Migracja kont Ubisoft - technikalia
Nie znalazłem nigdzie wątku dotyczącego planowanej migracji kont. Dlatego w kontekście tego co napisała na stronie głównej BB_Penelopa uruchamiam wątek, w którym chcę poruszyć pewien problem.
Jak dokonać migracji konta do konta Ubisoft biorąc pod uwagę problemy jakie miałem w przeszłości.
Już opisuję po krótce o co chodzi:- Do jesieni 2020 używałem logowania za pośrednictwem konta Facebook'a. Jesienią w wyniku błędu...wynikającego z wdrożenia nowej wersji Face, moje konto zostało odpięte od Facebooka i straciłem możliwość logowania. Na szczęście przyszedł mail, że usunięto moje konto powiązane z Face i mogę je zmigrować do konta Uplay/Ubisoft. Tak też zrobiłem i odzyskałem możliwość dalszej gry. Logowałem się kontem Uplay/Ubisoft. Konto Face było przypisane do maila @o2.pl, zmigrowane konto było przypisane do maila @gmail.com
- Przed świętami BN2020 w wyniku wdrożenia obecnego klienta w grze - najprawdopodobniej przez grzebanie administratorów w kontach użytkowników - utraciłem możliwość zalogowania się w grze przez konto Uplay/Ubisoft. Zgłoszenie Support, dochodzenie, uwierzytelnianie że to moje konto i tak dalej. Okazało się, że moje konto z powrotem postało podpięte pod konto Facebook i że mam się uwierzytelniać w grze w ten właśnie sposób. Tak loguję się do tej pory
W związku z planowanymi zmianami od 25.02, jak mam ponownie odpiąć swoje konto, bez jego utraty i przypiąć go ponownie do posiadanego przeze mnie konta Uplay/Ubisoft?? Jak prawidłowo wykonać taką migrację?? Niestety odpowiedzi na stronie nie tłumaczą nic jeśli chodzi o konta powiązane z Facebook