Hej jak myślicie jak by było gdyby byli muszkieterzy tworzeni w koszarach bo skoro są armaty to czemu ma nie być muszkieterów. No czemu nie?:confused:
Wersja do druku
Hej jak myślicie jak by było gdyby byli muszkieterzy tworzeni w koszarach bo skoro są armaty to czemu ma nie być muszkieterów. No czemu nie?:confused:
Bo nie ma muszkietow.
armata = kanonier
muszkiet = muszkieter /nie mylić z czterema muszkieterami/
Dla mnie puszkarz kojarzy się z karabinem śrutowym ale to jest moje przemyślenie.
Puszkarz to zalatuje rosyjskim. Bodaj działo to u nich puszka. Mieli nawet takie olbrzymie Carpuszkę.
Proszę dodać ankietę.
proszę nie prosić
Jestem za, jest proch, może być i broń palna. Tylko za bardzo nie wiem czy mieliby się cechować? Byliby po prostu lepsi od kuszników?
I co ? Produkcja tego czegoś trwała by wieczność ? A w dropach po 30-40 sztuk ?
Jeśli dzięki nim można by było zaoszczędzić nieco wojska, to oczywiście że jestem za. Pewnie zabrałbym się wtedy za setkę Dzieci Sawanny, która zalega mi w gwieździe. Z wdzięcznością przyjąłbym także ciężką konnicę, dzięki której Mroczne Bractwo okupić by się dało mniejszymi stratami :)
Autor założył wątek i poszedł... Nawet go nie interesuje czy i jakie są odpowiedzi, zwłaszcza prośba MODa o dopięcie ankiety :)
Oprócz ankiety brakuje jakichkolwiek szczegółów dotyczących proponowanej nowej jednostki. Nawet nie ma za bardzo co komentować.
True story.Cytat:
Z wdzięcznością przyjąłbym także ciężką konnicę
Przydałoby się wprowadzić z dwie-trzy nowe jednostki.
A ja myślę że jak gra będzie się dalej rozwijać / czyli będą biegły dekady, wieki - oczywiście wirtualne/, to nowsza broń będzie wypierała starszą.
I za jakieś 5 lat /realne/ będziemy atakować bandytów /samolotami F-16; a może nawet i lotniskowcami.
A może rozwinięcie gry zakończy się na dragonach wykorzystujących broń palną i Fizylierach wspieranych aktualnie dostępnymi puszkarzami.
Samoloty? Lotniskowce, kolego na przełomie samego baroku znaleźć można technologiczne rewolucje które starczyły by na 50 lat funkcjonowania tej gry...
A założę się ze za 50 lat nie będziesz w to grał, więc po co tak od razu krytykować coś co jest raczej czymś lepszym niż nic.
Muszkieterzy byli by ustawieni koło generała.Mógł by zadawać 50-60 obrażeń.Co wy na to:)
Brak ankiety. Wątek zamykam.