Witam,
Proponuje dodać nową funkcjonalność do okna wiadomości. Usuń wszystkie maile.
Nie ma co dyskutować, możliwe że nie każdy lubi pojedynczo kasować informacje o premiach, doładowaniach etc.
Wersja do druku
Witam,
Proponuje dodać nową funkcjonalność do okna wiadomości. Usuń wszystkie maile.
Nie ma co dyskutować, możliwe że nie każdy lubi pojedynczo kasować informacje o premiach, doładowaniach etc.
Opcja Szukaj na forum nie boli :) Było kilka podobnych wątków, ostatni jest TUTAJ (czas wyszukania go na forum - jakieś 10 sekund).
Podobnie jak tam, tutaj też powiem, że kasowanie wszystkiego naraz nie jest najlepszym rozwiązaniem, bo czasami w skrzynce są wiadomości, które z różnych względów chcielibyśmy zachować. Kasowanie wszystkich wiadomości tak, ale z podziałem na poszczególne ich rodzaje. Obojętnie czy w formie pola z wyborem rodzaju wiadomości, które chcemy usunąć, czy w formie podziału okna wiadomości na zakładki.
Jeżeli ci nie zależy na stabilności grze, to twój pomysł jest bardzo dobry, ale ja nie widzę sensu. Programowo łatwiej będzie wdrożyć właśnie taki rozwiązanie, a jeżeli chcesz zapisać sobie jakieś ważne informacje możesz użyć na przykład notatnika.
Lepszym pomysłem jest dodanie okienka do zaznaczenia obok każdej wiadomości i przycisku usuń zaznaczone. Zapobiegnie to przypadkowemu skasowaniu jakiejś wiadomości.
Zaznaczanie raczej bez sensu bo i tak na kazda trzeba by było kliknąć, czyli to samo co jest teraz. Poza tym jakie ważne wiadomości można trzymać w skrzynce? Nie chodzi mi o krótki okres czasu ale o długi?
lepiej dodajcie do generałów opcje zerowania wojska.
Najlepiej to jak by wcale nie bylo info o premiach :P bo na co to komu ;]
Wypowiedź jakby nie w temacie :)
kazuja, a skąd byś wiedział komu się odwdzięczyć za premie otrzymane podczas nieobecności? ;)
Fakt faktem, skoro wszystkim tak te wiadomości przeszkadzają, to może je rzeczywiście wywalić w całości z systemu i niech nie zaśmiecają skrzynki.
Witam, powinny być dwie opcje w skrzynce:
1. okienko na dole, które można zaznaczyć - z funkcją - kasuj wszystkie wiadomości
oraz
2. przy każdej wiadomości okienko ( krzyżyk, x) - wtedy można kasować wybiórczo.
Te dwie możliwości, załatwią problem. Kto chce usuwa wszystko , inni zaznaczają tylko te które chcą usunąć
i gitara :)
Opcja 2 już jest dostępna, bez konieczności dodatkowych okienek. Przy każdej "kasowalnej" wiadomości jest X do jej usuwania. I można kasować wybiórczo :)
Osobiście uważam, tak jak chyba większość osób które się tu wypowiedziały. Bez sensu, jest wprowadzanie czegoś, co poniekąd już funkcjonuje. Kasowanie wszystkich wiadomości bez sensu, wprowadzenie okienek do wybierania nic innego nie wprowadzi. Lepiej jak by ktoś wymyślił wybór żołnierzy w garnizonie na zasadzie jak wprowadzono wybór ilości w handlu. To rozwiązanie co jest teraz było dobre jak człowiek miał 10 lvl i gdzie nie miał dużo wojska, teraz klikanie strzałkami, suwakami jest już uciążliwe.
Jako, że propozycja została napisana przez Idho to z automatu jestem przeciwny wdrożeniu tejże propozycji w życie.
Kolejna wypowiedź kompletnie nie w temacie. Wiadomo, że dobrze by było mieć takie coś w garnizonie, ale to jak nie zgadzać się, żeby bułki posypywać makiem bo lepiej będzie jak do żurku dodamy boczek zamiast kiełbasy.
Sam sobie wystawiasz marną ocenę, skoro ważniejsze od jakiejkolwiek konstruktywnej dyskusji jest dla Ciebie to, kto wyszedł z propozycją. Nie chcę tu bronić samej propozycji, bo też jestem przeciwny, ale z trochę innych względów niż jakieś osobiste uprzedzenia.
Apropo żurku to u nas się stosuje i boczek i kiełbasę. Sugerujesz wypowiedź nie w temacie, to chciałbym zauważyć, że nie czytasz ze zrozumieniem. Odsyłam do pierwszej części odpowiedzi do postu, druga część to sugestia dla idho, że lepiej by było zapytać o sferę garnizonu a niżeli o coś co w praktyce nie ma zastosowania.
Proponuje przejrzeć forum, pomysły dotyczace "sfery garnizonu" już padały.
http://forum.thesettlersonline.pl/th...terfejs-koszar
Dzięki, za wysyłkę, temat nie został zauważony bowiem samymi setkami, się nie żyje a widzę, że temat ma już ponad rok czasu a tak daleko ja nie zaglądam, po za tym nic się nie dzieje w tej sprawie. Powinno się najpierw naciskać na coś co potrzebne, później myśleć o kolejnych zmianach.
Temat dotyczy zbiorczego kasowania wiadomości. Jeżeli macie inne propozycje proponuje założyć oddzielny temat.
Dowiedziałem się, że jest nieoficjalny feature, który kasuje wszystkie wiadomości nawet te, których nie powinno się kasować, przy dłuższym czasie nieobecności, więc nie powinno być to jakimś wyzwaniem dla programistów, aby wdrożyć opcję zaproponowaną przeze mnie.
niewątpliwie popieram pomysł Idho dotyczący kasowania wszystkich wiadomosci mozliwych do wykasowania. Alternatywnie opcja w grze " chce otrzymywac powiadomienia o premiach", lub nie chce. Jak jestes w grze a jestes afk to tez sie nie dowiesz od kogo, wiec i tak trzeba zapytac kto cie obdarowal wiec problem i tak juz wystepuje. Nie ma co ukrywac ze brak powiadomien to kilkadziesiat tysiecy rekordow w bazie danych mniej.