http://screenshooter.net/2602781/qrrlcup
kto mi powie jak ta kopalnie włączyć....
włanczanie i wyłanczenie oraz relogi nie działają....
Wersja do druku
kto mi powie jak ta kopalnie włączyć....
włanczanie i wyłanczenie oraz relogi nie działają....
Najszybciej to przestawić magazyn bo pewnie nie naprawią tego natychmiast.
magazyn? ale to z kopalnia jest problem a nie z magazynem....
najlepiej chyba przestawić magazyn bo zasłania wejście do kopalni
ja chce uruchomic kopalnie. wczesniej działało. po aktualizacji sie posypało. ale sprawdze wasza teorie....
ok racja... juz sie nie da tak ustawiac magazynów.....
u mnie to samo tylko ze magazyn na 5 poziomie ;] i szkoda troche go rozwalac
ta tylko co ja mam zrobić jak ja mam postawioną tak kopalnie złota i magazyn na 5 lv? kto zwróci środki za zburzenie i postawienie od nowa i czas na to ?
No dobra dowiedzialem sie ze przestawienie magayznu nic nie da ;) wiec trzeba i kopalnie i mgazyn od nowa postawic :P ostro ciekawe skad urobek 17k wezme na ta kopalnie bo tyle teraz tam jest ;]
a tak spytam, jaki był czas produkcji przy tym ustawieniu?
12 minut i 4 sekundy całość , ten problem jest nie tylko z kopalnia w tym miejscu , w gildii maja problem taki sam ale kopalnia w innym miejscu stoi
mi tak 3 kopalnie nie działają przy czym na 2 były hot dogi rzucone więc ciekawe kto mi straty pokryje
u mnie wystarczyło ze wykasowałem magazyn i kopalnia od razu ruszyła.
straty ci się wyrównały z zyskami jakie miałeś z korzystania ze zbugowanego miejsca. :)
mądry się znalazł ;) policz sobie jaki to ogromny zysk się ma skracając czas wydobycia z 12:12 do 12:04 w skali doby, a szczęka ci opadnie. Nie wiem czemu mam cierpieć z powodu bugu w grze który nieświadomie wykorzystałem - potrzebowałem miejsca w magazynach to dostawiłem w miejsca gdzie miały stać kopalnie. Że coś z tym jest nie tak zauważyłem dopiero jak kopalnie dostawiłem i zobaczyłem czas wydobycia. Nie każdy zaczynając tą grę zna cały komplet możliwych bugów do wykorzystania.
Oszczędzę ci wysiłku i powiem, że zbugowane miejsce dawało z jednej kopalni (5lvl) około 7,5 rudy na dobę więcej (bez buffa). Po prostu super zysk biorąc pod uwagę, że jeżeli tego nie naprawią stracę 7k rudy które są w kopalniach i jeszcze 30k narzędzi na zbudowanie i ulepszenie nowych kopalń, a do tego jeszcze te nieszczęsne hot dogi.
Wcześniej też to napisałem, ale to raczej pomyłka - sprawdź. Z magazynem obok widniało ciągle ZZZ nad kopalnią, po przesunięciu zniknęło więc sądziłem, że działa ale jednak ani jednej rudy nie ubyło.
gdyby chodziło tylko o przestawienie magazynu to by się nie rozpisywał :) Ponoć pomaga jeżeli zrobi się upgrade kopalni, ale nie mam jak sprawdzić bo wszystkie są na 5 levelu :P
U mnie zaś mam sytuację taką, iż wybudowanej tak kopalni nie mogę upnąć za narzędzia (wyszarzone, ale za klejnoty button normalny jest), ale działa normalnie. I co najdziwniejsze, kopalnie postawiłem dziś po konserwacji...
http://img269.imageshack.us/img269/4259/goldxi.jpg
Miałam taką właśnie sytuację z kopalnią złota stojącą tuż obok magazynu. Kopalnia była uśpiona (brak produkcji). Zrobiłam zrzut ekranu i wysłałam do supportu. Odpisali mi, żeby przestawić magazyn to wszystko wróci do normy. Magazyn 3 poziom - przeżyję. Przestawiłam obok. Kopalnia 'niby' ruszyła. Pokazuje, że pracuje, pokazuje całkowity czas produkcji, natomiast brak tam paska postępu produkcji, który informuje jaki czas pozostał do zakończenia cyklu. Co więcej, z kopalni nie ubywa rudy. Podsumowując w dwóch słowach: nie działa.
Kopalnię mogę usunąć bo na szczęście nie mam na niej dokupionych samorodków ani ulepszeń.
Jednak nie omieszkałam napisać o tym ponownie do supportu. Odpowiedzieli mi:
"Uprzejmie informuje,. iż na pewno kopalnia będzie pracować, natomiast informuję, iż nie było konieczności burzenia kopalni tylko magazyn, który stał na wejściu do kopalni."
Czyli, jeśli uważacie, że kopalnie Wam nie działają po wyburzeniu magazynu to informuję, że support wie lepiej i według nich DZIAŁA ;)
nikt im nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne :D
Witam, tez mam problem z kopalnią złota, magazyn przestawiłem, teraz usunąłem całkiem i kopalnia dalej nie pracuje. pisałem do suportu już rano i zero odpowiedzi. Status kopalni pracuje, ale surowca nie ubywa. Tragedia, a suport milczy.
Mam dokładnie tak samo. W kopalni rano było 214 rudy, przestawiłem magazyn, ale w kopalni dalej jest 214 rudy złota. "ZZZ" nie ma, ale kopalnie stoi w miejscu.
coś musicie robić źle , bo ja odpowiedz od suportu miałem już o 13 ,a rano wysłałem im wiadomość ze po usunięciu magazynu kopalnia dalej nie pracuje
no tak, ale czy ta odpowiedź naprawiła ci kopalnię??? bo jeżeli nie to nie ma się z czego cieszyć, że ci odpowiedzieli :P Już wolę żeby nie odpowiadali, a naprawili problem niż odwrotnie ;P Tak w ogóle Xaar mógłby się wypowiedzieć w temacie czy są prowadzone już jakieś prace mające na celu naprawienie problemu ;)
Czwarty dzień piszę w tej sprawie i ogólnie to olewają mnie ./
Mam równiez uśpioną kopalnię złota i nawet nie otrzymałam jednej odpowiedzi .
Pytam się Czy jest ktoś kompetentny , zeby chociaz napisać jedną głupią odpowiedz a nie zbywać mnie milczeniem ............
Zbierać kasę to potrafią ale dać odpowiedz lub rozwiązać problem to nie ma nikogo .
Kochani ADMINI czy potraficie czytać i pisać bo ja po tych perypetiach zaczynam w to watpić .
A ulepszenia gry prowadzą tylko do pogorszenia jej i do tego zmowa milczenia to już za wiele .
ja ci mogę odpowiedzieć ze prace trwają ale co to da teraz jest weekend , a pewnie naprawione będzie w następnej aktualizacji najszybciej
poco tak się bulwersujecie , myślicie ze to tak hop sup 5minut i już wszystko naprawione będzie? pomyślcie trochę a nie żyjecie z głową w chmurach
Zal, a nie support.
Jedynym rozwiązaniem jest ulepszenie kopalni. Tylko w ten sposób produkcja ruszy. A tym, którzy mają kopalnię na 5 poziomie pozostaje niestety walczyć dalej z supportem...
sprawdzal ktos czy na pewno rusza produkcja po upgrade kopalni ?? bo przestawianie magazynow nic nie daje a nie chce tracic kolejnych surowcow bez sensu, a od supportu zero odzewu od 4 dni po wyslaniu screenow
edit : sprawdzone, po update na wyższy lvl kopalnia zlota zaczela działać :)
mam ten sam problem, support wyslal do mnei zenujaca odpowiedz, ze musze zniszczy kopalnie (lvl5, ponad 8k rudy), zburzenie magazynu nie pomoglo. Odpisalem im dosc stanowczo co sadze na taka propozycje i ze czekam na cos lepszego - niby czemu ja mam byc stratny przez blad w grze, to nie byl moj blad, tylko blad gry, a to oni robia gre a nie ja - jak dla mnie to po prostu proba wyludzenia - na papugi przeciez trzeba w koncu wydac realne pieniadze!
Ja rozumiem ze moga byc bledy w grze, ale teraz juz totalnie przegieli.
Odpowiedz z supportu:
Sami sie przyznali do bledu w grze ale kaza nam ponosic konsekwencje tego bledu, i co najgorsze placic za niego realne pieniadze, tak sie z nimi bawił nie bede.Cytat:
Bardzo mi przykro, lecz owa niepracująca kopalnia, a także budynek blokujący do niej wejście, będzie musiała zostać zburzona, zaś złoże odkryte na nowo. Po postawieniu nowej kopalni w tym miejscu, produkcja będzie wznowiona.
Niestety, ze względu na to, iż takie umiejscowienie budynków było wykorzystywaniem błędu w grze, nie możemy zaoferować żadnej rekompensaty (w tym także za utracone złoże w zburzonej kopalni).
Skoro nie potrafia robic gier, to niech nie pobieraja pieniedzy za gre pelna bledow!
Lol wstyd i hańba, nie wiem czy to niekompetencja osoby odpowiadającej czy tak się zawsze zachowuje support w settlers online?
Ktoś wydał masę pieniędzy na kopalnie złota a teraz ma to sobie zburzyć od tak? Nie chce tutaj przesądzać i osądzać bo nie wiemy jaki będzie finał tej całej akcji ale jest to dla mnie niebywałe patrząc na odpowiedź powyżej ponieważ 500 kusz potrafią oddać przy stracie wojska na lagu a jak ktoś wydał realne pieniądze na kopalnie to piszą, że trzeba zburzyć z ich winy 0.o Coś tu nie jest tak, czy mógłby wypowiedzieć się administrator?
piaty dzień piszę do suportu ( administracji) nawet nikt nie raczy mi odpisać totalna olewka graczy .
ten sam problem i nikt z tym nic nie robi .konserwacje duperele i coraz gorzej jest .
A admini pod psem może powinni się zając zmianą administracji to moze będzie jakiś efekt .
oni tu "kobieta lekkich obyczajów" błąd w grze zrobili i my mamy odpowiadać za to??? trzeba kończyć z tą grą i tyle, najpierw od cholery problemów technicznych których przez kilka tygodni nie potrafili naprawić za co dostaliśmy koszyk z owocami, a teraz wyskakują z czymś takim jakby każdy stawiając magazyn wiedział, że nie powinno się dać postawić w tym miejscu magazynu...
Poza tym podałem wcześniej wyliczenia "korzyści" płynących ze złego ustawienia magazynu i jak dla mnie takie kopalnie musiałyby kilka lat tak działać, żeby nadrobić straty jakie ponieśliśmy w wyniku "niedogodności" na Nowej Ziemi.
Chyba powinienem im odpisać coś w stylu:
Bardzo mi przykro, ale zapłaciłem wam w wyniku błędu, dlatego niestety musicie zwrócić mi pieniądze, które wam wpłaciłem, niestety nie mogę zaoferować żadnej rekompensaty (w tym zwrotu klejnotów).
I chyba wszystko w tym temacie.
Bo jak by w kopalni zloto stalo w miejscu a by wydobywalo to raz dwa by naprawili :) a tak kaza od nowa postawic bo nie wiedza jak zrobic :) najlepsze jest to ze na ta kopalnie co mam 17k zlota wydalem papugi kto mi za to zwroci diamenty. Co do tego ze jest jakis bug dla mnie buga nie ma gdy jest mozliwosc postawienia budynku co innego jak by mozna bylo budynek postawic w miejscu gdzie nie jest podswietlony a skoro sie swieci to znaczy ze wszystko ok to domek sie stawia. Niech napisza jakie sa bugi to moze nastepnym razem ludzie unikna problemu niedopracowania tej gry
Dziwne jest tez to ze jedni z suportu pisza ze dziala a inni ze nie dziala :) sami nie wiedza o co chodzi albo ze jeden suportowicz odpisal ze za wyburzenie magazynu zwraca surowce a inny juz nie zwraca :) paranoja jakas
Świetnie, po prostu cudownie!!! Dopiero teraz dowiedziałam się, że to, że najpierw postawiłam magazyn zamiast kopalni było bezczelnym i świadomym wykorzystaniem buga! Chyba normalne jest, że planuję wszystko tak aby czas dostarczania surowca do magazynu był jak najkrótszy. Skoro dało się postawić, to chyba świadczyło o tym, że tak miało być. Po co miałam zastanawiać się czy za dzień, tydzień lub miesiąc nagle nie stwierdzą, że to jest złe i mnie za to ukarzą. Nawet mi do głowy nie przyszło, że to może być jakiś cholerny bug! I dlaczego mam być teraz za to karana? Zainwestowałam czas i środki by podciągnąć kopalnie na 5lvl, kupowałam doładowania żeby ta kopalnia funkcjonowała i teraz mam zostać z niczym??? Zwłaszcza, że nie byłam świadoma, że popełniam jakiś błąd?!
Mam wrażenie, że BB robi wszystko by zniechęcić do swoich produktów ogromne rzesze potencjalnych klientów. Jeśli problem wynikł z ich błędu, to niech teraz poniosą za to odpowiedzialność, a nie umywają ręce i oskarżają wszystkich wokół o perfidne oszustwa, bo założę się, że zdecydowana większość osób, tak jak i ja, o tym, że jest to bug dowiedziała się już po fakcie! A skoro BB było świadome tego buga wcześniej, to czemu o tym nie informowało zawczasu?
Dokladnie underlight najlepiej na nas zwalic :) jak sie nie wie o co chodzi to wina gracza :P
Co więcej, popełniono błąd przy naprawie buga bo support sam był zdziwiony, że kopalnie nie działają po usunięciu magazynu. Skoro w zamierzeniu miało być tylko usunięcie magazynu to nie powinni od nas wymagać wyburzenia kopalni tylko wziąć się do roboty i naprawić swój błąd, zamiast iść na łatwiznę. Ewentualnie można by to wszystko przeżyć jeżeli odda nam się to co jest w złożach. Tak naprawdę "bug" nie przynosił żadnych odczuwalnych korzyści, jedynie minimalnie przyspieszał wydobycie (15 rudy/dobę przy buffiex2) - taki zysk wyciągany z kilku kopalń nie pozwoliłby na postawienie nawet jednego pieca więcej niż wychodzi z normalnych wyliczeń.
Poza tym w pełni się zgadzam z kazuja - skoro da się normalnie postawić budynek to dla mnie to nie jest bug. Nie dostałem żadnej informacji, że nie powinno się stawiać w danych miejscach magazynów.