-
Interfejs koszar
W związku z miłym poparciem dla propozycji modyfikacji interfejsu koszar w wątku, który ze względów formalnych został zamknięty, pozwalam sobie zamieścić tę propozycję jeszcze raz tutaj. Zapraszam do głosowania i dzielenia się uwagami.
http://img211.imageshack.us/img211/9617/barracksw.jpg
-
super tylko ankietę zrób albo niech mu ktoś zrobi bo za chwilę ponownie skasują Twojego posta.
-
Ankieta dodana, coś mi się Internet buntuje ;)
-
Zdecydowanie za. A jeszcze bardziej zdecydowanie za zwiększeniem limitu produkcji jednostek, bo obecnie produkowanie większej ilości jednostek to katorga.
-
Świetny pomysł i opracowanie. Jak najbardziej jestem za.
-
Jak widze to swoj temat zalozyles? ;p
Gratulacje pomyslu moze BB w koncu sie ruszy i cos nowego doda
-
Ewentualnie, jeśli obliczanie maksymalnej liczby możliwych jednostek do wyprodukowania to za dużo pracy dla serwerów to po prostu zwiększyć te 25 do 100 czy 200 jednostek.
-
Jestem jak najbardziej za, podpisuję się po dym obydwiema rękoma a i nogą spróbuję :D
Od siebie dodałbym jeszcze żeby wyprodukowane jednostki od razu były dostępne do użytku bo jak zwiększymy limit z 25 do np. 1000 to trzeba będzie czekać aż te 1000 jednostek się zrobi, lepiej by było żeby wyprodukowane jednostki od razu "wypadały" z kolejki produkcji i były gotowe do użytku.
Pewnie zaraz znajdzie się kilku mądry co powie to sobie klikaj po 1szt ale takim to dziękujemy ;)
-
-
Taż dałem TAK, ale co z tego? Choćby było 1000 na tak, nikt tego nie przeczyta, a tym bardziej nie wprowadzi w życie :(
-
hey koledzy z Czarciego!.
Jestem jak najbardziej za, wstawianie np. 2k rekrutow na noc troche schodzi.
Pozdrawiam
bEmbus
-
@Stan58, więcej optymizmu. Niejedno rozwiązanie w tej grze pochodzi od graczy :)
-
Tylko ci je wprowadzaja po roku ponad jak juz wiekszosc graczy zapomniala ;p
I wtedy cala zasluga dla supportu ze "poprawili" gre sami z siebie ;p
-
Pomysł bardzo trafny ja proponował bym to rozszerzyć również o magazyn prowiantu.
-
Było by to świetne rozwiązanie ale patrząc na to jak im idzie z pomysłem "kto wykonał zadanie gildii kto nie" to najwcześniej za rok lub dwa będziemy mogli robić więcej jednostek niż 25 :D
-
jedno pytanie czemu tylko 200 maks produkować a nie można by było że jak ktoś potrzebuje 1745 to sobie to wpisuje i czeka?
-
Przeczytaj dokladnie opisy pod obrazkiem
To 200 u niego jest limitem wynikajacym z osadnikow, broni i napitku wiec mozesz te 1745 a nawet i 2567 jak masz te rzeczy
-
głosowałem w poprzednim wątku na tak, tu też jak najbardziej za jestem
-
@tornados w takim razie jestem na TAK
-
Jak najbardziej ZA - temat proponowany od roku i nic się nie zmienia.
Nie zapomnijcie o Magazynie prowiantu - najbardziej z produkcją pokarmu dla ryb - zwiększcie te limity o co najmniej 10x
BB_Xaar - temat ważny, wałkowany setki razy na forum i poprawiłby największą bolączkę każdego gracza - więc jeśli Tobie zależy to zrób coś z tym i daj znać gdzie trzeba aby coś w tym kierunku wreszcie zrobili.
Nie pisz że to dużo roboty i są ważniejsze sprawy - zawsze możecie zwiększyć chociaż licznik w koszarach z 25 na 200 i w pokarmie dla ryb z 25 na 200 - doraźne rozwiązanie, które nie wymaga wielu godzin skryptowania a ulży wszystkim.
-
Też jestem kolejny raz na tak.
Dodałbym możliwość - przerwania (nie mylić z zakończeniem) produkcji pierwszego zadania.
Wyprodukowane jednostki można przydzielić , reszta zasobów wraca do magazynu.
Jeśli nastawisz 1000R/1000Ł/1000Och/1000Ko/1000Ż i masz 5 lvl koszar to produkcja będzie trwała odpowiednio [HH:mm] [10:00/13:20/26:40/60:00/40:00]
czyli 1000Och będziesz miał za 1dzien i zablokowane koszary na 1 dzień !!!
Jeśli stracisz w bloku EŻ lub Konnych to będziecie narzekać.
Jest możliwość zakończenia całości produkcji - przy 1000R ile będzie kosztować zakończenie 1000 klejnotów ?
-
Odświeżam temat gdyż jest bardzo ważny Larxand zrób proszę jeszcze coś takiego na Magazyn Prowiantu :)
-
Witam to jest usprawnienie o którym myślałem, obecne jest irytujące :)
-
Kty45, masz rację, przydałby się przycisk przerwania bieżącej produkcji wojska. Jeszcze do tego możliwość pauzy i przesunięcia bieżącej produkcji.
Bloodshed, taki sam mechanizm mógłby mieć zastosowanie w MP, więc myślę że nie ma co robić na to osobnej grafiki ani wątku. Ale dzięki za odświeżenie :)
-
Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
Karol Bunsch
Coś w tym jest.
-
-
Jestem na nie, ten pomysł jest dla mnie dużo czytelniejszy:
http://forum.thesettlersonline.pl/th...ator-produkcji
-
A połącz multiplikator z tym i jest "bajka" ale jak to w bajkach bywa, wszystko jest tylko zmyślone.............
-
-
Dobrze że ktoś ten temat odświeżył ciekawe czy w ogóle będzie ktoś miał to na uwadze ale to powinni już dawno zmienić albo wprowadzić razem z przygodami baśniowymi budowa po 4-5k jednostek jest uciązliwa
-
Nadal sie zastanawiam czemu BB nie wprowadza takiej modyfikacji do gry kazdemu by to ulatwilo granie a nie klikac po 300x25 wojakow ;] to samo prowiant ;)
-
Wg mnie to chyba najlepsza propozycja jaka padła o koszarach, tzn fajnie opracowana i zobrazowana ;)
Popieram
-
No właśnie maja już podpórkę jak zrobić i ulepszyć koszary i magazyn prowiantu a tutaj cisza... Pewnego razu BB wszedł do nas na G1 i odpowiadał na pytania zapytałem czy coś takiego będzie wprowadzone odparł że "nie maja tego w planach"...
-
Świetny pomysł i gotowe rozwiązanie .Myślę że zawstydziłeś budowniczych tej gry pozdrawiam.
-
-
ta czas mija i co wprowadzili to nie a tyle osob jest na tak i tyle z tych wrzystkich ankiet ale pomysl bym taki bombowy;/
-
Jak najbardziej jestem za..tyle, że odwołam się do wcześniejszych wypowiedzi i powinna być możliwość produkcji na max możliwości.
-
-
Fajnie to zrobiłeś, gratuluję pomysłowości :)
-
Ja proponuje jeszcze zmodyfikować przenoszenie w kolejce i dodać opcje "przesuń na początek/koniec kolejki" jako dodatek do "przesuń w górę/dół".
A co do produkcji to może dało by sie zrobić pod spodem drugi suwak z mnożnikiem - nastawiamy 25 rekrutów i dajemy mnożnik x20 = 20 paczek po 25 rekrutów = 19x mniej klikania...