Nie wiem jak to zrobicie ale musicie powiększyć wyspę - muszę uzależniać swoje eko od rozmiarów wyspy - nie dam rady stawiać np zamków bo nie ma juz na nie miejsca.
Wersja do druku
Nie wiem jak to zrobicie ale musicie powiększyć wyspę - muszę uzależniać swoje eko od rozmiarów wyspy - nie dam rady stawiać np zamków bo nie ma juz na nie miejsca.
1. Nie widać za bardzo.
2. Trochę miejsca masz, a trochę źle ustawiasz budynki.
kup se kilka młynów zamiast studni
Studnie są po to aby wypełnić każdy element mapy - pokazać ile wolnych pól jest. Ustawienie budynków -złe? Większej bredni nie słyszałem.
Od tego są drogi, a nie studnie. Oczywiście studnie też można mieć, to nie zaszkodzi, jednak drogi zdecydowanie pomagają. Chyba, że to nam chcesz pokazać, to rozumiem.
+Ustawienie nie jest najlepsze, masz wiele niewykorzystanego miejsca. Rezydencje z idealnej lokacji można wyrzucić. Ale skoro uważasz to za brednie, to się nie będę wysiłał - po co pytasz. ; )
A jednak.. Mroczny Zamek jest ładny, ale mniej opłacalny od rezydencji - można go więc wyrzucić, jeżeli nie zależy Tobie na wyglądzie wioski.
W strefie7, masz jedno miejsce 2x2 puste, tuż przy lewym skraju mapy.
w ogóle na pograniczu 4i 7 strefy nad wodą jest sporo miejsca, idealne na rezydencje
[IMG][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/846/mojawyspa.png/]http://img846.imageshack.us/img846/4205/mojawyspa.png
Dobrze ci napisał Fourola masz źle ustawione budynki
mam na swojej wyspie 340 pozwoleń,
60 rezydencji
40 młynów wodnych
4 opactwa
i mam jeszcze dużo wolnego miejsca
a najprostszym sposobem na sprawdzenie wolnego miejsca jest przedstawianie garnizonu
Chyba NIEPRZESTAWIENIE garnizonu - po przygodzie.
A może policzcie ile macie Budynków, z wyróżnieniem ilości gospodarstw i wszystkich budynków które zajmują więcej niż standardowy kwadracik.
Ciekaw jestem ile w ogóle się mieści budynków na wyspie? I komu udało się ich pomieścić najwięcej?
Ten temat udowadnia, że każdy gra jak chce mając identyczną wyspę do zagospodarowania. Nie wiem co ten temat robi w "sugestiach".
Na większą wyspę nie masz co liczyć. AczeTom ma zdecydowanie ciekawszą i łatwiejszą do ogarnięcia wyspę niż Ty, ale skoro będziesz stał przy przekonaniu "Powiększcie wyspę, bo ja tak chcę." bez przyjmowania krytyki lub po prostu rad, to powodzenia.
Ciekawy pomysł z zielonymi miejscami dla generała. Niby oczywisty, a nie skojarzyłem.
Acze magazyny też masz wszystkie w jednym miejscu? :) Sorry nie mogłem sie powstrzymać. Buffuje sie przynajmniej łatwo. Pozdr.
Jakbyś zauważył to właśnie grupowanie tych samych budynków wokół magazynów jest najlepszym sposobem na rozbudowę wyspy.
Łatwiej się bufuje to raz, a dwa że lepiej ogarnąć. Większośc graczy których znam ma właśnie w ten sposób pobudowaną mapę.
na wyspie można spokojnie postawić 600 budynków, jeśli ktoś nie wierzy to na forum jest jakaś mapka z zaznaczeniem gdzie można budować, analizując taką mapkę i rysując sobie siateczkę na tym optymalną mam 602 miejsca 2x2 i obok niektórych są jeszcze kratki więc spokojnie większe budynki można postawić i nadal zachowamy 600 budynków
AczeTom: budowanie gospodarstw na s3 zdala od pól raczej optymalne nie jest