-
Osadnictwo
Witam mam propozycję dla graczy. O tuż jak wiadomo produkcja chleba jest strasznie długa i trudna. To bym polecił kupić za klej np budynek Szkółka Wiejska gdyż robi on Nowych osadników, ale tu jest pies pogrzebany bo szkółka wiejska robi tylko kilku osadników co 2h na 24h to bardzo mało za ten koszt klejnotów. Tak że mam prośbę do gry by zmniejszyli czas produkcji do minim 20 minut w tym celu daje ankietę na głosowanie liczę że zyskam poparcie. :p
-
Dla mnie to zły pomysł, teraz gdy w dropie trafiają się ludzie to chleb stał się mało potrzebny i tani.
-
z mojej strony NIE,
kiedyś, owszem również borykałam się z ilością chleba, ale ten ciąg produkcyjny mimo wszystko można łatwo i szybko rozbudować, wystarczy tylko troszeczkę pokombinować. z przygód również wpada całkiem sporo osadników.
skoro doskwiera ci brak ludzi, to zakładam, ze jednak troszkę tych przygód robisz. to co w nich zdobędziesz, w pierwszej kolejności inwestuj w linię chleba, pamiętaj, żeby zawszę ją premiować i szybko wyjdziesz na prostą ;)
edycja:
Nie lubię to - ?? jakoś tak mało po Polsku, co? to nie fb :P
-
Bezsens.. szkółkę wiejską można ulepszać. Na 5 lv robi osadnika średnio co 24 min. Już niedługo na 6 lv będzie to właśnie 20 min. Produkcja chleba jest wbrew pozorom tania. Gram ponad 2 lata i uwierz mi nie da się zrobić potęgi w tydzień. Niektórzy mają np 10 szkółek bo zdobyli w trakcie eventów. Tak radykalne zmniejszenie czasu produkcji w szkółkach zniszczy chlebową gospodarkę.
-
Mam 9 szkolek na 5 lvlu
Czyli dziennie daja mi okolo 540 ludzikow
Dodatkowo odkrywcy wyszkoleni na artefakty pieknie znosza mi herbatki z cytrynka ktore moge sobie rzucac na szkolki ;p
2k ludzikow dziennie za darmo a ty jeszcze wiecej mi chcesz dac?
-
Nie. Jak ktoś chce to może sobie zebrać spory zapas szkółek. U większości graczy, którzy szkółki pozbierali, osadnicy wylewają się z magazynów. Chleb jest śmiesznie tani, a pewnie jeszcze potanieje gdy pojawi się nowa premia.
Lubię to, nie lubię tego? Co to konkurs popularności? Bo na pewno nie odpowiedz na postawione pytanie.
-
Pewnie byś chciał odpowiedź tak nie nie ma to sensu xD zawsze coś innego :) czekamy do końca ankiety ^^
-
w dobie szkółek i taniego jak barszcz chleba, nie ma co zmniejszać czasu produkcji, bo w tedy do niczego chleb byłby nie potrzebny
-
I o to chodzi bo zboże Sobie do napitku zostawię
Misior ;)
-
Każdemu kto robi przygody w ilościach hurtowych to ile by nie zwiększyć to będzie i tak mało. Inni, którzy przeszli w stan wegetatywny aktualny przyrost to i tak jest za dużo bo nie robia przygód albo jedną od wielkiego dzwonu.