Ja bym jednak wolał dodatkowy uniwersalny slot na przygodę. Do wymiany dropów w takich Czarnych Rycerzach nadawało by się idealnie.
Wersja do druku
Ja bym jednak wolał dodatkowy uniwersalny slot na przygodę. Do wymiany dropów w takich Czarnych Rycerzach nadawało by się idealnie.
Uniwersalny to najlepsze rozwiązanie i też by nie obciążało serwerów.
Wymiana dropów jest patologicznym zjawiskiem, które jest odpowiedzią graczy na patologiczny system przydziału nagród i śladową korzyść ze współpracy (tak małą, że większość graczy nawet nie będzie wiedzieć jaka ona mogłaby być).
Jeżeli ktoś grał w jakąś grę sieciową, która nie jest kompletnie zepsuta na etapie projektowania, to wie o czym mowa. Jak idziesz na jakieś stworki, jakieś czołgi czy inne zamki z kolegą, to masz większą szansę (wydajność) niż solo. Może cię kryć, robić zwiad, rzucać czary, wychodzić na przynętę, a jak już całkiem nic nie może pomóc, to przynajmniej się przydaje na tragarza.
A w TSO prawie brak możliwości w tym zakresie, możesz co najwyżej poprawić po kompanie jak coś zepsuje i utopi wojsko, ewentualnie zrobić kamikadze mistrzem dla drobnego obniżenia strat. "Drużyny" są robione na siłę i bez sensu, po prostu nie działają.
Trzeba naprawiać od podstaw a nie przykrywać problem kosmetycznymi zmianami.
Sloty powinny być dwa własne i dwa friendy.
Dodam.
Może być jeden własny przygoda, jeden własny scenariusz i dwa dla znajomych. Coś takiego byłoby zadowalające.
Ogólnie jestem za, ale żeby się serwery nie sypały, to zostałabym przy dwóch slotach, ale niech będą uniwersalne.
Jestem bardzo na TAK!!! Szlag mnie trafia, gdy w przygodzie 3-osobowej trzeba sie wymieniac z "nieznajomymi". Pisza, ze "zaczekaja", lub, ze "koniec po ataku"
Prawda czesto jest taka, ze musisz tlumaczyc sie przed kims, ze ktos zablokowal Ci slota i nie mozesz teraz nic zrobic. Czas przyjmowania zapek, wyslania genkow trwa tez jakos czas. Ludzie robia sie 'niecierpliwi" i robi sie zamieszanie, nerwy, wpadki. Jestem za tym, zeby udostepnili mozliwosc przyjecia 2-ch zaproszen, przynajmniej z tej samej przygody, ktora sie wymieniamy
Witam.
Zapraszam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ten pomysł też kilkakrotnie był już przedstawiany...
W jednym z wariantów miał być dostępny za SC...
3 slot na ekspedycje lub wylacznie kooperacyjne :P