy te za klejki też się liczą?
przemkor tu masz już pewną informację, a nie plotki z testowego jak na przykładzie Bajkowego Zamku.
Fajnie się event zapowiada, oby nic nie zmienili bo będzie naprawdę ciekawie. Najlepszy event jaki będzie, przynajmniej raz się BB postarało
To liczę na zniżenie kosztu Najazdu wikingów w Sklepie. Bo 1500 klejnotów za przygodę która nie jest jedynym sposobem na zdobycie unikatowych budynków jest przesadna. To chociaż na czas trwania eventu moglibyście zrobić promocje na przygodę powiedzmy 33%. Tak za 1000 klejnotów.
Czyli teraz jest kopalnia żelaza to w kolejnym evencie możemy się spodziewać np lodowej posiadłości?
niestety od paru dni nie moge sie zalogowac na testowy
Ja podobnie - od tygodnia nie moge tam "potestowac". takich jak my - jest wielu, co widac po tamtym forum.
Co gorsza - trzy dni temu BB potraktowalo nas takim komunikatem
jesli nasz event bedzie wygladal podobnie, to ..........Cytat:
Dear testers!
Since the last maintenance many testers are not able to play.
The error "connection to server lost" appears.
We are investigating the issue and will keep you posted.
Kolekcje dopisują nieźle, nie to co dynie, ale tych potrzeba po 25 sztuk, aby zrobić paczkę 10 prezentów.
Obecnie tu trafia sie do ok. 20 (więcej chyba nie spotkałem u siebie na wyspie do tej pory) przedmiotów, na testowym z nowym kolekcjami średnio wszystkich jest 35-40 do odszukania.
Z 2 manufaktur sie bardzo ciesze, ten event owocuje w wiele budynków (wieza, prowiant, manufki, łowcy jeleni, silo lub młyn). Teraz ciekawi mnie jedynie jak będzie z dostępnością prezentów, z tego co zaobserwowałem co dzień sa zadanka po 10 prezentów, do tego jakiś łańcuch zadan, kolekcje i odkrywcy. Mam nadzieje że nie padnie niechlubny rekord cen (obecnie chyba pisanki 2013)
@TedMruczek
Dziś przed południem testowy całkiem sie wysypał (akurat kończyłem poradniczej do nowych zakazanych a tu BACH), garść ludzi co jeszcze sie logowała normalnie (np. ja) dziś straciła takową możliwość, tak więc obecnie raczej nikt tam nie wbije, trzeba czekać do pon. może coś poprawią w końcu.
Jakoś na serwerze testowym nie miałem klejnotów. Co z tym zrobić?
A czy ktoś może podać ceny tych budynków z testowego?
Fanty za prezenty tym razem jest trafiony zarówno z ilością dostępnych dla każdego gracza jak i jakośc/zróżnicowanie ;) gratki
Specjalnie dla TomHumble
Budowle:
Arktyczna Kopalnia Żelaza - 245 prezentów (brak ograniczeń)
Chata Łowcy Jeleni - 595 prezentów (2 na gracza)
Manufaktura Recyklingu - 230 prezentów (2 na gracza)
Specjalny Magazyn Prowiantu - 945 prezentów (1 na gracza)
Silos bądź Młyn wodny - ostatni tydzień logowania w kalendarzu eventowym
Złota Wieża - 24 dni logowania w kalendarzu eventowym
Ozdoby:
Bałwan - 30 prezentów (brak ograniczeń)
Choinka (mała) - 40 prezentów (brak ograniczeń)
Choinka Bożonarodzeniowa - 60 prezentów (brak ograniczeń)
Do tego duży pakiet 100 prezentów u kupca - 300 klejnotów
Mały(30 prezentów) - 100 klejnotów
Oczywiście powyższe ceny mogą się zmienić w końcowej wersji eventu.
Planowany start eventu: 5 grudnia 2013
Planowany koniec eventu: 2 stycznia 2014
Ja chcę takie owce na wyspę, o!
... na oscypki...
nie będzie tego to miało być zamiast chatki jeleni , tak samo jak farmo silos widoczny w synach krawca
Heh zapominałem sygnatury odznaczyć :P Także, chyba przydało by się na ten temat nowy wątek utworzyć :) Ale tak dywagując - jak pewnie niektórzy
zauważyli gra jest wzorowana na The Settlers 7 i owczarnia jest odrębną gałęzią która być może kiedyś trafi do TSO, a budynki typu "Chatka jeleni" są
elementem wprowadzanym zazwyczaj podczas eventów.
PS. Dla osób interesujących się grą - które nie miały okazji zagrać w TS 7:
http://www.youtube.com/watch?v=8ASSq0z-eP8
Event będzie bardzo fajny. Mam tylko jedno pytanie. Czy zamiast tego magazynu prowiantu, nie można było dać do odblokowania nowej zakładki w już istniejącym magazynie prowiantu ? Po co tworzyć kolejny budynek, który będzie spełniał identyczne funkcje, jak stary magazyn a będzie tylko zabierać miejsce na wyspie ?
to spróbuj w starym magazynie jednocześnie produkować kosze Irmy i pokarm dla ryb.
No tak, niby mamy oszczędność czasu. Ale przez 2 lata robiliśmy wszystko w jednym i jakoś żyliśmy. A tutaj chodzi tylko o zmniejszenie ilości kliknięć. Przecież nikt nie siedzi 24/h przy osadce. Spokojnie można dawać pokarm, kosze i przynętę w jednej kolejce. Część dając do roboty na noc. Poza tym, jeżeli chcą wprowadzić nowy magazyn prowiantu, to powinniśmy się spodziewać też nowych koszar.
Tyle że te koszary będą stawiane chyba na wodzie. xDCytat:
to powinniśmy się spodziewać też nowych koszar.
A ja mam pytanie : czy jest szansa na jakiegoś dobrego generała w tym evencie?
Nie wiem nad czym ten zachwyt, ja tu nie widze nic ciekawego ;byc moze dla nowych graczy to jakas gradka, ale nie dla osob, ktore graja w to juz dluzszy czas nic ciekawego
I tu sie zgodze z Fatamorgana powinni dac budynek elitarny dla mnie idealny bylby statek jako budynek zwiekszajacy populacje . Cos ladnego i innego :)
Co do manufaktur, to o ile sobie przypominam, na Nowy Rok dawali jedną w prezencie. Luźno się to raczej wiąże z wydarzeniem, ale tylko przypomnę na smaka ...