Jakieś ciekawe spostrzeżenia macie wobec życia na trzecim świecie? ;)
Wersja do druku
Jakieś ciekawe spostrzeżenia macie wobec życia na trzecim świecie? ;)
Wielki tłok na czacie :D A mówiąc wielki tłok mam namyśli wielki spam ludzie nie wiedzą do czego jest zakładka pomoc ale to się chyba ustatkuję
Szczerze powiedziawszy ten tłok na pomocy mnie przeraża, ale myślę, że powoli się przyzwyczaję :)
Jak na każdym serwerze i każej grze - ZDECOWANA większość głupich dzieciaków nie umiejących poprawnie pisać.
Właściwie to 10 minut widziałem czat - Podziękowałem ... :)
PS. Mam nadzieję, że będą zacne bany dla takich delikwentów nie tylko na używania czata, ale również gry - to by nauczyło ich wiele... ;).
Jak tu wygląda pvp?;> W tej grze?
Witam wszystkich, także bunkruję się na s3 ;]
kibiiic - Aktualnie nie ma PVP, ale jest w planach na przyszłość :)
Witam,
Gram na serwerze Słoneczny Gród od 2 dni i zdecydowanie brakuje tam CM na czacie, jeden wielki spam. W godzinach nocnych sie troszke uspokaja, jak dzieci pójdą spać ;-)
Można tylko ponarzekać na ten nieszczęsny czat...ale każdy, kto gra na tym świecie myślę, że wie jaka jest sytuacja ;/.
Cóż faktycznie przydałby się jakiś mod na chacie który za pytania które są w FAQ (a to jest 90% zadawanych w pomocy) dawał ostrzeżenia albo blokadę pisania.
To zaraza na wszystkich grach. Osobiście wstawiłbym na rejestracji szybkie kilka pytań i kto by nie zdał to by nie grał... ALE... gra by się nie utrzymała bo 70% graczy to właśnie dzieci.
Moim zdaniem na czacie pomocy powinien być równiez jakis auto bot, który wklejałby odnosniki do poradników na forum lub FAQ.
Niekoniecznie, to nie wiele zmieni bo ludziom się nie chce czytać po prostu łatwiej jest dostać coś na talerzu od innego gracza. Więc nawet jak by odpowiedzi z FAQ wyskakiwały to i tak by męczyli nas pytaniami "spamem". Bo dla chcącego nic trudnego wystarczy wskoczyć właśnie tu (forum) i poświęcić 5 min i ma się na wszystko odpowiedzi.
Pozdrawiam
Fly
na czacie to wielki spam szczeglnie na globalu.. czasami ludzie zadaja bezsensowne pytania bo nie potrafia czytac z samouczka ale pytaja sie o kody hehe :) przynajmniej na czacie pomoc jest zdecydowanie lepiej :) no coz duzo mowic serwer nowy ma jeszcze kilka bugow z tego co widac ale pewnie niedlugo wszystko sie ustatkuje :) powodzenia w grze :)
Faktycznie czat to jeden wielki kocioł ... Po 5 minutach on-line zminimalizowałem okienko i nie ruszałem już więcej, tak więc można spokojnie sobie grać :D
Mimo wszystko raz na jakiś czas pojawi się dobre i mądre pytanie więc mam jeszcze wiarę w ludzi ;)
Mam takie spostrzeżenie odnośnie spamu na czacie. To jest dosłownie spam. Niektórzy notorycznie piszą przykładowo "aaaaaaaaaaaaaaa", "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", czyli coś co kompletnie nie wnosi do dyskusji. Moją propozycją jest to, aby zwiększyć liczbę moderatorów patrolujących dany czat, aby uniknąć takich postów. ;p
Zgadzam się z przedmówcą bo czasami jest bardzo ciężko coś wyłapać z rozmowy przez te wszystkie śmieci, które tam wypisują :)
Ktoś władze musi trzymać... albo moderatorzy, albo spamerzy. Generalnie nie rzutuje mi ten cały czat - jeszcze trochę się pogra, powstaną gildie i nie będzie się używać czatu.
Na spam nie ma rady. Jedyne co można robić to wyczekiwać moderatorów albo samemu raportować delikwentów.
Co do rozgrywki na serwerze... Jest przyjemnie. Znalazłem kilku porządnych ludzi, z którymi można porozmawiać na poziomie. Jeśli te wszystkie bugi, o których jest mowa w innym dziale forum zostaną usunięte gra będzie znakomita :)
ludu narodu wy nie wiecie co piszecie jaki Bot . BOT to machina która NIE WIE PEWNYCH RZECZY TU TRZA MODÓW . dopóki ich nie będzie to będzie syf wszędzie jak i na forum tak i na czacie (czat w szczególności_ sama byłam świadkiem jak kolo miał 2 konta i kłócił się sam ze sobą podjudzając innych userów)
czytając chat nie kują mnie wyzwiska kilku oszołomów obrzucających się nimi nawzajem - a właśnie durny pytania -skąd wziąć to a tamto , jak wysłać itd. itp. - po to właśnie ktoś forum gry tworzy by tego typu poradniki zamieszczać . co nawet średnio rozgarnięty orangut by zauważył i w przerwie czekając na kolejną porcję drewna , kamienia czy miedzi by wykorzystał i na owe forum zajrzał i sobie poczytał . No to teraz zadajmy sobie pytanie dzięki ilu ludziom ta gra będzie sprawiała Ci przyjemność a ilu mający problem z samodzielnym myśleniem tą grę Ci uprzykrzy
Witam wszystkich Zaczłem grać od wczoraj i co do czatu to sie zgadzam A wystarczyło zeby co drugi wszedł na forum i zrobiło by sie tam cichutko Tak jak pisał Virxas , kiedy pojawi się wieksza liczba gildii wszystko wróci do normalności Za nie długo stane przed wyborem która gilda i to tez z pozoru nie bedzie latwe Jak czytałem troche forum to zdażaja sie naciagacze
A ja mam problem od dzisiaj rano cały czas zrywa mi połaczenia i na nowo muszę sie logować a strona bardzo wolno mi sie wczytuje to wyglada mi na to jakby serwer był troszeczke przeciazony.Nie mozna zbytnio grać ,doszedłem do 17 poziomu a dalej gra przez te ciagłe zrywania połaczenia wcale nie idzie około 30 sekund do 1 minuty jestem w grze i potem znowu połaczenie zostaje zerwane i tak cały czas.
I nie bardzo wiem co z tym zrobic.
U mnie wszytko idzie bez problemowo
ADHD1305ADHD1305
Może to wina przeglądarki.
Zainstalowałem firefoxa ,operę i nic to nie daje na wszystkich przegladarkach mam to samo na explorerze to samo, na explorerze doszedłem do 17 poziomu i wszystko było ok tak zaczeło dziać sie dzisiaj około południa.Inne gry online działaja mi poprawnie .Mam Windows 7 64-bit.Cały czas sprawdzam i to samo ehh.
Znowu pisze -Połaczenie z serwerem zostało zerwane.Prosimy wybrać OK,aby odswierzyć połaczenie.
I tak do znudzenia
ADHD napisz na części forum poświęconej problemom technicznym. Tam ma większą szanse na pomoc.
Postaraj się usunąć ciasteczka z przeglądarki, jeśli to nie pomoże to niestety ale już nie pomoge.
to juz muszisz do supportu pisac.. bo watpie ze to wina przegladarki lub szybkosci neta.. no ale zycze powodzenia! :)
Witam. Nie wiem jak was ale mnie strasznie irytuje zaledwie 10 pozwoleń budowy po przejęciu strefy w wyniku pokonania przywódcy banitów. Rozumiem, że chcąc więcej to należy sobie dokupić za realną kasę, ale bez przesady. Zamiast tych 10 może by tak z 50!!! po przejęciu strefy? Przecież dotychczasowe pozwolenia są zarezerwowane dla produkcji drzewa, węgla, piwa itp., bez których nie jest się w budować woja do podboju.
dmarc Takie propozycje składaj w dziale temu poświęconym : http://forum.thesettlersonline.pl/fo...82y-i-sugestie . Ale zgadzam się, powinno być więcej pozwoleń po przejęciu terytorium wroga.
W miarę jak się rozwijasz i robisz upgrade'y to wyburzasz stare budynki i pozwolenia wracają. Zresztą nie wiem czy w późniejszym etapie jest sens posiadania zakładów produkujących słabsze materiały. Ja w tym momencie odchodzę coraz bardziej od drzew iglastych.
Bardzo dużo nowych osob ktorym trzeba pomagać w szczególnosci dzieci. Ale miłe chociaz jest to ze gra jest coraz bardziej popularna, ostatnio o niej mówili na Hyper.
Też jestem za moderacją. Poziom czasami sięga niżej, niż można by się spodziewać po grupie dzieciaków w sieci.
Nigdy nie grałem w serię the settlers ale chylę czoła twórcom gry. A czat można zamknąć i jest po sprawie.
Czat jest potrzebny. Wystarczy jedynie zwiększyć liczbę moderatorów i to tyle :]