"W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie"
I tak próbuje od pół godziny na 3 różnych przeglądarkach...
Wyczyściłem cache i inne "złote" rady Mishapa nie działają niestety...jak grać?
pytam się: JAK GRAĆ???
Wersja do druku
"W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie"
I tak próbuje od pół godziny na 3 różnych przeglądarkach...
Wyczyściłem cache i inne "złote" rady Mishapa nie działają niestety...jak grać?
pytam się: JAK GRAĆ???
Proszę zaczekać do jutra (co noc jest puszczany skrypt mający za zadanie odblokować zablokowane strefy), jeśli jutro nic się nie zmieni pozostaje napisać do supportu.
Wspaniale, tylko, że chwile przed wystąpieniem błędu znajoma rzuciła mi 2 latające osadniki, a do tego masę Irmin...
Nie odpaliłem złota, tak, że osadniki poszły na zmarnowanie :/
U mnie dzis to samo wiec zostaje tylko czekac, szkoda bo czas przygody ucieka i gospodarka spowalnia
Najpierw relog, jak to się nie uda, czyścić historię i ciasteczka, i znowu relog. Jak w ogóle nie działa, trzeba spróbować następnego dnia, a jak też nie poskutkuje, to zostaje tylko pisanie do supportu.
mam to samo od wczoraj! :/ :/ czekałem, czyściłem historię, zmieniałem przeglądarki i LIPA! Ma ktoś inne rozwiązanie? Napisałem do supportu ale coś czuję, że sobie poczekam...
Mam pytanie do osób u których pojawił się komunikat: "Obszar serwera uszkodzony. W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie"
po jakim czasie błąd ten został naprawiony?
W nocy puszczają skrypt, który większość tych stref naprawia. Jeżeli dzisiaj Ci się to pojawiło, to musisz poczekaćdo jutra. Jeżeli problem będzie dalej występował, to pisz na support.
Problem pojawił się wczoraj po południu, nocna konserwacja nic nie zmieniła niestety. Wysłałem info do supportu.
Ja mam to dopiero od konserwacji, świetnie, po prostu świetnie... straty w ekonomii ogromne, a pewnie wszyscy będą mieli to gdzieś :)
mnie wlasnie wywalilo:)
no coz zycie:)
U mnie też przed chwilą to wsykoczyło :(
sa sa te błedy....
Tez mam ten obszar, z nikąd wyskakuje okienko i doslownie nic juz nie zrobisz. No w takim momencie jak sie kryzysówka zaczeła !! do supp juz napisałam, jak mi w nocy ten tajemniczy "skrypt" nie naprawi to juz sie do nich dodzwnie, przebije przez ta ich muzyczke z infolinii i niech odblokuja! Kpina! Tyle z tego dobrego, że nie trzeba jak inni czekac miesiacami, pewnie najdluzej do konserwy a wtedy z kryzysowego zostana ochlapy i tydzien na zrobienie....
nie ukrywam, ze wkurzyli mnie niemilosiernie teraz.... agrr...
Masakra..... wywalilo mnie i nie moge zalogowac sie na wyspe... jakas bzdura!!!!!!!!!
wiele osob tak ma i juz sie tym zajmuja
napisalam maila do supp i juz mi odblokowali ;) zycze szczescia reszcie zblokowanych
oraz prawdziwe wyrazy uznania dla supportu za szybka odpowiedz i naprawe!
widze poprawe i zmiany na lepsze ;)
Ja tez juz gram ;)
Dzień 3 od usterki ("Obszar serwera uszkodzony") support pisze ze już rozwiązał problem ("Uprzejmie informuję, iż według danych zawartych w naszym systemie, usterka uniemożliwiająca rozgrywkę została usunięta."). Oczywiście gra nie działa nadal. Kolejny mail do suporty i informacja: "Uprzejmie informuję, iż do działu technicznego przekazana została występująca w Twoje rozgrywce sytuacja, celem szczegółowej analizy i podjęcia rozwiązania." Chyba sami nie wiedzą co się stało ale dlaczego robią z człowieka idiotę mówiąc ze jest już wszystko naprawione. Czy mógłby się ktoś z podobnym problemem wypowiedzieć odnośnie działań supportu?
tomasz1, większość przypadków zablokowanych stref jest poprawiana przez skrypt każdej nocy. Jeśli ani skrypt ani dotychczasowe działania Supportu nie przyniosły poprawy, najwyraźniej problem jest bardziej złożony i niezbędne jest przekazanie informacji bezpośrednio do techników. Niestety analizowanie problemu może sporo potrwać, i nie mam tutaj na myśli kilku dni. :(
Rozumiem ze mam się pożegnać z grą na kilka tygodni a może nawet miesięcy jeśli w ogóle support/technicy zdołają coś z tym zrobić.
A w nagrodę za cierpliwość dostane kosz egzo :|
a ja wogule sie niemoge dostac na wyspe juz ponad dobe i co z tym zrobic sie pytam ja jarząbek ;)
wyczyścić cache przeglądarki, bardzo często to pomaga. Jeżeli to też nie pomoże to pisać zgłoszenie na support.
Tez od konserwy nie mogę sie zalogować :((( Cały czas pisze ,że serwer przeciążony nawet o 5 :00 rano :(((((
u mnie problem załatwiono we czwartek w ciagu 2 -3 godzin od napisania do supportu sam sie zdziwiłem ale szybko i sprawnie
no ja niestety od tygodnia nie mogę zajrzeć na swoją wyspę, bo podczas logowania pojawia się info o uszkodzonym obszarze serwera :/ nocny skrypt nie działa, pisałem do supportu już 4 razy i tylko raz odpisali, że "Uprzejmie informuję, że przed chwilą została podjęta próba usunięcia tej usterki. Próba ta nie udała się, gdyż jak widać z logów w naszym systemie problem powrócił na Twoje konto.", od tej pory cisza...
dziś łaskawie odpisali: "Uprzejmie informuję, iż według danych zawartych w naszym systemie, usterka uniemożliwiająca rozgrywkę została usunięta." - standardowa odpowiedź typu kopiuj-wklej, oczywiście gra nadal nie działa, tracę cierpliwość, ehh
no i koniec:
"Witaj Wooem,
Bardzo mi przykro, iż Twój problem nie został naprawiony.
Jest mi niezmiernie przykro, lecz niestety, wszystkie dostępne narzędzia i środki mogące rozwiązać problem zaistniały w Twojej rozgrywce, zostały wyczerpane.
Jeśli wyrazisz zgodę, na Twoim koncie może zostać uruchomiona opcja „ reset konta”.
Twoje konto powróci wówczas do pierwszego poziomu i rozgrywka ponownie rozpocznie się od przejścia samouczka.
Wiąże się to zarówno ze stratą wszystkich budynków, jak i zakupionych przez Ciebie specjalistów.
Reset konta jest o tyle korzystniejszą opcją od likwidacji obecnego konta i założenia nowego, gdyż wszyscy Twoi znajomi pozostaną na liście, a w sytuacji, gdy jesteś członkiem lub liderem gildii również w tej materii nic nie ulegnie zmianie .
Jeśli opcja umożliwiająca reset konta zostanie przez nas aktywowana i będzie dostępna po zalogowaniu się na stronie głównej w zakładce „Mój profil”, wówczas w okno „reset konta” należy wpisać hasło używane do logowania się do gry.
W ramach rekompensaty otrzymasz następujące rzeczy:
- wszystkie klejnoty przez Ciebie zakupione, nawet te które zostały użyte
- wszyscy specjaliści którzy nie zostali zakupieni za klejnoty, czyli ci zakupieni za prezenty eventowe
- budynki zakupione za prezenty eventowe
- 3 ostatnie prezenty otrzymane z systemu
- wszystkie rzeczy otrzymane z pudełek, które nie zostały automatycznie zwrócone na konto
- a także po 8000 kamienia, desek iglastych i narzędzi, po 5000 marmuru, desek liściastych i monet oraz po 3000 granitu, desek egzotycznych i map.
Najmocniej przepraszamy za wszelkie utrudnienia i niedogodności z tej sytuacji wynikające."
pozdrawiam
Kpina z człowieka a nie rekompensata.....
dostałem to samo, jakaś kpina
Witaj tomasz1,
Jest mi niezmiernie przykro, lecz niestety, wszystkie dostępne narzędzia i środki mogące rozwiązać problem zaistniały w Twojej rozgrywce zostały wyczerpane.
W zaistniałej sytuacji możesz poczekać do następnej przerwy konserwacyjnej, lecz niestety nie mogę zapewnić, iż podejmowane przez dział techniczny prace mające usunąć usterkę powodującą blokadę konta, zakończą się powodzeniem.
Można także, jeśli wyrazisz zgodę, na Twoim koncie uruchomić opcję „ reset konta”.
Twoje konto powróci wówczas do pierwszego poziomu i rozgrywka ponownie rozpocznie się od przejścia samouczka.
Wiąże się to niestety ze stratą posiadanych budynków, jednakże zgromadzone surowce znajdujące się aktualnie w Menu gwiazdy, posiadani specjaliści, budynki nabyte za surowce zebrane podczas trawania wydarzeń okolicznościowych (pisanki, dynie) oraz dotychczas zakupione klejnoty zostaną przekazane na zresetowane konto.
Reset konta jest o tyle korzystniejszą opcją od likwidacji obecnego konta i założenia nowego, gdyż wszyscy Twoi znajomi pozostaną na liście, a będąc członkiem gildii, również w tej materii nic nie ulegnie zmianie .
Jeśli opcja umożliwiająca reset konta zostanie przez nas aktywowana i będzie dostepna po zalogowaniu sie na stronie głownej w zakladce „Mój profil”, wówczas w okno „reset konta” należy wpisać hało używane do logowania się do gry.
Ponieważ funkcja resetująca konto może zostać aktywowana tylko i wylącznie popdczas prac konserwacyjnych, bardzo proszę o informację, czy powyższe rozwiązanie jest dla Ciebie satysfakcjonujące.
Proszę o informację, czy w tej sytuacji chciałbyś poczekać i, jeśli prace zakończą się sukcesem, odzyskać dostęp do konta na aktualnym poziomie, czy też pozostajesz przy decyzji umożliwiającej jego reset.
Za zaistniałą sytuację bardzo przepraszam.
ufff u mnie po staremu generały mi powracały.. a już miałem stresa po tym co tu czytałem
"W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie".
Mam ten sam problem i już kilka dni czekam na jakąkolwiek odpowiedź. Co po takim resecie się odzyskuje? Bo nie ukrywam ale miałem w to konto trochę zainwestowane - łącznie z wykupem diamentów oraz całkiem sporym zasobem surowców oraz generałów, poszukiwaczy i geologów.
Tracisz cały EXP (zaczynasz od 1 lvl'u), wszystkie budynki i zawartość gwiazdy. Posiadani specjaliści, budynki nabyte za surowce zebrane podczas trawania wydarzeń okolicznościowych (pisanki, dynie) oraz dotychczas zakupione klejnoty zostają przekazane na zresetowane konto. Nie ukrywam ze taki "reset' mnie nie interesuje.
Mam problem z logowanie na przeglądarce Internet Explorer 10. Nie mogę się na niej zalogować, postępowałem zgodnie z zaleceniami wyczyszczone wszystko. Po wpisaniu danych i potwierdzeniu strona powraca do punktu wyjścia, ponownie się zaloguj. Odpaliłem chrome i tu wszystko działa. Co może być tego przyczyną.
ja się chciałem dowiedzieć czy ktoś wie do kogo lub gdzie można napisać skargę na SUPPORT, bo to co oni wyprawiają i czego nie robią to jest wulagryzmy..już 2 tygodnie mam zablokowane konto a oni nie raczą odpowiedzieć na żadne maile. Jedyne co napisali to to że podejrzewają mnie o Multikonto, a ja ich podejrzewam o kradzież mojego konta...., do cholery jasnej to jest jakaś żenada
Jeśli kogoś już męczy żenujące funkcjonowanie tej gry oraz jej administratorów zapraszam do zapoznania sie z bardzo fajną miłą i interesującą grą gdzie nie ma żadnych problemów technicznych. Link referencyjny
Kolega się chyba prosi o urlop od forum. O ile wiem, wrzucanie takich linków jest wbrew regulaminowi.