Proponuję, aby u kupca pojawił się generał "Szłom". Mógłby być dostępny za klejnoty, bądź
podczas jakiegoś eventu.
http://img201.imageshack.us/img201/5753/rkt.png
Jego limit mógłby być ograniczony do 1.
Wersja do druku
Proponuję, aby u kupca pojawił się generał "Szłom". Mógłby być dostępny za klejnoty, bądź
podczas jakiegoś eventu.
http://img201.imageshack.us/img201/5753/rkt.png
Jego limit mógłby być ograniczony do 1.
Po co? masz doswiadczonego generala za klejki (nalezy u kupca wejsc w zakladke "Czarnych Rynek")... i to 6x mozesz go kupic a w eventach byl inny general - Weteran i Zniniarz.
Nie o to chodzi, bo mi go brak do kolekcji:P Chyba, że by mi grafikę jednego doświadczonego na tego zmienili;p - a tak na poważnie to niektórzy
pewnie nie mają tego z wersji pudełkowej(specjalnej), a by też chcieli mieć. Oczywiście wiem, że można kupić sam kod na niego etc. - Allegro jeszcze
istnieje:). Do walki to i tak by mi się nie przydał, ale wizualnie by mnie cieszył:)
:)
moze za monety gildii z limitem 1 tak jak geolog tylko wiekszy koszt? ^^
ja bym tez chetnie zakupil ..takiego gienka:)jestem za..
no to kod na allegro i tyle;) skoro był dodawany do wersji pudelkowej to niech jej posiadacze maja cos co inni ot tak nie kupią.
broda: ten gienek ma 220 pojemności, jeśli ktoś nie ma weterana (nie grał lub nie zebrał jajek) to pewnie chetnie by kupił
Jestem za opcją monet gildyjnych, cena w klejnotach to na oko 2,5k (skoro wetek 5 a zwykły 1), przy cenie 300klejnotów/4k monet gildii (wesoły geolog) cena mogłaby wynieć ok 16-17k monet gildii
Jestem ZA
A dlaczego mają cierpieć Ci co go w pudełkach za 40zł kupili nie ograniczone ilości, niech po prostu ponowią podobną (TANIĄ) edycje pudełkową z jakimś urozmaiceniem, ale i Szlomem w środku, chętnie znów ze 3 zakupie"=))
Także, panowie ten generał miał dwie edycje ten pierwszy z pakietem startowym(tańszym) - 200 jednostek,a drugi z pakietem - edycja specjalna
, w którym aktualnie można nabyć Szłoma, ma 220. Popieram to co pisze anael6669
, lecz też myślę, że ci co zakupili już jakiś zestaw Szłomów i czuli by się urażeni mogli by się tutaj wypowiedzieć - też nie chciał bymCytat:
"niech po prostu ponowią podobną (TANIĄ) edycje pudełkową z jakimś urozmaiceniem, ale i Szlomem w środku"
być oszukany i kupić coś, czego ktoś inny nie może mieć, a później patrzeć jak on to ma bez wydawania kasy. Nie mówię też, że tego,
tylko jednego oni też by mieli nie za realne pieniądze - ale może ktoś się tu jeszcze określi :)
220 jednostek ma generał Pień, Szłom ma uparcie 200.
Szłomów mam milion i na pewno nie poczuję się urażony ani oszukany, jeśli ktoś będzie mógł sobie ich teraz kupić za niebieskie w sklepie tylko po to, żeby mieć. Przecież klejnoty kupuje się za pieniądze, tak samo jak pudełka, więc nie bardzo widzę powód do złego samopoczucia.
Pień natomiast to jakaś porażka, użyteczny na jednym obozie w wikingach i bohaterskim.
BTW, chętnie kupiłbym jakieś nowe pudełko, tylko błagam, jeśli z generałem, to takim, którego można usunąć z gwiazdy ;)
W pudle startowym było:
Silos
Młyn wodny
250 monet
Szlom i...
4.000 kleju
Kupiłem tylko 3 bo na tyle zdążyłem, niech i będzie znów w pudełkach, albo za kleje, ale nie za gildyjne, ani podczas ewentu, bo to jednak było by troszkę nie fair.
Osobiscie nie widze przeszkód aby takiego generała (200 lub 220) umiescic w ofercie czy to za monety gildii czy za klejnotu. A argument ze ktoś będzie oszukany to jest trochę śmieszny, bo Najazd wikingów który był pierwotnie tylko z pudełek spokojnie można nabyć w kantorze. W pierwszych wersjach pudełek tez był młyn i silos wiec, to ze taki silos juz był za mg to oznacza ze ktoś był oszukany? Nie popadajmy w skrajności i patrzmy dalej niz czubek własnego nosa.
O i właśnie o to wszystko chodzi;p
Gdy weszły pudełka startowe, silos i młyn już dawno na handlu były, a najazd dalej i tak trzeba za kleje kupić i wydać kase, bo raczej nikt nie będzie czekał 15tyg na przygodę za logowanie. Po prostu uważam, że nie powinien szlom być za gildyjne, ani w ewencie tylko za klejki.
No właśnie nieograniczone ilości. Jedni kupili w pierwszy dzień premiery po 40 pudełek a na drugi dzień już nie było w sklepie. Trochę żenada to była. Jak wszedłem do znajomego na wyspę w czerwcu a on połowę wyspy miał w generałach. A jak ludzie prosili o drugą wersję pudełkową to taki taki szajs dali że jeszcze gorzej.
1,6k zł na "darmową" grę wydać :D
Niekoniecznie wydal, co zainwestował, bo jak ktoś te pudełka kupował w hurtowych ilościach to miał dodatkowo rabat a potem na allegro było od groma ofert z kodami, i jakoś ludzie na tym zarabiali.
Bo zakup ze 40pudełek wyłacznie na własny użytek to troche chore :D
Ale nie mnie oceniac kto i na co wydaje własne pieniądze ;)
Jeżeli komuś zależy na szłomie, rozwiązanie jest bardzo proste.
Wprowadzić do oferty limitowanej możliwość zakupu szłoma w tej samej cenie co doświadczony generał.
Ja to jestem ciekaw jak długo będziemy czekać na gienka 300.
moze do systemu badan dla generalow
Nie psujmy tej gry. Gienek 300 to już przegięcie by było. Obstawiam że będą do dodanie 3 pkt w stylu "dodaje 5 jednostek dla generała" (lub będzie taka opcja na 50lvl i wówczas będzie od 5 do ??? szt do dodania) i ostatecznie z tego fasolkowego 270 będzie 285, wetek awansuje z 250 na 275 a ten co ma 220 na 235, każdy zwyczajny do 215.
Nie mam szloma ale chętnie bym kupił jednego chociaż, dobry pomysł.
Też jestem za Szlomem (Szłomem?) w sklepiku za klejnoty albo z "pudełka". Swoją drogą wersja pudełkowa powinna być w sklepiku.
Dzięki wielkie za refresh :) Fajny pomysł z tą wersją pudełkową w sklepiku - jak ktoś płaci paypal (czy coś w tym stylu) to było by bardziej
komfortowo.
Generał Szłom był dostępny w ofercie limitowanej, Zamykam :)