Temat główny: Pamiętnik dewelopera: Więcej miejsca na wyspie
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego rozwiązania. :)
Wersja do druku
Temat główny: Pamiętnik dewelopera: Więcej miejsca na wyspie
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego rozwiązania. :)
Dobry pomysł spełniający nasze oczekiwania co do indywidualnego modelowania wyglądu naszej wyspy macierzystej.
Przydał by sie także kopacz który zasypie zbędne kanały wodne i leśnik który wyrwie niepotrzebne chwasty / drzewa .
Coś czuję, że będzie płacz pewnej grupy graczy, że takie rozwiązanie godzi w ich interesy, bo nie będą mogli w pełni wykorzystać tego co dostaną.
Moim zdaniem ciekawie się zapowiada, ale wyjdzie w praniu jak to będzie z tymi bombowymi premiami :)
No wszystko fajnie ale nadal lepiej by było wykarczować te drzewa :P no i kiedy jakas informacja odnosnie PVP sie pojawi :)
Nooo ciekawa zapowiedź, słyszałam ploteczki wcześniejsze na ten temat i patrz STAŁO SIĘ ;)
Mam nadzieję, że to nie zostanie spieprzone.
Ale ja bym chciała gościa, który mi wystnie niepotrzebne drzewa, te które stoją sobie od tak pojedynczo zajmując miejsce i blokując najlepsze ustawienie budynków ;)
A jeszcze takie pytanko, gdyż w pamiętniku tego nie zamieściliście.
Co z tym, kiedy wyburzę skałę, ale jednak będę chciała przywrócić poprzedni stan rzeczy, będzie istniała taka możliwość?
Nie mówię, że to o mnie chodzi ale widzę już płacz ludzi, którym jednak się odwidzi.
Angelkaxd, nie będzie się dało przywrócić usuniętych formacji skalnych. :)
To nie lepiej dodać jakąś dodatkową wyspę?
Musimy tez naciskac na to by dalo sie WYSPE ODKRZACZYC !!!!! oczywiscie tak jak z gowrami nie wszytkie ale czesc tez jest wazna .Drzewa naprawde wcinaja sie w rozbudowe i utrudniaja rozstawiane budynkow
A co z pomniejszymi rzeczami, które także zajmują miejsce na wyspie. Jakieś krzaki, paprocie itp. ?
bdb pomysł ale jak pojdziecie za ciosem i jeszcze 1dna lub dwie premki na krzaki i drzewa..wtedy boomba:)))
Widzę prawdziwa ofensywa BB
"Premie (...) będzie można zdobyć nie tylko poprzez wykonanie kilku misji, ale również w Sklepie w grze (kategoria "Czarny rynek")."
Kolejny bezczelny sposób na wyciągniecie klejnotów - tzn. pieniędzy - z graczy!
pomysł dobry. także przychylam sie do pomysłu stworzenia premii "odkrzaczania"
BB_Xaar4 kolejne ważne pytanie z mojej strony, czy ów premie będą zdatne do handlu?
Znowu wam źle..masakra..pewnie wszystko mają rozdać za free..podobnie było z kolekcjami (a one przecie są za free) na początku rwetes straszliwy(bo za free ale poszukać trzeba straszliwie cięęęęężko..)..
BB miało kolekcje stawiać wielkości minimum mrocznej fortecy..a najlepiej to wam bez wysiłku do gwiazdy od razu przesyłać..:P
Angelkaxd, ilość tych premii będzie limitowana, a więc handel nimi nie będzie możliwy. Tak przynajmniej zakłada obecny plan. :)
Super pomysł, ale dobrze by było gdyby materiały z rozbiórki dało sie pozyskać choćby w części :-). Góry przecież zbudowane są z kamieni, marmuru że o granicie nie wspomnę. Brak możliwości ich pozyskania z usuniętej góry czy rumowiska to trochę niegospodarne działanie :D
fajny pomysł. ja tam szkoliłbym lepiej płetwonurków i hops do wody po dary głębinowe.
Ich motto brzmi: Jeśli dana funkcja zagraża finansom to należy ją wyeliminować*
*patrz rozpiska [tab.1] - spis powodów, [str.28] - "Na dobrego Wujka"
Hajs się musi zgadzać
Priorytetem powinno być:
1. Sortowanie: Gwiazda
2. Mnożnik produkcji: koszary / prowiant
3. Kolejkowanie: Introligator
..to wprowadzają usuwanie kamyków za hajs = więcej miejsca na rozbudowę = więcej sprzedanych patentów = jeszcze więcej hajsu.
Zbliżamy się powoli do sytuacji, gdzie za logowanie trzeba będzie płacić
Tego nie napisałem, czytaj proszę uważnie.
Gram trochę dłużej od Ciebie i widzę jak ta gra zmienia się na gorsze. Kiedyś i tak klejnoty wszyscy kupowali, by zdobyć weterana lub rezydencje/inne budynki.
Teraz jednak prawie każda nowość dostępna jest za klejnoty. Niedługo będziesz musiał zapłacić, żeby kopalnię odnowić.
KARCZOWANIE -- byloby nawet przyjemniejsze ... bo sa miejsca gdzie 1 drzewo blokuje wszystko dookola ..a i tak drwale tam nie chodza ... ale widze ze idziemy powoli do przodu .... do tego przydaloby sie przenoszenie budynow o pol pola , bo poki co musze dac silos w inne miejsce by o pol pola go przesunac a to sa podwojne koszta ...na 5tym poziomie wcale nie male
pozdr
Teoretycznie można też dodać odzyskiwanie części materiałów z przeprowadzonych prac. Kamień, drewno, lub dodanie nowych kopalń, jeżeli będziemy mogli usunąć tylko część jakiegoś pasma górskiego. Ale to tylko luźny pomysł. Jak tego nie będzie, to też będzie dobrze :D
Nie zgadzam się kolekcje a co się z nimi wiąze np premia x3 na koszary ktora była tylko w ofercie limitowanej za klejnoty możesz teraz uzyskać za free.ani klejnota nie wydajesz.
Następna rzecz to star coinsy..nic wspolnego z klejkami nie maja a wręcz przeciwnie mozna nabyć i wetka..i szybkiego.. ..oprocz tego będzie mozna za nie klejnoty nabyć nie jest tak jak piszesz..
jedno ale jeśli z testowego na nasze serwy wejdzie ta możliwość w podobnym stanie..naturalnie.
Kolekcje weszły więc może i star coinsy..
Ja bardzo przepraszam, ale czy fasolkowa nowość w jakimś calu jest dostępna za klejnoty? Wydaje mi się, że nie, chyba, że coś przeoczyłam.
A czy kolekcje są związane z klejnotami? Tu akurat BB poszło nam na rękę i stworzyło premię x3 na koszary o którą tak marudziliśmy.
PS. BB_xaar błagam Cię, wypowiedz się w tym wątku. <<klik>>
Przecież powstają rzeczy dostępne za klejnoty i te dostępne za surowce, które sami zdobędziemy w grze. Te za klejnoty mają zapewniać przypływ gotówki BB, a te "normalne" mają zadowalać graczy i trzymać ich cały czas przy grze, aby wydawali kasę na te rzeczy dostępne za klejnoty.
Ten wątek chyba był stworzony do czego innego.
Tylko pytanie jak to bedzie wygladalo w praktyce... Bo jesli popatrzec po mapie, tego typu pojedynczych skal jest dosc malo. Chyba, ze te "duze" (przy zlozach) przerobia na iles tam mniejszych, ktore bedzie mozna wyburzyc. Oby to sie nie skonczylo rokiem czekania i kupa halasu o doslownie pare dodatkowych miejsc :)
No i fakt, zdecydowanie lepsza bylaby mozliwosc usuniecia lasow. Albo z grubej rury - dodatkowe sektory, niech sobie beda w cenie kopalni klejkow... I tak sie ludzie polasza :)
Beszczelny to jest gracz ktory nie ROZUMIE iz gra w gre nad ktora siedzi grupa osob i ja tworzy dla takich typkow jak TY.Zycze tobie bys tez pracowal za darmo i byl ,,opluwany ,,
Ja dodałbym, szukanie przedmiotu w gwiazdce tak jak na handlu, wspólny magazyn gildii(oczywiście z odpowiednimi zabezpieczeniami przeciw oszustami), przypakowany magazyn z pojemnością 50k(choćby limitowany za klejnoty), możliwość odkrycia dodatkowych wysepek na mapie głównej z miejscami, możliwość przenoszenia magazynów, zastąpienie flasha nowszą i technologią HTML5. Chwilowo nie mam więcej pomysłów.
Byłbym za opcją odkrzaczania wyspy tak jak mam to miejsce w "prawdziwych" settlersach.
Ciekawy pomysł, ale myślę że to dużo nie wniesie.
Gra się ciągle rozwija tak? Wchodzą coraz to nowe budynki, wprowadzą wyburzanie skał i po pół roku znowu będzie mało miejsca na kolejne nowości.
Lepiej by było stworzyć drugą wyspę, to by rozwiązało problem z miejscem na kolejne dwa lata gry.
Np.
Aby znaleźć taką wyspę należało by przygotować się do wyprawy(bardzo duże zapasy jedzenia, fragmenty map i odpowiednia ilość funduszy na wyprawę)
Wyspa oczywiście powinna być odpowiednio przygotowana do obrony przed najeźdźcami :) Tak żeby nie podbić ją w dwa dni, ale żeby to zajęło co najmniej miesiąc nawet tym najlepszym graczom.
Do takiej wyspy można by wprowadzić coś zupełnie odmiennego, typu normalnych settlersów na PC, nie tylko my możemy atakować ale także te wrogie obozy z powrotem mogły by zdobyć utracone włości.
To by było dużo CIEKAWSZE od dotychczasowych przygód :)
Witam
Chyba niedawno pisałem o niwelowaniu terenu. :)
Ruch w dobrą stronę. Dobrze.
Następne kroki:
- Odkrzaczanie
- Przesuwanie kolejności produkcji: koszary / magazyn prowiantu
- Kolejka, choćby 2-3 miejscowa u Introligatora
- Wyszukiwarka w gwieździe (nawet jeśli zmienią się zasady przechowywania w gwieździe)
- Nowa wyspa (forma wyprawy)
- Nowy silnik
Pozdrawiam
Mi się akurat walka na włości nie podoba, nie chciałabym aby ktoś zabrał mi moją wyspę ;p
Tego zapomniałem dodać :)Cytat:
Zamieszczone przez AlienRajder