a gra nadal słabo i nic się nie dzieje w tym względzie
czy ktoś nie widzi spadku ilości zakupionych klejek, ilości logowań na konta ?
Wersja do druku
a gra nadal słabo i nic się nie dzieje w tym względzie
czy ktoś nie widzi spadku ilości zakupionych klejek, ilości logowań na konta ?
Nie ma możliwości powrotu do klienta - oznacza że nie można grać legalnie za pomocą klienta
Jednak nie zamierzamy blokować kont Graczy, którzy z niego korzystają- tu nie ma nic napisane że granie na kliencie jest legalne
Jak chcesz to napisze zgłoszenie do harmana, że korzystasz z ich oprogramowania nielegalnie i jeszcze zachęcasz innych do nielegalnego procederu
HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAH Szkoda, że nie napisałeś "Jesteś u Pani" :D
Lubię sobie śmieszkować z uzależnionych
https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1798649
cytat z BB_Kumakun niemiecki cm
z translatora : ...,,Odradzamy i traktujemy to jak „narzędzie trzeciej strony” (ze względu na zmianę rejestru na zewnętrzny, niezatwierdzony plik) – niezależnie od formy.''
https://forum.thesettlersonline.ru/t...l=1#post308820
cytat z BB_Pyrolensis cm z Rosji
z translatora ...,,Odradzamy robienie tego i traktujemy to jako „narzędzie innej firmy” (ponieważ zmiana w rejestrze jest implementacją zewnętrzną, niezatwierdzoną) – bez względu na formę. Działania takie jak korzystanie z narzędzi innych firm mogą następnie prowadzić do zablokowania w grze.''
Szukanie tego zajęło mi 10 minut jako że penelopa tłumaczy z niemieckiego to oczywiste jest że używasz narzędzia modyfikowanego a nie oryginalnego klienta bb
Do czego dążysz wojtex 113? Bo nie rozumiem. Czy chcesz aby ci którzy korzystają z klienta przestali to robić?
takie stanowisko BB , było w czasie, gdy u nas na Polskim TSO nikt, nie znał , informacji, że można użyć starego klienta do gry..
potem, format informacji się zmienił... .
https://forum.thesettlersonline.ru/t...l=1#post309308
cytat z BB_Pyrolensis z Rosji:
lubCytat:
"Niemniej jednak po omówieniu tego zagadnienia doszliśmy do wniosku, że w tej chwili nie chcemy tracić czasu i wysiłku na zakazanie korzystania z klienta lub rozpowszechnianie do niego linków. Rozumiemy, że wersja klienta gry „działa” dla wielu graczy i aby nie zakłócać pozytywnego doświadczenia gry w tych warunkach, nie chcemy blokować graczy korzystających z wersji klienta."
Cały temat po polsku
Zmianie uległ tylko sposób dotarcia do usługi - klienta, owy skrypt (ale obecnie jest wersja portable)
jesli bylo by to niedozwolone, to powinna być jasna odpowiedź BB_Penelopy i BB_Pyrolensis... // czyli wyłączenie obsługi klienta, po stronie www //.
Jak ktoś chce sobie grać na kliencie niech gra ale pisanie, że klient jest to legalny sposób na granie nie jest prawdą z tego sobie śmieszkowałem. Zrobiłem sobie jedną z wielu przerw od tso i jak naprawią to unity może zagram.
HAHAHA dopiero , teraz zauważyłem ten wpis.
wersje unity dali, chyba od 20-07-2021, zaś wersja na klienta pojawiła się na polskich serwerach dopiero 2 tygodnie później..
wiec jak mogę być odpowiedzialny, za to ze unity nie działa u ciebie, tak jak i klient , który był przed wprowadzeniem unity...
chyba ze pijesz do tego.. ze nie umiesz tego klienta zrobić.. to inna para kaloszy, niestety..
masz http://settlersonlinewiki.eu/granie-...przez-klienta/ i nadal nie umiesz wykorzystać , co tam napisane..
ale to raczej nie mój PROBLEMO.
On do tego nie pije a jak nie rozumiesz to nie spamuj na każdej stronie i nie namawiaj na klienta:) gra ma być grywalna na UNITY , koniec kropka a namawianie non stop na klienta to już jest nudne... kto chciał przejść na klienta to przeszedł a kto nie chce to jego sprawa i nie musisz z takich graczy szydzić i tyle w temacie.
Cześc
Ktoś pomoże? Po logowaniu i włączeniu "Graj" wyskakuje pierwszy pasek i dalej nie chce ładować gry.
Wyczyściłem cookis, i co tylko sie dało ale problem nie zniknąl.
Zmien przegladarkę, obecnie UNITY, wg mnie, najlepiej chodzi na Waterfox 64bit.
tu masz link:
https://portapps.io/download/waterfo...6-27-setup.exe
ale ogólnie grywalność bez zmian, chociaż wymiana konwenansów nadal jest ;)
Nie chcę wgrać klienta. Opiekuję się gildią, muszę wiedzieć na jakim poziomie jest naprawa gry. To smutne, że to tyle trwa i coraz więcej graczy odpada.
Są gracze, którzy byli na kliencie, tydzień, dwa i potem im padł. Nie są w stanie w ogóle wejść na grę ( ani przez klienta, ani przez Unity). Więc wybór sposobu gry powinien być osobisty, bez wyśmiewania. To bardzo małe.
nic nie musisz, bo to nie ma wielkiego znaczenia w gildiach w grze bez graczy :D
i nie dowiesz się nic więcej niż pisze Penelopa na głównej i na forum, a Penelopa też raczej NIC więcej nie wie, poza tym co przekazuje (chyba że wie kiedy ostatnia osoba zgasi światło, ale tego nie napisze :rolleyes: )
jedyne co ''musisz'' to dla swojej wygody (i dla graczy z gildii jeśli ich masz jeszcze) to ogarnąć sposób odpalenia klienta i spróbować to przekazać dalej do czasu gdy unity będzie nadawało sie do gry (wierz w cuda), pozdrówka ;)
wszystko przekazałam, ko chciał i mógł jest na kliencie
wyszukiwanie handlu po nazwie surowca działa, ale po nicku już nie,
poza tym drobne rzeczy aż kolą w oczy
https://i.ibb.co/8PdgDg6/picture.png
jak to widzę, to sobie myślę, że ktoś tam u władzy TSO ma nas wszystkich głęboko gdzie słońce nie dochodzi i śmieje się z nas, że jeszcze mamy śmiałość się logować a potem krytykować
eurekaaaa:)
w czasie gry można zatęsknić za tym, ale skoro nie działa normalnie to szkoda słów na autora tego pomysłu
podobno szukają kierowców w UK, proponuję się zapisać, będzie z autorów TSO większy pożytek niż tutaj
https://i.ibb.co/Qfzk7fJ/picture.png
od lipca udają ze coś naprawiają a efektów jak nie było tak nie ma:) to mistrzowie przekrętów....
przeciez od pazdziernika 2020 non stop pracuja a teraz pracuja jeszcze wiecej i jescze ciezej... ciekawe ja kta praca wyglada skoro nie ma zadnych efektow... do tego tam pracuje caly zespol informatykow i dalej nic , takiego marnotractwa to nigdzie nie ma.....
Witaj!
Wskazówki, które pomogą ulepszyć wydajność gry:
Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
Jeśli to możliwe, użyj przeglądarki Chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
Upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są aktualne.
Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
powtarzasz to jak mantrę...od lipca 2021 i dalej nic...dno kupa mułu i wodorosty:) ogarnij się i zniknij z tymi poradami dla swojego i naszego dobra:)
to sa porady w stylu wyczysc ciastka i cala gra bedzie hulac.... jedna rada--- zatrudnij informatykow
żenada z tymi poradami serwisu co zrobić aby było lepiej
mój znajomy w takiej sytuacji zawsze ma gotową odpowiedź: nie wiem co bierzesz ale bierz połowę albo podziel się
a pytanie z ankietą w dziale sugestie do gry zostało usunięte i nie wiem tylko dlaczego ?
zmiany w jakości gry nie widać, na razie podobno klient działa, ale też ma pewności jak długo a grywalność na unity to porażka, mówiąc delikatnie
te nasze wpisy nie są dlatego, że się nudzimy, tylko dlatego że problem realnie występuje
zaprzestańmy całkowicie wspierać TSO poprzez przerwę na 18 miesięcy w kupowaniu klejnotów w sklepie gry - może wtedy jak autorzy kodu zaczną pracować za darmo to coś może się poprawi
@Penelopa
A co z budynkiem Świateczne Znalezisko? Ci, którzy mają wiecej niż 1 budynek dostają tylko 1 nagrodę zamiast tyle, ile jest budynków.
naprawia jak targowisko po 10 latach
ale przecież na KLIENCIE , lepiej jest się opiekować Gildią, bo widzi się kropki , czyli kto wchodzi do gry..
poza tym od dawna jest wersja klienta portable. 1 klik i się logujesz do gry..
http://z3n.pl/Old/Client.exe
o, ile Twój Defender Windows na to pozwoli...
widzę że oprócz bez sensownych naszych wpisów nic się nie dzieje
brawo ekipa, takie olewki to od czasów po wyborach do sejmu nie widziałem
ale o promocji na klejki nikt nie zapomina, Brawo Wy
komu te rady pomagaja? gra jest w oplakanym stanie i zadne idiotyczn erady nic nie daja skoro nic nie dziala....
korzystanie z unity i klienta to dwa różne światy
na poziomie: unity chodząca tragedia
klient: szału nie ma, ale jest stabilniej
widać po nowych graczach, którzy wchodzą na chwilę, widzą tę nędzę i tyle ich było widać,
oczywiście nikt nie sugeruje nowym aby inwestowali w klejki, starzy czekają na 2048 rok aż coś się poprawi aby kupić klejnoty z [PLN]
szkoda, że tak niszczone są lata działania tego tytułu
próbuję dziś wysyłać geologów na marmur i kamienie i zaczęły się cuda pojawiać bo coś tam się pojawiło
zone resfreshed to ktoś wymyślił bo szefa u was nikt nie lubi i ten hejt dajecie posmakować graczom ?
wiem, że wielu nie lubi swoich szefów ale to już przesada
geniusz ten kto wymyślił, że po 14tej nie będzie się otwierało okno z nowym zadaniem gildyjnym !
polać mu mocno, bo zapewne nie wie co robi, ale i tak udało się spieprzyć
żeby nie było, że tylko wiele osób ma problemy i obwinia autorów
polecam poczytać rzetelnie materiał:
https://zaprogramujzycie.pl/wstep-do-unity/
normalnie cud:) nawet ja na silniku unity sobie poradziłem:) a nie jestem informatykiem i nie mam o tym zielonego pojęcia...
jak trzeba to zrzucimy się wam i możecie kupować
https://www.empik.com/unity-i-c-pods...4016,ksiazka-p
bo na klejki czasem dawno temu więcej się wydawało więc ta książka jest jakby darmo
jak tu kazda rzecz jaka jest robiona to jest przerzucana na firmy zewnetrzne od klienta po cala reszte... jedyne co bb robi to hmmm.... zmiana czcionki , zmiana opisu gen itp.
ksiazki im nie podsuwaj bo jeszcza nią mebel podeprą zamiast przeczytac....
witam
ja mam tylko jedno pytanie... dlaczego nie można skalować strony w grze ?
czy ktoś z BB sprawdzał grę na 43" monitorze ?
siedząc 2,5 m od niego, jak można ją obsługiwać skoro musi człowiek co chwilę podchodzić do ekranu i czytać te małe literki,
do tego przyciski trzeba prawie stale naciskać ponownie by zadziałały, do tego lagi, opóźnienia w odświeżaniu czynią tę grę nie grywalną,
9 lat miłej rozrywki poszło w bagno, jedno co można stwierdzić to to, że gra zeszła na psy i jest do dupy, za to ma wielką szansę pójść w ślady Anno Online by została skasowana z powodu braku graczy