Marzyciel :D
Jak ci kanapke z serem wysla to bedzie cud
Wersja do druku
kanapka z serem? marzyciel...
U mnie już też wszystko działa .
Chcemy grać jak pada deszcz a nie oglondaćjak pada za oknem
ze smutkiem musze wam powiedziec, ze wszyscy co tu sa zaakceptowali regulamin, a w regulaminie jest na ten temat punkt - a po naszemu go skracajac,- jak w tso sa bledy, nie mozecie wejsc do gry , to nie jest problem ubisotu tylko gracza , ktoremu z tego powodu nic sie nie nalezy
soory- taki mamy regulamin
gildyjne i tygodniowe za logowanie to pikuś w porównaniu do zaloguj sie 180 dni albo 365, dla tych co oczywiście jeszcze tego nie zaliczyli a sumiennie codziennie sie logowali, a tu łup, obuchem w łeb i od nowa Polska Ludowa zaloguj sie 180 albo 360,)
Akurat osiągnięcie dotyczące logowania się 180 lub 360 dni jest liczone łącznie. Z rzędu trzeba się logować 30 dni do osiągnięć.
Też mi wszystko muli, lagi potworne.
Co do straconego premium, proponuję kontakt z Supportem, mi kiedyś zwrócili w podobnej sytuacji.
Jeśli chodzi o "straty" 100 klejków tygodniowo z tytułu braku możliwości zalogowania się - nie kojarzę sytuacji by była za to kiedykolwiek rekompensata. Trzeba się z tym pogodzić.
Ech mówicie jak politycy. Nie straciliście tych 100 klejek, bo ich nie mieliście. Po prostu ich nie zyskaliście:) Więc niby czemu mieliby oddawać coś czego nie mieliście?
uboot ja miałam przerwy w logowaniach i 360 i tak dawno zaliczone, tam mogą być przerwy, a logowania są i tak sumowane.
nie wiem po co ciagnac ten temat, skoro zostalo powiedziane co i jak; jest jak jest i my gracze tego nie zmienimy, jest regulamin ubisoftu punkt 15- i tyle- polecam go przeczytac; chyba ze ten watek ma sluzyc do wylewania swoich pretensji , zali i frustracji
Witam.
Na obecną chwilę nie tylko jest problem z załadowaniem gry, ale nawet z zalogowaniem się. Piszę w imieniu innych graczy który mają podobny problem, a którzy nie mogą nawet nic napisać na forum.