Kto nie chce wydawać fortuny na patenty budowlane może wpisać tu swoje pomysły :-)
Wersja do druku
Kto nie chce wydawać fortuny na patenty budowlane może wpisać tu swoje pomysły :-)
Przede wszystkim należałoby zmienić ceny patentów u kupca, a po drugie można by je zdobywać w inne sposoby niż podbój terenu (mnie się kończą takie tereny).
Jeżeli macie inne sugestie to piszcie :-)
No przecież zdobywasz je za wbicie lvl, po za tym masz extra 15patentów za łodygi, dodatkowo można zbierać klejnoty na patenty u kupca ...
Nawet jesli nie chcesz wydawać realnych pieniędzy na grę, wystarczy cierpliwie zbierać klejnoty i patenty się znajdą ;p
MI sie wydaje ze liczba patentów jest wystarczająca, w dalszym rozwoju swojej wyspy i tak najwięcej miejsca zajmą budynki bez patentowe (rezydentki i wszytko inne co daje populacje, silosy czy młyny)
To twoje zdanie, u mnie wygląda to znacznie gorzej.
ja polecam inwenture, przejrzeć co sie ma na wyspie i zastanowić sie po co, juz kilka razy widizałam jak ktoś skarży sie na brak patentów a okazuje sie że ma np 4 kamieniarzy na drugim poziomie...tartaki igła to samo, na handel nie warto tego produkowac wiec na swoje potrzeby po 1 i tyle a ludzie jakos sie przywiązuja i im szkoda wyburzać:)) no i obowiązkowo sukcesywnie wymieniac rezydencje za patenty na te z handlu
loko2: wyślij zapkę to lukne co tam masz i cos się doradzi.
Ja mam jeszcze 130 patentow do kupienia u kupca a jutro 49lvl nabije ^^
Może mam mieć po 3 leśników, 2 drwali i 1 tartak ? ( iglastych ) I niby za co ja mam budować ? Produkcja jest mizerna,
na handlu oczywiście nie kupię bo za co ? Na monety nie można być na utrzymaniu a innymi towarami jak mam handlować jak również jest po
2-3 gospodach, 1-2 młynach, 1 piekarni - to produkuje mizerne ilości, oczywiście gospodarstw musi być więcej bo jeszcze potrzeba napitku,
drewno jest z resztą potrzebne na węgiel = miecze itp. a czym wyszkolisz takich ochotników ? Węgiel da się wykopać jednak nie oszczędza
się jakoś dużo tych patentów 5-6 przecież zaraz to się zmarnuje na nowe budynki której minimalna gospodarka to z 4-5 budowli.
Co do 5+ patentów to nim się nacieszymy chociażby takim pierwszym patentem to trzeba będzie dużo pokombinować :)
Mnie wręcz cieszy to, że można jakoś zdobyć te patenty bez kupna klejnotów jednak tak szybko tego nie przybędzie :(
A moja sugestia jest taka, ze w pewnym momencie gry patenty stają się bardzo zbędne i polecam nie wykupywać ostatnich 30 tylko lepiej te kleje zainwestować w jakąś produkcje. Brakuje po prostu miejsca na wyspie.