1. Niedziałająca historia
2. Problem z sortowaniem (po posortowaniu i przejściu na drugą stronę sortowanie znika)
Wersja do druku
1. Niedziałająca historia
2. Problem z sortowaniem (po posortowaniu i przejściu na drugą stronę sortowanie znika)
tak znany mi jest ten problem po prostu system handlu zawiera błędy
W przypadku premii -można wystawić paczkę 25 koszy ale wystawiając ofertę kupna trzeba się bawić po 1 koszu bo nijak liczby nie idzie zmienić.
Brakuje wiadomosci informujacych o zrealizowaniu oferty handlowej
pojawia sie informacja jak sie uda coś sprzedac w formie powiadominia podobnego do tego jak np. generał zmienia pozycje czy atakuje, trwa to bardzo kródko, ale hostoria jest w okienku handlu, z tego co zauwazyłem to ona zaczyna funkcjonowac jak sie zrobi reloga
@przemkor
Sortowanie powinno zostać poprawione .
Niekiedy nie da się czegoś kupić mimo posiadania towaru. Wyskakuje komunikat że transakcja się nie powiodła. I na pewno nie chodzi o to, że ktoś nas ubiegł w zakupach, bo zdarza się to tuż po odświeżeniu ofert oraz można towar sprzedać w drugą stronę po umówieniu się z kontrahentem w przypadku którego występił ten błąd.
Niczego dziś nie udało mi się ani sprzedać (mimo wystawionych bardzo niskich cen), ani też niczego nie mogę zakupić (komunikat jak wyżej).
- przy filtrach brakuje znacznika "odznacz wszystko/zaznacz wszystko"
- w wyszukiwarce są uwzględniane tylko wyrazy ze znacznikami diakrytycznymi czyli trzeba wpisać węgiel bo wegiel jest już niewidoczne
- niemożliwe jest także sprzedanie np przygody Matczyna Miłość czy to w handlu ogólnym czy bezpośrednim
Czy może ktoś z supportu się wypowie o co tutaj chodzi? Bo najwyraźniej ktoś tu nieźle dał ciała :)
http://i48.tinypic.com/o09u.png
Jednak nie ma w tym nic dziwnego, ponoć zombie czy mr meyers znajduje się czasem w pudełku... pewnie wie o tym garstka graczy, ale był temat na forum. Tak więc to nie błąd.
Cały tam polski to parę osób siedzących twarzą w twarz. Więc nie wygłupiajmy się z tym zgłaszaniem rzeczy które wszyscy czytają na forum. Poza tym jest tu gość – BB_xaar - przekazujący wieści do kolegi po drugiej stronie biurka z napisem support.
To wszystko o czym piszecie zostanie zapewne naprawione przy następnej konserwacji. A co nie przy następnej to przy przy następnej i będzie naprawiane aż do skutku lub do momentu aż skończą się w firmie klejnoty lub zostaną odstrzelone wszystkie jelenie.
Mi też wyskakiwał błąd o "niemożności realizacji transakcji".
Mimo, że po odświeżeniu oferta nadal była aktualna.
:cool:
Warto by bylo zeby w historii handlu bylo rozroznienie kolorami sprzedano/kupiono - kosmetyka, ale bedzie bardziej klarownie. No i zeby historia byla aktualizowana na bierzaco.
@szym89
Support się tu nie wypowie, ew. Xaar aka "nie wiem/nie mogę nic" :)
Polecam zasypać support raportami o błędach niech się ze***ją od nadmiaru wiadomości :) Nawarzyli sobie piwa, teraz trzeba je wypić, a wy chociaż możecie się zrehabilitować za brak odzewu kiedy jeszcze było można walczyć z planami BB.
W filtrze surowców oraz w wiadomościach chce się użyć litery 'ą' cały wcześniejszy tekst kasuje się.
Właśnie tego bardzo brakuje. Jak wchodzę na handel to na ogół interesuje mnie jedna rzecz i muszę prawie wszystko za każdym razem odhaczać.
To problem ogólnie w całej grze i nawet na tym forum. Generalnie jest jakiś konflikt z przegladarka chrome w innych przegladarkach nie ma takiego problemu.
Do mnie nie trafiły monety za sprzedane przygody ! - Co to k... jest ?
Nowy czelendz :d Amba fatima i monet ni ma
Mam problem.
Na pasku w ogóle nie wyskakuje mi zakładka HANDEL już parę razy odświeżałam stronę i zazwyczaj to pomagało, ale od dwóch dni nie działa, poradźcie co mogę zrobić.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam.
handel został przeniesiony do wagi, pierwsza ikonka na lewo od gwiazdy
litości 2 dni sie nie domyśliłeś żeby kliknąć wage obok gwiazdy?;d
Mi dziś znikły 2x towary oferowane. Zgłoszone do suportu.
a ja chcę zgłosić że pomimo zmienionego systemu handlu i tak ścina mi cały dół!! i muszę się przełączać na pełny ekran..
choć pewnie i tak to nikogo nie obchodzi
handel jest teraz pod ikoną wagi obok gwiazdy
u mnie od kilku dni w ogole nie dziala handel, nie ma nawet tej zakladki
brak zakladki handlu mimo ze kantor handlowy posiadam
co robic?
Może to nie błąd ale moim zdaniem należy zlikwidować stronicowanie a w zamian wprowadzić przewijanie jednej strony tak jak było poprzednio
Niech ktoś coś zrobi z tą niekończącą się klepsydrą podczas próby zakupu towaru. Jakieś 30% transakcji kończy mi się w ten sposób, co wymusza reset gry i każdorazową weryfikację czy transakcja doszła do skutku.
- brakuje możliwości kupna doładowań (wiem, że to konieczność dodawania kilku doładowań np. żelaza o różnych wartościach), ale skoro są nawet kosze to one też powinny być.
- historia transakcji nie notuje wszystkiego.
- przełączanie stron ofert to katastrofa, za dużo szukania poszukiwanego towaru, który może znajdować się na każdej, powinna być jedna strona i suwak do przesuwania ich w dół (tak jak to było na starym handlu).
Tym razem dorzucę faktycznego buga którego zaobserwowałem w grze :-P
Płacenie studnią artezyjską z testów do końca nie działa. Dostaniemy za nią towar, jednak studnia zostaje z nami ;-)
Znika dopiero gdy wylogujemy się z z gry a ona będzie w menu gwiazdy. Ponieważ studnia ta na 1 poziomie działa około 10 dni, to można sprzedawcę trzymać teoretycznie w nieskończoność, wystarczy mieć ją zbudowaną gdy jesteśmy wylogowani.
EDIT: Gdyby ktoś był zainteresowany, to wystawianie na sprzedaż działa natomiast ok.
Wystawiając znajomemu ofertę na zakup młyna wodnego, i po zaakceptowaniu przez znajomego, tracimy nasze towary, jednak nie dostajemy młyna. Błąd się powtarzał za każdym razem przy kilku próbach (znajomy dostaje informację że transakcja nie powiodła się). Towary nie wracają do nas ani po 8 godz, ani po 48, domyślam się że nie wracają w ogóle.
Podobny problem miałem ze sprzedażą 10k węgla.
Przydałoby się zmienić czcionkę. Na handlu jest sporo ofert typu 1111 ; 11111 wystawiane są zazwyczaj przedmioty z tak absurdalną ceną a wystawiający liczą na to że kupujący nie dopatrzy się że jest tam jedna cyferka za dużo
Bardzo proszę o informację czy problem z młynem wodnym nadal występuje.
Błąd w handlu budynkiem „Mroczna Forteca” po wysłaniu do osoby nigdy nie dociera. Mechanizm działa ale nie do końca. Budynek w gwieździe „szarzeje”, pojawia się okno że wysłany i na tym koniec. Po relogu wraca do gwiazdy. Jeśli to celowe działanie, to jest to niefortunny pomysł. Ktoś kto ma już kilka Fortec nie potrzebuje więcej ze względu chociażby na brak miejsca na wyspie.
Kiedy to zostanie naprawione?
szpilek, w najbliższym czasie pojawi się kilka poprawek związanych z handlem, niestety nie wiem, czy handel "Mroczną Fortecą" zostanie również poprawiony. Prawdę mówiąc to nie wiem, czy to błąd czy tak ma być (dot. handlu Mroczną Fortecą). Gdy dostanę odpowiedź w tej sprawie, dam znać. :)
BB_xarr po co komu 10 fortec i szansę na kolejne z dropu, zwłąszcza jak dwie będzie miał w gwieździe bo miejca brakło na wyspie. :)
szpilek, obiecuję, że gdy tylko otrzymam informację o tym czy handlowanie fortecami ma być możliwe czy nie (nadal czekam na odpowiedź), od razu dam znać. :)