Zgadzam sie z tobą Gacek
Osobiście uważam że te 2 ostatnie budynki - szkółka i kopalnia - mi na wyspie nie są potrzebne - jak i większości graczom na poziomie 40+.
Jednakże należy zwrócić uwagę na poziom od którego kopalnia będzie dostępna dla gracza 26+. Jest to poziom na którym ekonomia wyspy nie jest jeszcze tak sprawna a przygody z bogatym lootem nie są dostępne. Rezultat daje się łatwo przewidzieć - wielu graczy których stać na ładowanie gotówki w gry zakupi taki budynek i będzie zdobywać granit który na ich możliwości ekonomiczne jest dość drogi do zdobycia.
Inną sprawą jest iż nikt z Was nie wpadł na to iż wprowadzenie tych budynków może być częścią obiecywanego PvP ? Informacje które wiemy na ten temat to iż na takiej wyspie dla wielu graczy będzie można wydobywać granit jak i bale egzotyczne. Myślę że te budynki właśnie mogłyby tam być budowane. Czyli na macierzystej tylko za klejki, a na PvP do normalnej budowy. Tym sposobem BB będzie mieć już zaimplementowane w grze budynki potrzebne w części PvP, a przy okazji zanim dostaniemy PvP będzie zarabiać na tych którzy będą kupować je za klejki.
Granit w takich ilosciach jak ten budynek produkuje powinien byc do zdobycia bez problemu dla srednio rozwinietego gracza na 26 lvl. Poza tym nie wiem czy zauwazyles/as ale w przypadku zdecydowanej wiekszosci budynkow ktore sie stawia czynnikiem blokujacym nie jest granit tylko zloto, upgrady za granit nastepuja dopiero po tym, jak gracz zainwestuje pokazne ilosci monet, wiec na 26 granitu dziennie tez go bez problemu stac.
Od ktorej strony by tego nie ugryzac - za tym budynkiem nie idzie zadna spojna koncepcja, co najwyzej losowo dobrana kombinacja cyferek i liczenie BB ze ktos sie na to nabierze.
edit: kulawa stylistyka
Zgadzam sie w 100% nie rozumiem tylko myslenia bb. Skoro serwery sie wypelniaja,przypuszczam,ze 90% serwwera ma mennicei produkuje na premce monety,dropyz byka kupuja nawet 30 levelowce,miecze tanie jak barszcz wiec kazdy nowo poczatkujacy moze robic przygody z duzym dropem.... wiec pytanie brzmi gdzie tutaj logika ze strony tych informatykow co to buduja?{prawdopodobnie sa to ludzie ktozy nigy w tso nie grali tylko programuja zamknieci w 4 scianach ebz slonca:}}
po konserwacji nie moge nie wczytuje mi sie mapa komunikat serwer error
Ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!! na 26 lvl to nawet wyspy nie macie podbitej a co dopiero robienie przygód !!!!!!! Na 26 lvl to o granicie jeszcze nikt nie słyszy bo samych monet ma ze 300 max !!!!!
Zgadza sie
Przygody sie przewaznie robi dopiero po podbiciu calej wyspy
Brakuje kasy w budżecie czy co?, że wymyślacie kompletnie nie potrzebne rzeczy i to jeszcze za jaką cenę?
Ciekawe kiedy wprowadzić opłatę za możliwość logowania się do gry bo wszystko zmierza to całkowitego przemienienia gry w maszynkę do zarabiania pieniędzy, gdzie już nie liczą się gracze tylko zyski.
Wszystkie gry, które zaczęły wprowadzać coraz to więcej płatnych dodatków, w krótkim okresie czasu zaczęły tracić graczy.
Miał być epicki skład węgla, miało być wyburzenie skał i co cisza jak makiem zasiał.