Proszę o dodanie możliwości zakupu dodatkowych manufaktur ze sklepu, choćby w ofercie czasowej w liczbie co najmniej 3 sztuk :)
Wersja do druku
Proszę o dodanie możliwości zakupu dodatkowych manufaktur ze sklepu, choćby w ofercie czasowej w liczbie co najmniej 3 sztuk :)
Klepnij ankiete :P a manufaktura pewnie bedzie w tej ofercie limitowanej w sklepie ;]
Sprzeciw
wielu z Was ma po 5-6 manufaktur, gdyż dostaliście je w prezencie za coś tam. Inni gracze muszą się zadowolić 3 manufakturami zakupionymi ze sklepu. Fajnie by było jakby bb sprawiedliwie pozwoliło wyrównać szanse dając wszystkim graczom możliwość zakupu kilku manufaktur :) Albo neich bb da możliwość chociaż handlu manufakturami tak jak młynami wodnymi lub silosami ;)
P.S. dodałem ankietę.
Obecny limit to 5
-3 ze sklepu za klejnoty
-1 z eventu świątecznego na gwiazdkę
-1 jako prezent (albo Boże Narodzenie albo sylwester)*
*tylko dla osób które wówczas grały
Nie wiadomo jak będzie w tym roku z manufaktura za prezenty, poprzednio było zastrzeżenie że osoby które kupiły rok wcześniej (nie dotyczy polskiej wersji bo nie istniała jeszcze) nie mogły zakupić kolejnej czyli zachowano limit, ale na wielkanoc limit weteranów został zniesiony więc dopiero się dowiemy jak teraz bedzie.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Jestem za!!
O ile silos czy młyn wodny równoważą pracę pojedynczych budynków, o tyle manufaktura zastępuje cały łańcuch produkcyjny (leśnik+drwal+smolarz) o miejscu na wyspie nie wspomnę, więc umożliwienie handlu manufakturami byłoby oczywistym zbawieniem dla graczy, ale jednocześnie spadłyby zyski ze sprzedaży klejnotów, za które gracze kupują paczki patentów albo np. wodne rezydencje oszczędzające miejsce na wyspie.
Zyski moze by nie spadly, ale produkcja innych surowcow wzroslaby do absurdalnych rozmiarow. Obecnie jest ona utrzymywana na pewnym poziomie po pierwsze przez brak wegla (a nielimitowane manufaktury to ograniczenie usuna), po drugie - przez ilosc miejsca potrzebna na drwali i lesnikow.
I tak np jesliby zastapic smolarzy manufakturami to istniejacych lesnikow moznaby wykorzystac do produkcji lukow - nie wiem jak u innych, ale u mnie pozwoliloby mi to na dostawienie 20 kolejnych luczarzy (az do 30 w sumie), co dawaloby mi ~35k lukow dziennie na buffach, co w zasadzie zaspokoiloby cale moje zapotrzebowanie na lucznikow i rekrutow wlacznie.
//edited : pomylka w cyferkach
sparkz, po swoim poście miałem jeszcze wątpliwości, ale ostatecznie przekonałeś mnie do zagłosowania za tą propozycją :) Chętnie ograniczę konieczność utrzymywania stada leśników i drwali przy zachowaniu bieżącej produkcji bali iglastych :) Nie ukrywam, że wpływ na to ma też obecnie wprowadzona na serwery testowe poprawka korygująca pracę leśników i drwali.
Ja nie mam manufaktury i sobie daję rade, może i lv idą powoli ale jednak, nie problem rzucić 2 razy dziennie na 2-3 smolarzy koszy
Mam 2 manufki z prezentów na 4kach, w ogóle nie produkuje poza nimi węgla, ale jakby była możliwość handlu manufkami, lub chociaż były by ze 3 dostępne w limitowanej (wtedy w sumie 8), z chęcią bym wykupił wszystkie które by się tylko dało, by zaspokoić swoją produkcję na popyt wegla i po wykupieniu na obecną chwile jeszcze 34 silosów jedynie została by mi przyjemność z gry - stawianie parudziesięciu kopalń dziennie i klepanie przygód, a tak ciągły skup, heh...
Sprzeciw dla darmowego węgla , co za problem zbilansować sobie gospodarkę , fakt - pozera sporo drwali i lesnikow ale wlasnie to jest plusem ,
ze trzeba pomyśleć jak ustawić budynki , ile ma ich być itd .
Myślę, że co za dużo, to niezdrowo.
Równie dobrze można powiedzieć, że gra nie istnieje od wczoraj i nowi gracze mogli się wcześniej zalogować...
Aczkolwiek dla tych, co mają konta, a nie logowali się na nich dość długo, może czekać miła niespodzianka, bo część prezentów od BB dochodziła mimo zapewnień, że otrzymają je tylko "aktywni".
Ale nie offtopując, grasz - masz, to jasne, że Ci, co konta na tso mają dłużej, będą w jakimś tam stopniu wyróżniać się od tych nowo zalogowanych. A takie żądanie unikatowych budynków (bo jednak limit 5 to jakiś tam unikat) dla każdej wyspy jest troche nie na miejscu, za darmo nic nie ma, trzeba cierpliwie poczekać a napewno na święta będą manufkatury (używam tu liczby mnogiej jak przy odkrywcach w tegorocznej wielkanocy, 2 dla nowych lub 1 dla tych, co kupił w zeszłym roku).
Oczywiście "Nie".
Raczej Nie.
Takie rozwiązanie, mając na uwadze to co i w jakiej ilości można już kupić za klejnoty, może przyczynić się to wprowadzenia dychotomii miedzy wydającymi realne pieniądze na klejnoty, a tymi grającymi bez wpłat.
Jestem na "nie". Wkrotce tu bedzie wszystko samo sie produkowalo bez zadnych surowców, myslenia strategicznego i planowania.
Wow jaki bunt ;)
Osobiście jestem za, mnie zadowoli nawet sam fakt umożliwienia dawania manufaktur w prezencie, bo na handlu jak wskoczą to znowu będzie młyn z cenami wszystkiego, pozdrawiam
Popieram całkowicie tą inicjatywę kolejne 3 manufaktury (nawet za klejki) by się przydały.
Niestety wytop sztabek złota, tytanu zżera sporo tego surowca i nawet 5 manufaktur i 8-9smolarzy nie daje rady ,dodajmy do tego piece miedzi żelaza itp i problem z podstawowym surowce gotowy.
Fakt węgiel jest tani ale po co kupować jak można 2-3 budynkami rozwiązać problem.
pozdrawiam
a ja jestem na TAK, jesli ktos chce wydac pieniadze, niech wydaje, argument o roznicy miedzy graczami placacymi a nie, jest nie na miejscu, zreszta bez placacych nie byloby gry...
a jeszcze jakby zrobili kopalnie zelaza na wzor miedzi, mniam :)
Jeżeli mieli by wprowadzić kolejne manufaktury za klejki to powinni kosztować min 2000 klejów za 1szt. Bo syf się zrobi z tego węgla. A tak można kupić za niego jeszcze jakąś rude chociaż czy coś.
mnie to szczerze nie obchodzi klejnoty sprzedaje
Najlepsza opcja to handlować manufakturami!