Tak jak w temacie. Przecież nie ma czegoś takiego jak władyka. Znaczy było w staropolskim, ale teraz raczej mało kto wie o tym.
Wersja do druku
Tak jak w temacie. Przecież nie ma czegoś takiego jak władyka. Znaczy było w staropolskim, ale teraz raczej mało kto wie o tym.
ale właśnie dzięki temu wiemy, że kiedyś takie słowo występowało w języku polskim ;)
Ne widzę sensu zmiany, jest bardzo dobra i mi się podoba.
osobiście uważam że gra powinna zmieniać nazwy w stosunku do rozwoju danego budynku
np :
1 lvl - dom władyki
2 lvl - dom wójta
3 lvl - siedziba burmistrza
4 lvl - zamek hrabiego
5 lvl - siedziba magistury
Jak byłoby właśnie takie nazwy to od razu byśmy zauważali jak ewoluowało nazwy danego budynku :)
Przecież tu chodzi o klimat gry :) Mi się podoba 'Władyka'. Podoba mi się również 'Kantor Handlowy', który idąc Twoim tokiem rozumowania nazywać się powinien - Giełda :P
Władyka jest ok, też początkowo chciałem to zmieniać bo mówię sobie co to za twór co to w ogóle jest? Ale teraz nie oddam Władyki bez walki;)
Niech zostanie bo brzmi klimatycznie ;)
gra jest utrzymana w pewnym klimacie a sam zmiana poziomu domu nie je jest jednoznaczna ze zmianą statusu i to na niższy w niektórych przypadkach,
według wiki
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adyka
"...przez kilka wieków władykowie pełnili jednocześnie funkcję władców państwa..."
a ty chcesz z niego zrobić burmistrza czy wójta. śmieszne
"władyka"... simply perfect:D