czyli mam przed sobą 7 dni bloka, marne pocieszenie :(
Wersja do druku
Pisałam już tutaj, ale mam wątpliwość... Czy sam wpis na forum wystarczy? "Obszar serwera uszkodzony" pojawia mi się od tygodnia - jest jakaś szansa, że po kolejnej przerwie technicznej coś się zmieni? Czy ktoś coś wie na ten temat?
mi tez po okolo 14 dniach dzisiaj sie udalo wejsc
Od wczoraj , po wlaczeniu przygody "Wiktor Podstepny" mam to samo.... "Obszar serwera uszkodzony" , nie moge ani wejsc w przygode ani anulowac !!
Tragedia..!
mam ten problem od 29 listopada, to prawie tydzien i nikt i=sie tym nie przejmuje i nie zajmuje?!!! duuupa
Odblokowali mnie, po 4 dniach super!
U mnie od wczoraj. A support milczy - ale z tego co tutaj czytam to nie mam s ię co łudzić że szybko sobie pogram :/
Od wczoraj należę :( do klubu "uszkodzonego serwera" oby jak najkrócej zaczynam odliczanie. Na razie support podziękował za zgłoszenie problemu :)
U mnie podobnie. W sobotę (01.12) wylogowało mnie w trakcie przygody i od tamtej pory zamiast gry ten sam komunikat: "Obszar serwera uszkodzony. Prosimy spróbowac ponownie." :( Czekam na odpowiedź z supportu. Ciekawe jak długo?
Po 11 dniach w koncu mi dziala gra...
Czyli jest nadzieja :)
Po zaledwie 5 dniach usterkę u mnie usunięto. Dziękuję.
Dla wszystkich piszących tutaj 10 postów dziennie z jęczeniem, kilka pytań / rad:
- Czy napisaliście chociaż jednego ticketa do supportu, czy tylko jęczycie tutaj? ;>
- Jeśli napisaliście tego ticketa, to zastanówcie się nad jego treścią. Nikt nie lubi chamów. Zawsze szybciej idzie załatwienie sprawy grzecznie ;)
- Moim zdaniem jeden ticket wystarczy. Przy tylu zgłoszeniach, wysyłając dodatkowe tickety tylko wydłużacie czas oczekiwania innym
(Bo np z 2k zgłoszeń robi się 3k ;) )
Nie panikujcie tak. Wyspa się zatrzymuje (ja w zasadzie musiałam odbudować tylko pola i studnie),
wojsko i generałowie wracają cali i zdrowi, drop i exp z przygody jest (jeśli min. 2-osobowa i druga osoba zakończy całą przygodę; jak ma się sprawa z przygodami 1-osobowymi- nie wiem, może ktoś będzie mieć taki przypadek). Ja jestem zadowolona z obrotu sprawy.
Mam tylko jedną myśl- uważam, że nie powinni odpalać eventu, dopóki nie naprawią wszystkim tego błędu.
Zauważcie korzyści: wyjdźcie na spacer- taka ładna zima się zaczęła, gdybyście jeszcze nie zauważyli, wyjdźcie ze znajomymi do knajpy, odpocznijcie od komputera. Zacznijcie żyć ;)
Życzę powodzenia i spokojnie, to tylko gra ;)
po prawie 3 tygodniach nadal nie moge sie zalogowac ;/
Ty chyba sobie żartujesz!!!
Zamiast tracić czas, może byś się zajął/zajęła rozwiązaniem problemu. A te swoje myśli czy też dobre rady to wsadź sobie w buty. Nie masz tu do czynienia tylo z ludźmi, którzy uwierzą w Twój rzekomy problem czy też jego rozwiązanie. Tu są ludzie, którzy wydają swój hajs, abyś mógł/mogła na koniec miesiąca zobaczyć na rachunku bankowym kilka zer przed jedynką. A tak, swoją drogą to chciałbym zobaczyć minę twojego szefa po przeczytaniu fragmętu "Zauważcie korzyści: wyjdźcie na spacer- taka ładna zima się zaczęła, gdybyście jeszcze nie zauważyli, wyjdźcie ze znajomymi do knajpy, odpocznijcie od komputera. Zacznijcie żyć
Życzę powodzenia i spokojnie, to tylko gra"
PS
Jakby ktoś nie zauwrzył to, wiadomośc wysłana przez Hagnosa została nadana 3 minuty przed oficjalną informacją Xarra, że eventu świątecznego póki co nie wprowadzają. Bez komentarza.
Pozdrawiam
Audytor :)
mysiiaaa: pomiędzy czasem właczenia serwerów a informacją na głównej zawsze jest pewna różnica, sam po ostatniej dodatkowej konserwacji logowałem się przed informacją o zakończeniu.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
myśl Zakręcony myśl
U mnie wystąpił problem wczoraj z tym samym "milutkim" komunikatem,również napisałem do support...ciekawe czy raczy odpisać uczciwie o co tu z tym wszystkim chodzi
Witam ja również mam ten problem od co najmniej 4 dni :( Pozdrawiam "serdecznie" support :(
mysiiaaa- o co Ci chodzi? Jestem takim samym użytkownikiem gry, jak Ty, więc nie rozumiem Twoich sugestii, że mam się zająć naprawą problemu, a wzmianka o koncie już w ogóle jest bez sensu. Zastanów się, bo pijesz do nieodpowiedniej osoby- nie mam nic wspólnego z "zarządzającymi" tą grą i nie życzę sobie takich tekstów. Twoje domysły są śmieszne. Do takich wniosków, jak moje, dojdzie każdy co bardziej ogarnięty człowiek ;)
Boli Cię, że u mnie problem naprawiony? Powtarzam- napisałam do supportu grzecznego ticketa, więc może tutaj jest problem co poniektórych? :) Jak od razu wyskakujesz tutaj do mnie z gębą, to mogę sobie wyobrazić, jakiego ticketa posłałaś. (jeśli w ogóle). Jest coś takiego jak kultura, ale tego nie da się nabyć siedząc tylko przed komputerem ;)
Jeśli ktoś ma ochotę wydawać realne pieniądze na tą grę- jego sprawa. Ja nie zamierzam. I nie jest to powód do tego, byś mnie obrażała.
Mój problem został rozwiązany i nie widzę potrzeby, abym się tu dalej wypowiadała. A trollingu uprawiać nie zamierzam., tym bardziej ciągnąć obraźliwego wątku z chamskimi małolatami (niekoniecznie metrykalnie, ale mentalnie na pewno).
Pozdrawiam i życzę wszystkim szybkiego załatwienia problemu.
Pięć dni minęło i moge znowu się logować. Szkoda tylko przygody co przepadła i pól, ale poza tym jest ok. Chociaż odpowiedzi z supportu nie dostałam, to usterka usunięta. Patrząc po ilości wpisów tutaj, pewnie nie maja czasu każdemu odpisywać, że już naprawione i może się logować. Ale chyba lepiej, żeby pracowali nad problemem, niż każdemu z osobna pisali, to co już wie: czy może się logować lub nie. Jak uporają się ze wszystkim, to może będzie ogólny komunikat na forum wyjaśniajacy co i dlaczego.
Pozdrawiam czekających na usunięcie usterki i trzymam kciuki, żebyście czekali jak najkrócej. :)
Hagnos ja tylko krotko_kim Ty jestes by mowic komukolwiek co ma robic ze swoim wolnym czasem czy wydawac swoje pieniadze na co chca?Ide o zaklad,ze BB Twoich pogladow nie popiera,wiec swoje zlote mysli zatrzymaj dla siebie!Powtorze po raz kolejny,ze ten dzial na forum ma nazwe:"Problemy techniczne",dlatego ludzie maja prawo pisac o problemach jesli uwazaja,ze dla nich sa to problemy jesli dla Ciebie nie to sie nie udzielaj.Pouczasz widze,bakasz cos o dobrym wychowaniu,wiec uswiadom sobie,ze w temacie w ktorym mnostwo osob pisze o problemach to wlasnie Twoj post jest nie na miejscu i w bardzo zlym guscie!
Ps.osobiscie codziennie czytam wlasnie ten dzial na forum i sledze problemy innych by zminimalizowac mozliwosc wystapienia podobnych problemow u siebie oraz podzielic sie tymi informacjami w swojej Gildii.Gracze,ktorzy opisuja swoje problemy w odroznieniu od Ciebie sa poniekad zyczliwi a Ty jestes poprostu ...sam sobie dopowiedz.
Po tygodniu tego problemu 2 dni grania i zas to samo żałosna gra
http://fotozrzut.pl/zdjecia/0738bcda88.jpg
Mam to od poprzedniego tygodnia, napisany mail do supportu bez odpowiedzi.
BB_xaar dalo by sie cos zrobic z tym.
Z gory dzieki
Edyta
mam to samo :( masakra na testowym to samo :(
U mnie to samo nie mogę się zalogować do gry wogule
Wczoraj po 3 dniach błędu z powrotem w siodle, na razie działa. Trochę cierpliwości i dotrwałem :) Oby się nie powtarzało jak u niektórych.
zalogowało mnie ,lecz nie mogę wejść do gry, zróbcie coś, pracuje i nie mogę pozwolić sobie na czekanie cały dzień
Ja teżmam taki problem co dalej robić ???
ja nie mogę się zalogować na moje pierwsze konto już od ponad miesiąca gdzieś tak od początku listopada i też pisałem do supportu i CISZA
Strona glowna, info od wczoraj...
Cytat:
Drodzy Gracze, Przerwa techniczna
w tym tygodniu odbędą się dodatkowe prace
konserwacyjne, które zaplanowano na jutro:
środa, 05.12.2012.
Prace konserwacyjne rozpoczną się około
godziny 01:30 rano, a zakończą się około godziny
10:00 (czasu polskiego). Podczas przerwy technicznej
gra będzie niedostępna.
Powyższa konserwacja uaktywni event świąteczny w grze.
BB_xaar
U mnie też wystąpił ten sam problem,rano jeszcze się zalogowałam, pograłam trochę i po zrobieniu zadania dziennego z nagrodą-prezenty, wypluło mnie z gry i do tej pory nie mogę wejść na swoją wyspę. Wiadomość do supportu wysłałam, zobaczymy......
No i skończyła się konserwacja i dalej nic... pasek ładowania stanął pod koniec i stoi. Nie pomogło czyszczenie pamięci podręcznej, ciasteczek, wtyczek itp. Ponowne logowanie i odświeżanie strony również nie dało efektów.
mam to samo (obszar serwera uszkodzony), wyslalam zgloszenie i zobaczymy... ale nerwica bierze, gdy po wyslaniu zgloszenia dostajemy info "życzymy przyjemnej zabawy" :)
Spróbuj wyczyścić pamięć podręczną i ciasteczka oraz przeinstaluj swojego flasza w przeglądarce powinno pomoc , miałem tak na testowym serwerze i pomogło .
Witam
Nie wiem czy to BB_xaar czy przerwa i update, ale pomoglo i dzis od 10 moge sie zalogowac na wyspe. O dziwo nie bylo tak zle, moze dlatego ze magazyny o pojemnosci 1600 i wszystko sie zatrzymalo.
3maj Cie sie
Edyta
Ja mam "obszar serweta uszkodzony" od niedzieli, nie pomogło wyczyszczenie pamięci itd. do suportu piszę od kilku dni i ZERO odpowiedzi. Ma ktoś jakiś pomysł żeby w jakiś sposób rozwiązać ten problem, bo na suport nie ma co liczyć. Na reklamy w TV ich stać ale żeby zatrudnić jeszcze osoby do np. rozwiązywania problemów technicznych albo przynajmniej do odpisywania to im szkoda kasy. Po prostu mają wszystkich w d....!!!
Witam .. u mnie to samo ,,, obszar serwera uszkodzony.. zalogowalem sie rano a potem troch i koniec gry ni z tego ni z owego....
oczywiscie napisalem do suporrtu no i czekam... moze sie ktos zlituje i mnie naprawi :(:(:(
no nie to jakaś kpina śnieg prezenty brak informacji i jeszcze to