Nowe rzeczy u kupca powinni zrobić za monety gildi
Złota Papuge powinni dać 300 za 500 monet gildi
granit powinni dać 150 za 400 monet gildi
Wersja do druku
Nowe rzeczy u kupca powinni zrobić za monety gildi
Złota Papuge powinni dać 300 za 500 monet gildi
granit powinni dać 150 za 400 monet gildi
Jestem za granitem, wtedy zmotywuje innych do szybszego ukończenia zadań gildii ;].
Pozdrawiam Graczy. Imiej.
Z nowych rzeczy u kupca powinni zrobić granit za monety gildi .
granit i papugi to by było najrozsądniejsze myślę
Też jestem za tym aby za Monety Gildi było można kupić te rzeczy.
Byłbym nawet za tym aby ofertę rozszerzyć o Szybkiego Generała i Weterana.
Nie wszystkich stać aby inwestować w Klejnoty realne pieniądze.
Było by rozsądnie innym udostępnić możliwość posiadania tych przedmiotów w Grze.
weteran zdecydowanie...chocby i za 10k monet. gildii
Żeby znalazł sie tam Weteran raczej niema co marzyć, ale Szybki mógłby się tam znaleźć..Może nawet jakiś Grubasek(odkrywca).Oczywisie Granit jak najbardziej
Bo to deficytowy Towar....!!!
Artur
Papuge i granit jestem za, dodatkowo ciastka 600mg albo kosze egzotycznych owoców 300mg.
Dosypka złota i żelaza jak najbardziej wskazana, weterana i szybkiego generała też można dodać. A może po prostu 100mg = 1 kryształ :P
2x tak
No nie powiem nie!! całkiem dobre propozycje (zarówno z papugami i granitem jak i z resztą genków i grubasów)!!
ja jestem za odkrywcą, ale ewentualnie granit czy papużka było by fajnie, ale najlepiej żeby było to samo co w pozostałych marketach za odpowiednią cene :)
taaa i Ubi nic by nie zarobił, już płaczą ,że TSO nie jest dochodową grą
jak moze byc dochodową skoro nie jest skończona ?
ja jednak sadze ze najlepiej byloby zeby monety gildii byly dostepne tylko dla czlonkow gildii i zero handlu nimi wtedy by to mialo sens
Zgadzam się. Zresztą przydałoby się jeszcze kilka dodatków rozwijających gildie. Póki co jest za mało czynników integrujących graczy wewnątrz gildii.
A co do granitu etc... Whatever. Szykuje się buff do kopalni i slot produkcji i jak dla mnie będzie to całkiem w porządku.
A mnie się wydaje że jak wprowadzą granit za monety gildii to jego cena diametralnie spadnie. Dlaczego? 400 monet gildii to są 2-3 dni zadań gildyjnych. Więc średnio w miesiącu zdobędziemy 1000 granitu, licząc że ktoś robi jeszcze przygody typowe z dobrym i szybkim dropem np. piratów. Licząc prawdopodobieństwo 1/5 granit. To licze że cena granitu spadłaby z 1000:1000 do 600:1000. Cena podana w tysiącach aby było przejrzyście. Nie wiem czy było by to ciekawe rozwiązanie gdyż nie było by właściwie już waluty przetargowej w grze. Jedynie monety które właściwie będą cenniejsze jeszcze bardziej niż wam się zdaje, co za tym idzie. Są dwa wyjścia ceny np. silosów spadną o 1/3 lub wzrosną. Nie wiem czy jest to ciekawy pomysł.
granit i papuge jestem za
Dobrze, żeby pojawiły się nowe itemki do zakupu za MG.
Bardzo dobrze jakby były to BUFFYx3 albo (a co, pomarzyć nie można?) x4.
Rewelacyjnie jakby można było kupić za MG Silos, Młyn Wodny czy Manufakturę Recyklingową (choćby po jednej sztuce takich budynków).
Rewelacyjnie^2 jakby zablokowali handel MG.
Jednak uważam, że Granit za MG to pomysł wybitnie nietrafiony i destabilizujący równowagę na rynku i w grze.
blokada handlu była by bez sensu, duże gildie od 56osób w gore dostają max monet 119(całe zadanie), do tego osoby z 46+lvl coś kolo 17 (zadanie indywidualne), czyli żeby uzbierać na slot, który ma sie pojawić 10,5k, zeszłoby kolo 2,5 miesiąca, licząc ze zadani by były robione dzień w dzień, a jak są robione to każdy wie, zwłaszcza jak wypadnie zrobić jakaś przygodę. Ludzie w mniejszych gildiach by byli praktycznie bez szans na uzbieranie tak dużych ilości MG bez możliwości handlu.
To by było niejako zaprzeczenie sensu istnienia gildii. W końcu po to się ją zakłada, żeby sobie pomagać. I żadna forma pomocy wewnątrz gildii nie powinna być blokowana.
A poza tym wątek był w temacie dodania do marketu gildii granitu i papug, a nie jako księga życzeń :)
Ta i być w dużej gildii, było by oka, gdyby wszystkie gildie miały zadania i pewnie nie chcesz aby MG opuszczały gildie, bo raczej nie możesz ich w swojej od nikogo odkupić, a tak by byli skazani na handel z Tobą, a jakby miały zostawać tylko w gildii, to może zmieńmy w kazdej gildii im nazwę na inną, a wracając do tematu głównego; powinno zostać WSZYSTKO to co jest, ale bez granitu (co najwyżej za MG można by było przerabiać marmur na granit, jak na evencie świątecznym), plus dodatki, niech każdy wybierze sobie co chce kupić za MG, nawet dekoracje, oczywiście z całej listy , p[owstały by pełne 3 sposoby płatności za wszystko; diamenty, mapki i MG.
Papuga tak,granit również-po pierwsze ceny na rynku są z kosmosu i za to powinien się wziąść support by np przelicznik nie wynosił więcej jak 200% przebicia-ale mniejsza oto.
Co do Weterana czy szybkiego-absolutnie nie.każda gra online polega na zarabianiu i skoro ktoś płaci to niech ma łatwiej i lżej-proste.
Masz kolego rację. Weteran i inne ułatwienia wyłącznie za klejnoty. Jest to premia dla tych, którzy dają zarobić dystrybutorowi gry.
Przecież Settlers Online nie powstał z dobrego serca tylko dla zysku. Ludzie z tego żyją.
I nie rozumiem komentarzy: "Nie będę inwestował pieniędzy w grę on-line". A dlaczego nie? Można kupić kilka klejnotów choćby po to,
żeby docenić ciężką pracę innych ludzi.
Jak kupujesz grę na CD w pudełku nikt się nie pyta, czy Ci się podoba. Masz zapłacić i dopiero sobie sprawdzaj co to jest.
Tutaj jest odwrotnie. I mi się takie rozwiązanie bardzo podoba!