Ja chyba napisze o tym na angielskim forum bo to żal
Wersja do druku
Ja chyba napisze o tym na angielskim forum bo to żal
http://images44.fotosik.pl/521/dc7f2866dd9123fegen.jpg
coś czuję że ja też trafiłam do grona wybranych :)
Mi pokazuje komunikat "w tym obszarze wystapił bład.Prosimy sprobowac ponownie" gdy chce wejsc na wyspe przygody Czarni Rycerze.
dokladnie gamonie
LSI26 jeszcze raz gratki znowu gramy czyt post 50
odblokowany pozdro
mam to samo od wczoraj - 'obszar serwera uszkodzony', żadne czyszczenie, przeinstalowywania nie pomogły :(
U mnie od wczoraj dokładnie taka sama informacja 'obszar serwera uszkodzony' (sprawdzane na trzech komputerach, cache oczywiście czyszczony). Loguję się, ale nie mogę wejść do gry, nikt też nie może wejść do mnie, żeby np. rzucić buffy. Napisałam do supportu, póki co żadnej odpowiedzi.
Edit:
Pisałam tego posta jakieś 20 minut temu, więc mogłabym go po prostu usunąć, ale jednak zwracam honor. W tym momencie gra już działa, przygoda, którą wczoraj rozpoczęłam jest, wszystko się zgadza :)
Witam, moja wyspa została dzis odblokowana, napisałam o pomoc do BB_xarra na facebooku i po 10 min odblokowali mi konto po jego interwencji :))
znajdźcie go na the settlers online na facebook :)) powodzenia :D
Tak... ja tez chcialbym bardzo podziekowac BB_xarrowi za interwencje w sprawie usterki :) jestem naprawde bardzo wdzieczny:)
pozdrawiam
również mam taki sam problem
Witam
widze ze nie jestem osamotniony....od tygodnia nie moge sie zalogowac
http://zapodaj.net/2021dcdf5fced.gif.html
Zglosilem 3 dni temu do supportu i cisza
też mam to samo i tez cisza zgloszone wczoraj . wtedy kiedy wywalilo . hehe a jak tu kase wkladac jak w kazdej chwili konto mozna stracic.... :D, Widze czekacie po pare tyg uff event mam za soba i mikolajki od BB ladne , dali mlyn itp ktory mi za 5 min zabrali a raczej nie mlyn tylko wszystko nic czeekam . z tydzien i chyba odpuszcze na jakis czas, 9 miesiecy gry i koniec nagle w pare sekund , mowicie ze oni nic nie umia, a jednak umia ;D i jednak w BB to jest robota niby cos sie robi a efektow zadnych + wyplata :D zlozyli Assasin Creed III a tego nie moga? dziwne troszke...
Podobno trzeba napisać do supportu i cierpliwie czekać niektórzy czekali nawet dwa tygodnie ale każdy się doczekał ja mam ten sam problem od środy 07.12. i czekam zobaczymy po dwóch tyg.
Oby ale wiesz rekompensate jakas by wypadalo bo event...
EDIT:
Odzyskalem konto przed chwila , jest ok tyle ze przygoda poszla...
Witam, po 9 dniach i 3 mailach wyspa odzyskana, trza cierpliwie czekac, aż suport wyspe odblokuje, wazne ze pracują nad problemem
u mnie to samo
Nie mogę sie od soboty zalogować - co za masakra!
Cześć też mam ten sam problem przy logowaniu proszę o pomoc w tej sprawie.Z poważaniem AZ326
mnie niestety tez dzis to spotkalo, może ktoś napisze komu już się udało wrocić do gry, jak rozwiązać ten problem?
Witam w gronie poszkodowanych: "Obszar serwera uszkodzony". Niestety ja już trzeci dzień się z tym męczę, tzn. nie mogę się zalogować!!! Wiadomo coś więcej na ten temat? Mam odpuścić, czy cierpliwie czekać? Doradźcie coś.
Pozdrawiam,
I.
jak wyżej problem od chyba 4 dni pomimo proponowanej zmiany (Mozilla , Chrome, Internet explorer) Chyba trzeba usunąć konto...
Witam
EDIT :
Dzis dostalem rekompensate
45 klejnotow
20 prezentow
150 mapek
WItam!!
Od wczoraj 09.12.2012r. w trakcie gry ok.18-20 pojawił się ten problem, teraz przy każdej próbie zalogowania się w grze, razem z Poradą Dnia pojawia się również komunikat:
"Obszar Serwera Uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie"
Witam,
próbując wejść do przygody lub ją anulować mam info: "Obszar Serwera Uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie". Moje pytanie brzmi: czy jak upłynie czas przygody to generałowie i wojsko wrócą? Czy trzeba czekać aż BB coś zrobi?
witam,
co do "uszkodzonego obszaru serwera" to nadzieja matką g.... (opisze pokrótce sytuacje która spotkała znajomego)
Od wystąpienia problemu z uszkodzonym obszarem serwera mijają juz 2 miesiace. Odpowiedz supportu (a raczej miłej Pani Tereski) była szybka 2 propozycje - pierwsza czekać az problem zostanie naprawiony badz reset konta i start od poczatku (co prawda support po długich pertraktacjach przez Panią Tereskę zobowiazał sie zwrócić wszystkie zgromadzone surowce i klejnoty) Tylko, że znajpomy w połowie 49lvl praktycznie wszystko rozbudowane na maxa za czym idzie pol roku grania dzien w dzien a nawet nocami ... i miałby zaczynać od nowa - KPINA !!! Po miesiącu Pani Tereska zaproponowała znajomemu, aby oddzielił konto z Facebookowego do Uplay (otrzymał instrukcję). Tylko w czasie konwersji wystapił znany problem z oddzieleniem konta. Od tamtej pory znajomy nie może zalogować sie wogole - dlatego na jego prośbę pisze ten wątek. Fakt, że dzieki temu prawdopodobnie puścił problem z uszkodzonym obszarem serwera bo zarówno ja jak i inni wspólni znajomi mozemy wejsc na jego wyjałowioną nieobecnością wyspe (wcześniej tez nam wywalalo komunikat z uszkodzonym obszarem serwera). Co do dialogu z supportem w osobie Pani Tereski to przez te 2 miesiące od wystapienia problemu zostało wysłane ponad 50 maili kazdy miał odpowiedz najcześciej nastepnego dnia ale zdazało sie że rozmowy trwały na bieżąco i za każdym razem na koniec przeprosiny za utrudnienia itd itp. Do chwili obecnej brak rozwiązania problemu zwiazanego z usługą Uplay.
Witam
Dołączam się do grupy użytkowników, którzy nie mogą się zalogować z winy uszkodzonego obszaru serwera.
Wczoraj w godzinach wieczornych zostałem rozłączony z komunikatem błędu i od tej pory mam problem. Od razu napisałem do suportu i zobaczymy co się stanie :P
Nie wiem czy jestem w czepku urodzony, czy w moim przypadku suport zadziałał tak szybko. Aczkolwiek usterka została usunięta i już mogę logować się do gry. Z mojej strony skromne podziękowania.
Witam i sie dołączam do grupy wybranych :D brak gry od 7 grudnia :) cos mi sie wydaje ze chca nas wyeliminowac ;) nadmiar graczy i brak miejsca na serwerach :P
Co prawda staram się tutaj zaglądać regularnie (przynajmniej raz dziennie) i próbować coś pomagać z tymi zablokowanymi strefami, jednak nie zawsze jestem w stanie rozwiązać problem. Gdyby ktoś jeszcze miał problem z zablokowaną strefą, proszę się wpisać do tego tematu - niczego nie obiecuję, ale mogę spróbować pomóc.
EDIT:
oczywiście proszę nie traktować tego tematu jako odpowiednika Supportu - przykładowo, nie przyznaję żadnych rekompensat na podstawie wpisów na forum, jednak w niektórych przypadkach udało się już pomóc, przez co powrót do gry mógł nastąpić nieco szybciej.
Witam,
Od wczoraj ja i mój mąż mamy ten sam problem pisałam do suporta ale jak narazie niestety nic i jak tu wygrać współrywalizację ewentu koniec świata, mam nadzieję na szybką naprawę.
Super jestem odblokowana, odzyskałam dostęp a jednak czasami działają szybko, pozdrawiam suport,życzę wam aby tak każdy mógł tak szybko powrócić do gry.
Dziękuje BB xarr mój działa a męża ncik to Jasiu-21-09
Magda70, proszę spróbować teraz, być może pomogło. Niestety nie wiem jaki nick ma mąż.
Witaj,
pisałem już w piątek do supportu o moim problemie, ale do dzisiaj nie dostałem stamtąd odpowiedzi, więc może Ty mógłbyś mi pomóc. Próbując wejść w przygodę lub ją anulować mam komunikat Obszar serwera uszkodzony i wyrzuca mnie z gry. Zablokowaną mam całą armię i wszystkich generałów, co uniemożliwia mi wzięcie udziału w evencie koniec świata. Może udałoby Ci się rozwiązać ten problem?
U mnie też jest ten sam problem. Obszar serwera uszkodzony i wyrzuca mnie z gry. Jeszcze dziś do tego wysłałem kasę żeby postawić parę budynków i klapa.
Dzięki piękne BB xaar ja już mogę grać a nick męża to Jasiu-21-09
u mnie po południu zakwitł kwiatek w postaci "obszar serwera uszkodzony"
mój nik misiasia , serwer 7
jeżeli da się z tym coś zrobić, to byłabym wdzieczna
Witam,
Ja zgłosiłam mój problem do suporta ale nie dostałam odpowiedzi, ale mod BB xaar mi i mojemu mężowi pomógł nasza niezdolność do gry trwała zaledwie 24 godziny, on często odwiedza forum i naprawdę pomaga jestem mu naprawdę wdzięczna bo kilka miesięcy grania i nagle brak możliwości jest naprawdę stresujące, ale od niego uzkyskałam pomoc i pozostaję jego dłużnikiem. Pozdrowienia dla BBxaar.Dzięki
Witam
Mam identyczny problem od południa 07.12.2012. Wywaliło mnie w trakcie robienia przygody gdy chciałem przesłać ostatnią partię wojska - do ostatniego ataku i nagle .... kicha. od tamtego czasu nie moge się zalogować, produkcja złotych monet (kopalnia, piec do wytopu, menmica) działały na buffach - więc straty można liczyć w setkach monet, tartak egzotyczny też, brak nagród za zadania dzienne - to też znaczne straty, no i ... prezenty zarówno z handlu jak i z zadań - plany zakupu chaty łowcy jeleni przepadły. Bład uniemożliwia też udział w "zawodach miedzyserwerowych".
Napisałem do supportu - i nic - poza automatyczną odpowiedzią.
Mam nadzieje, że szybko poradzą sobie z tym błędem i że po naprawieniu błedu gry dostanę (tak jak i inni gracze w tej sytuacji) odpowiednią rekompensatę.
Pozdrawiam
witam,
także mam problem z zalogowaniem, załamka:(
nie mogę zrobić przygody Koniec Świata, a moje wojska czekają ...
pozdrawiam
Witam,
Mam to samo od dwoch dni....Obszar serwera uszkodzony..... i nic sie nie da zrobic - wejsc na mape , dziennych misji za prezenty nic,
Prosze o naprawienie tego
Ghost28, obawiam się, że w przypadku przygody nie mogę wiele zrobić, ale przed chwilą przesłałem zapytanie w tej sprawie - może dowiem się czegoś nowego.
Jasiur, misiasia, JA-RO-13, bystra1236, Lubudu: proszę spróbować teraz, być może pomogło, jeśli nie to niestety trzeba czekać. :(
Lightjay, na Twoim koncie nie występuje zablokowana strefa, więc problem leży gdzieś indziej, być może to przeglądarka, być może wersja flasha, być może cache - trzeba poczekać na odpowiedź od Supportu.
EDIT:
Ghost28, proszę spróbować teraz - być może coś pomogło.