Hej,
Co sądzicie o zwiększeniu maksymalnej ilości kopalni miedzi z 6 na np 8? Przy moim 37 lvlu 6 kopalni na 3 lvlu nie daje już rady więc mogę się domyślać co dzieje się na wyższych.
Wersja do druku
Hej,
Co sądzicie o zwiększeniu maksymalnej ilości kopalni miedzi z 6 na np 8? Przy moim 37 lvlu 6 kopalni na 3 lvlu nie daje już rady więc mogę się domyślać co dzieje się na wyższych.
Jeśli chodzi o mnie nie jestem za 10 kopalniami ale tak +2 by się jeszcze przydały :)
hmm ja mam limit 6 czyli jak dodam +2 = 8?:)
Na tym polega chwyt BB, aby kupić niewyczerpalna kopalnie miedzi. Znajdując szybsze złoże dzięki badaniom można czerpać z niej jeszcze większe korzyści.
To trzeba tak zrównoważyć surowiec aby było na lekkim plusie produkcja a nie wszystko wydawać :)
Dawać na 5 lvl kopalnie i bufować cały czas, ja mam 46 lvl i mi 6 kopalni na 3 lvl codziennie wystarczają na bieżące potrzeby oraz od czasu do czasu sprzedaje nadwyżkę na handlu :)
Mi na 48 lvl starczy 6 kopalni na 2lvl na bufach.
Bez przesady, trzeba trochę pogłówkować, jak gospodarkę rozplanować, co stawiać, na jakie lvl podnosić, a nie tylko więcej tego, więcej tamtego, produkcja z powietrza, etc...
Są w sklepie niewyczerpalne kopalnie miedzi, jeżeli wciąż brakuje, to sięgnąć do kieszeni i sprawa rozwiązana.
Ja mam non stop 6 kopalnie zwykłych (choć troszkę podrasowanych przez wyszkolonych geologów) na 2lvl, cały czas na bufku i jakoś mi rudy nie brakuje...
szkolenie geologow zalatwilo sprawe choc kiedys brakowalo czesto :P
Ja mam 45 i jakos 6 kopek na 3lvlu z premiami x2 daje rade ze spora nadwyzka...
Po prostu ogranicz produkcje albo kup niewyczerpalne kopki miedzi
Szybkie (i powiększone) kopalnie miedzi na 2 lvl wykopują złoże w około 11h, czyli kosz od znajomego + własna kanapka daje wydobycie całości na premii x2. I to jest moim zdaniem optymalne wykorzystanie kopalni miedzi. Stawiając takie kopalnie 2x dziennie mamy miedzi pod dostatkiem. Zwykła kopalnia dla takich osiągów wymagałaby podniesienia na 4 lvl, z tym, że to już są dodatkowe koszty w postaci narzędzi (produkowanych właśnie z miedzi).