Jak w tytule, nie mogę wejść na wyspe znajomego, cały czas wyświetla sie, że sie loguje i tak nawet przez 0.30min, wtedy musze zamknąć karte z grą i ponownie sie zalogować. Do innych wchodzę bez problemu.
Wersja do druku
Jak w tytule, nie mogę wejść na wyspe znajomego, cały czas wyświetla sie, że sie loguje i tak nawet przez 0.30min, wtedy musze zamknąć karte z grą i ponownie sie zalogować. Do innych wchodzę bez problemu.
Problem jest już znany, ale nie udało się ustalić przyczyny. Sam tego doświadczyłem wczoraj, dziś już działa normalnie.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
dziwne nie zdazylo mi sie takie cos jeszcze ale ciekawo czy ten twoj kolega moze sie zalogowac na swoja wyspe
Nie jest on jedyna osoba, bo tez mam taki sam problem. Swietnia konserwacja ktora wprowadzila kolejne bledy
też tak miałem
Stochlik: tu nie chodzi o "uszkodzony obszar serwera". Problem objawia się "zawieszeniem" działania na komunikacie "Wczytywanie mapy..." jedynie relog pomaga powrócić do gry, a i po relogu zazwyczaj dalej nie można wejść na wyspę tego znajomego (problem nie dotyczy wszystkich znajomych a jedynie losowych).
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
to kiedy bedzie to naprawione? zwlaszcza mniejszy lvl nie moze wejsc nigdzie, gram ze znajomym ktory ma 19 lvl a nie moze wejsc do nikogo z gildi
problem tkwi po stronie uszkodzonych patri serwera z danymi a nie bledow w skryptach
czemu niektorzy z graczy poutracali konta przez bb???
Czemu z 44lvl maja teraz 1lvl?
Konta wielu graczy zostalo usuniete i skasowane - wyskakujace powiadomienie ze serwer uszkoszony - co za bzdury!!!!
nicothlon13: mówimy tu o innym błędzie. Ten o którym mówisz objawia się komunikatem "Uszkodzony obszar serwera" i jest stały lub do czasu nocnego skryptu. A ten o którym tutaj mówimy objawia się wyświetlaniem komunikatu "Wczytywanie mapy..." tak jak normalnie, ale nie następuje przejście na mapę i nie jest to błąd stały a jedynie występujący okresowo pomiędzy losowymi graczami.
Jeśli ktoś miał przez jakiś czas problem z wejściem (komunikat "Wczytywanie mapy...") ale problem ustąpił to proszony jest o zamieszczenie takiej informacji, zwłaszcza okoliczności występowania (znajomy normalny/gildyjny, czas).
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
MOD_Zakrecony: a co w przypadku, gdy błąd: "Uszkodzony obszar serwera" jest "stały", a "nocne skrypty" niczego nie naprawiają? Będzie jakaś globalna naprawa, czy o każde takie konto trzeba osobno walczyć z supportem?
Jeśli ktoś miał przez jakiś czas problem z wejściem (komunikat "Wczytywanie mapy...") ale problem ustąpił to proszony jest o zamieszczenie takiej informacji, zwłaszcza okoliczności występowania (znajomy normalny/gildyjny, czas).
Samo nic sie nie naprawia niestety.
ms14356: każdy gracz, który ma komunikat "uszkodzony obszar serwera" i nie został naprawiony nocnym skryptem powinien indywidualnie zgłosić się do supportu. Ale ten temat dotyczy czegoś innego więc proszę, poszukać odpowiedni temat i tam kontynuować dyskusję.
BlackPearls24: Oj naprawia ;) W czwartkowy wieczór dwóch moich znajomych nie mogło wejść na moją wyspę, a inni wchodzili bez problemu, wczoraj i dziś jeden z nich już normalnie wchodził żeby rzucić kosze, jak drugi to nie wiem bo nie prosiłem go o to. I właśnie dlatego pytam czy ktoś też miał do czynienia z tym problemem tylko przez jakiś czas.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
ja mam również ten problem od dwóch dni nie mogę wejść na mapę wyspy nic nie pomaga , czyszczenie pamięci podręcznej i reload nic nie dają jak tak dalej będzie dam sobie spokój z settlersami
Witam
Dopisuje sie do wątku, nie można wejść na wyspę niektórych graczy. W moim przypadku ani zmiana przeglądarki, przelogowanie sie , usuniecie ciasteczek czy historii nie pomogło. Ale to jest jak by jednostronne bo oni do mnie mogą wejść bez przeszkód.
Na moją wyspę tez nie można wejść, koszyczki sam muszę rzucać.
Również doświadczyłem tego u siebie w gildii, że nie mogę wejść do gracza (49 lvl) do pozostałych mogę bez problemu - wczoraj to nie występowało ...
trwa ciagle u mnie tak samo , ciezko do mnie wejsc a i tak nikt z tym nic nie robi.
witam u mnie jest to samo nikt nie może wejść do mnie na wyspę i dać parę koszyków, problem występuje już drugi dzień. Po za tym opuściłem gildie bo zadania gildii były w oczekujących i nie chciałem wszystkich blokować. Po przeczytaniu wątku rozumiem że wszystko naprawi się samo bardzo mnie to cieszy, po co wprowadzać nowe łańcuchy produkcyjne jeżeli cała gra nie jest dopracowana do końca. Chodzi tu o szybkie zarobienie kasy a nie o satysfakcje z gry. pozdrawiam
znalazło się rozwiązanie może mało praktyczne , ale bezpośrednio z przygody moim znajomym udało się wejść na moją wyspę i rzucić premie.
ja od 2 godzin nie mog ise wbic nawet na swoja:( jakas awaria jest?
znowu "przymuliło", też miałem problemy a muli że strach.
tuz po konserwacji chciałem sie zalogowac poprzez publiczny dostęp do internetu
nie dało rady
winna była za mała ilość pamięci wirtualnej
w waszym wypadku może być podobnie
nawet jeśli nie pojawia się komunikat po angielsku
w trakcie konserwacji dodano kolejne jinxy przeciążające zarówno serwery jak i komputery użytkowników
[ciekawe ile jest takich osób, które wcale nie mogą się zalogować od czasu konserwacji]
dłużej się ładują zarówno wyspy znajomych, własne jak i przygody
winna jest po stronie programistów, bo po kiego tyle tego,
rozumiem reklama i w ogóle ale laury nad kopalniami nie muszą "mrygać" wystarczy by były
Nie ma to jak forumowy support :)
niestety, nie ma tak lekko
moja znajoma nie może wejść do mnie nawet z przygody
jakieś inne pomysły ?
u mnie pojawił się dziś ten problem... znajomi nie mogą wejść do mnie na wyspę co skutkuje tym, że nie można mi wrzucić buffow... mam nadzieję że to będzie niedługo naprawione :/
rano znajomi nie mogli do mnie wejść, potem mogli, a teraz znów nie mogą
spotkal mie ten sam problem nikt do mnie nie moze wejść
popoludniami to jest masakra
U mnie to samo...
W losowych momentach u losowych osób wyskakuje komunikat "Wczytywanie mapy..." i można czekać i czekać. jedynie relog pozostaje. Oni w tym samym czasie bez problemu wchodzili na moją wyspę.
Co ciekawe u tych samych osób mogłem bez problemu wejść na wyspę w godzinach porannych czy w okolicach południa, ale wieczorem już nie.
Próbowałem wszystkiego... czyszczenia cache... różnych przeglądarek, z innego komputera i z innego IP... poprosiłem nawet tą osobę na której wyspe wchodzilem żeby się na chwilkę wylogowała, ale nic nie pomaga.
To wszystko zaczęło się dziać po ostatniej konserwie.
U mnie jest to samo, nikt nie może wejść do mnie na wyspę, rano było ok bo znajomy rzucał mi kosze ale teraz tj 0.00 nie jest to możliwe ,każdy z gildii próbował wejść nawet próbowali bezpośrednio z przygody i nic ;/
U mnie także ten błąd, nie moge wejść do znajomego na wyspe, on do mnie bez problemu.
Próbowałem także wejsć do niego z przygody nic nie daje, cały czas wczytywanie mapy....
Inni znajomi wchodzą do niego bez kłopotu.
Co robić ?
Rano nie moglem wejść, teraz ( 14.30 ) wchodzi bez problemu, nie wiem co o tym mysleć :)
też miałem ten problem z kolegami z gildii, z moich obserwacji błąd nie powinien trwać dłużej niż 24h
to masz lipne informacje bo 1 znajomyod 3 dni nie moze do mnie wejsc. Spostrzeglismy ze mniejszy lvl ma problem z wejsciem do znajomego ktory ma wiekszy lvl wiec moze to w czym im pomoze chociaz i tak wiemy ze nic z tym nie zrobia xd
i znowu to samo chachachacha a było już ok chachachacha
Ja 10.06.2013 po południu nie mogłem wejść do normalnego znajomego, po 20-21 problem zniknął, jednak po próbie usunięcia innego błędu (11.06.2013 cache wyczyściłem w Chrome około 18:00) problem powrócił.
Ja mam ten sam problem - nie mogę wejść do znajomego, rano było ok, a teraz nie da się, ciągle wczytywanie mapy
mam ten sam problem ja moge wchodzic do kazdego tylko do mie od pewnego czasu nikt nie moze wejsc. co tu jest grane?
potwierdzam, mam to samo (tylko z niektórymi osobami)