-
Monety Gildii
Hej.
Dużo osób widziałem narzeka na martwe gildie, martwe dusze. A mi się wydaje iż jest na to sposób jeden a prosty. BB powinno zlikwidować możliwość handlu monetami gildii poprzez wagę oraz dostępność zakładki "targowisko gildii" dla graczy niegildyjnych.
Każdy gracz w tym momencie stara się, aby ZG wypadło jak najlepiej. Możliwość zakupów w targowisku jest przywilejem bycia członkiem gildii.
-
w tym momencie mam obie manufki, ponad 6k mg, to po co mialbym zg robic i dalej mg zbierac? tak dzieki handlowi moge przekazac graczowi w gildii lub znaj mg, albo zamienic je na surki na handlu, i robic dalej zg
-
Właśnie tak jak wyżej.
Plus to, że jeżeli dostanę drogie zadanie a nie będzie co kupić, to mi się nie będzie opłacało robić i będę opóźniał tych, którzy jeszcze nie kupili, bo na przykład przerwa w grze albo byli bez gildii jakiś czas.
A tak to motywuje mnie możliwość sprzedaży (możliwość kiszenia jest za mało atrakcyjna), opóźniony może nadrobić w innych obszarach.
Tak w zasadzie to do czego dążysz - żeby ci zabrakło na wykupienie potrzebnych rzeczy czy żebyś musiał kisić gildmonety nie wiadomo po co? Który z tych dwóch stanów chcesz osiągnąć?
-
Uniemożliwienie handlu to tylko utrudnienie dla nowych graczy, bo zapewne większość kampi parenaście / pareset k monet jako taki solidny zapas w razie czegoś sensownego na targowisku (mało prawdopodobne patrząc po dotychczasowych ankietach).
-
Witam! :)
Zachęcam do głosowania. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
-
-
Miało by to sens, gdyby funkcjonowało od początku. Teraz to musztarda po obiedzie, więcej szkody niz pożytku.
-
Cześć Święty. To mój pomysł z przed 3 lat chyba. Zostałem wyśmiany.
-
A co z tymi co maja po kilka kk takich monet??
Oferta targowiska jak i częstotliwość zmiany (przede wszystkim) powala, dlatego tyle monet się po magazynach wala :P
Jedynie co byłoby ok to brak dostępu do targowiska dla niezrzeszonych: nie ma ciebie w gildii = nie ma targowiska
Jestem na NIE
-
NIE
Ale częściej powinna się na targowisku gildii zmieniać oferta i więcej atrakcyjnych rzeczy tam powinno być,
żeby aż chciałoby się wydawać monety gildii.
Wtedy taki nie będący w gildii płaciłby krocie na handlu za monety gildii, żeby zakupić coś z targowiska gildii.
To Targowisko Gildii powinni uatrakcyjnić, a nie graczom nie będącym w gildii je usuwać.