czas chyba zakończyć przygodę z tą grą , bo jaki sens jest po kilka razy dziennie sprawdzać czy już łaskawie da się wejść i na jak długo tym razem :P
Pozdrawiam wszystkich
Wersja do druku
czas chyba zakończyć przygodę z tą grą , bo jaki sens jest po kilka razy dziennie sprawdzać czy już łaskawie da się wejść i na jak długo tym razem :P
Pozdrawiam wszystkich
Od rana nie działa czat ,nie wiadomo kto jest online ,padaka totalna :(
Ostatni gasi światło. :D :D
Tydzień i nic się nie zmieniło. Ciągle problem z połączeniem
Nadal młotkowy działa na Dolinie. Zaczynają się kłopoty na kolejnym serwerze. Chyba faktycznie nowy właściciel jeszcze nie ogarnia tematu, a może chce w ten sposób wygasić settlersów i przekonać nas do innego swojego produktu / innej gry.
Pozdrawiam wszystkich wytrwałych.
H A L O
czy ktoś z obsługi tu jeszcze bywa? Ktoś czyta nasze wypociny?
Co z serwerem Dolina Odkrywców? Robicie coś z nim?
Penelopa teraz mam nadzieje ze bedziecie chcieli zachowac twarz i ocalic reszki honoru i przeslecie klejnoty potrzebne do otwarcia 8 okien
ho ho ho, udało się coś zrobić i dolina działa.
Ciekawe jak długo.
10 okienek nie otwartych - bo dolina nie działała, w tym 3 specjalne. Ktoś zrekompensuje klejnoty za otwarcie? (7 x 100)+(3 x 300) = 1.600 klejnotów w dupę.
Pozdrawiam obsługę i dziękuje, że na bieżąco nas informowali o kłopotach, przez ponad tydzień teraz i dwa dni z początku eventu.
hej ktoś mnie okradł
okienka za klejnoty nie z mojej winy że nie wspomnę o pisankach
czy coś zrobicie z tym " złodziejem "
Pozdrawiam
Hej u mnie właśnie wyskoczył błąd połączenia czyli rozumiem że to już koniec eventu dla mnie czy tym razem zdarzy się szybsza reakcja ??
Mam to samowchodze na wyspe i zaraz wyskakuje mlotkowy z bledem polaczenia
znowu gra padła, nie da rady wejść do przygody, czat handlu zdechł, znajomi online niewidoczni
Jednym naprawili, innym zepsuli :) dzisiaj rano do gry wróciło kilku znajomych co od 8 dni nie mieli możliwości wejścia...oni weszli ,pogadaliśmy i zamieniliśmy się miejscami , teraz nasza kolej na przerwę w grze :D
Nieprawda, są wybrańcy (parrz ja :)), którzy przez ponad tydzień mieli wakacje od setów i teraz po krótkiej przerwie znowu gra padła.
Dobrze, ze zapobiegawczo chociaż wydałem pisanki co leżały w magazynie, dobrze, że nie otwierałem kalendarza za klej szkoda tylko premium co odpaliłem (na szczęscie tylko 1 dniowe ;)). Jeśli w miarę wiadomo czego się można spodziewać to da się minimalizować straty heh ;)
Drodzy osadnicy,
Minął prawie miesiąc odkąd wspólnie z Ubisoftem ogłosiliśmy, że CipSoft przejmuje obsługę i przyszły rozwój gry The Settlers Online. Wówczas krótko przedstawiliśmy się w liście do Ciebie.
Dzisiaj zwracamy się do Państwa bezpośrednio poprzez ten artykuł informacyjny. Ten pierwszy widoczny krok wydaje nam się wyjątkowy. Jesteśmy ciekawi i podekscytowani tym, co Was czeka, i nie możemy się doczekać, aby wspólnie z Wami podążać tą drogą. Szczerze mówiąc, my również jesteśmy trochę zdenerwowani, ponieważ podchodzimy do tego zadania z dużym szacunkiem i odpowiedzialnością.
Wiele jest dla nas nadal nowego. Nie opracowaliśmy sami systemów, narzędzi i procesów związanych z grą, dlatego jest jeszcze wiele rzeczy, których musimy się nauczyć. Chcielibyśmy również poznać Was – społeczność, która od tak dawna stanowi serce The Settlers Online – i dowiedzieć się więcej o Waszych życzeniach, potrzebach i oczekiwaniach. Jednakże minie trochę czasu, zanim zaznajomimy się ze wszystkim. Mamy nadzieję, że możemy liczyć na Państwa zrozumienie, gdyż nie wszystko od początku będzie szło gładko.
Uważnie śledziliśmy Wasze komentarze od momentu ogłoszenia. Zdajemy sobie sprawę, że wielu z Państwa ma jeszcze otwarte pytania. Obecnie przygotowujemy listę najczęściej zadawanych pytań (FAQ), którą planujemy opublikować w ciągu najbliższego tygodnia, zarówno w języku niemieckim, jak i angielskim. Oczywiście, poinformujemy Cię o tym w artykule informacyjnym, gdy tylko będzie on gotowy.
Chcielibyśmy również poinformować Cię o czymś ważnym:
Chcemy mieć pewność, że szybko i niezawodnie znajdziesz aktualności ze świata The Settlers Online w jednym spójnym miejscu. Aby komunikacja była jasna i łatwa do opanowania, w przyszłości skupimy się na języku niemieckim i angielskim. Oznacza to, że wiadomości będą publikowane wyłącznie na stronie internetowej w języku niemieckim i angielskim (UK), a my będziemy zamieszczać je tylko na odpowiednich forach.
Rozumiemy, że ta zmiana może nie być łatwa dla wszystkich, zwłaszcza jeśli artykuły informacyjne nie są już dostępne w preferowanym przez Ciebie języku lub na stronie internetowej, z której korzystasz do gry. Ponadto obecna struktura logowania ogranicza możliwość zamieszczania postów na forach niemiecko- i anglojęzycznych. Niestety, nie jest to problem, który da się szybko rozwiązać. Mimo wszystko chcemy, abyście nadal czuli się częścią naszej społeczności i pozostawali na bieżąco, pomimo tej przeszkody. Poważnie podchodzimy do Twojej perspektywy i będziemy szukać długoterminowych ulepszeń.
Dopóki FAQ nie będzie gotowe, zapraszamy do odwiedzenia forów w języku niemieckim i angielskim, aby spotkać się z Mirade, która wraz ze swoim zespołem będzie od tej pory zajmować się zarządzaniem społecznością.
Serdeczne pozdrowienia i szczęśliwego rozwiązania,
Twój zespół CipSoft
władza sie zmienia ale ci na dole zostaja ci sami i dalej tak to bedzie wygladalo.... nic nie robiac bedzie ta gra kulała az padnie
cześć powtórka z rozrywki
dzisiaj rano na kolonii pojawił się młotkowy :( nie mogę się zalogować 1 maja kawa bez grania
czyli jest dobrze...........
u mnie to samo
po kilku pr
jest udało się wejść do gry :)
350 pisanek za w sumie 10 eventowych dni przestoju - czy to jakiś żart?
Na wybranie rzeczy z kalendarza eventowego poszło w okolicach tysiąca klejnotów, a Wy w ramach rekompensaty wysyłacie 350 pisanek.
ŚMIECH NA SALI.
Pozdrawiam.
ja tego nawety nie biore nich se w dupe to wsadza
Ze złotej góry ktoś jest czy ja jestem pierwszy z zakazem wejścia? A może to już będzie w standardzie że przy okazji eventu dostaje się bloczka :D
Możecie już tu nie pisać. Nikt już tego nie przeczyta.
https://forum.thesettlersonline.com/...-and-our-plans
Q: How will communication work in the future?
A: In our news post last week, we already gave a short preview. We want to make sure that all important information about The Settlers Online can be found reliably in one central place. That is why we have decided to focus on the German and English websites. News will only be published there, in German and English. We will also post in the German and English forums only. On weekdays, we regularly check both forums to see if there are questions or topics we can provide input on. In the long term, we also want to ease access for those who currently cannot post in the forums without an additional login, so that they also can take part in the exchange.
We will not use the ingame chat as an official communication channel. That does not mean we will never check in or read along. However, we want to ensure that information and replies from us are accessible to everyone, not just those online at a certain time on a certain world. That is why news on the front page and the forum are our preferred channels, where everything can still be read days or weeks later.
We will continue to use the German and English Facebook pages to share news from the website. However, it will still take some time before we can publish new posts there.
The Twitter channels will not be updated further for now.
Q: How can I reach customer support?
A: Customer support is now handled by CipSoft. Until further notice, the best way to reach our support team is via the new email address tso-support@cipsoft.com. The contact form on the website will also remain available and should especially be used for payment issues. For all other topics and problems, we recommend using the new email address.
co to za cyrk ,znowu brak gry:(
powtórka z poprzedniego eventu
Niestety powtórka z rozrywki, znowu nie działa.
Niestety jak napisał kolega OmateuszO możemy pisać tu tylko sobie. Nowi właściciele/operatorzy gry przyjmują wiadomości/informację w dwóch językach (angielski i niemiecki) i fora prowadzone w innych językach na razie ich nie interesują.
brak możliwości wejścia do gry... czyżby teraz ud... Złotą Górę?
penelopa to nawet pojecia o tej grze nie ma ... wszystko padnie pokolei
Złota Góra znowu padła. Pytanie tylko czy znowu tylko wybrańcy zostali odłączeni czy caly serv szlag trafił.
Tak złota Góra nie działa, pewnie cały serwer.
Żebyśmy wszyscy nie byli zdziwieni to nowym 'operatorem gry' jest CipSoft ale jej właścicielem nadal jest UBISOFT i nadal gra działa na serwerach UBI ale ma nastąpić migracja do CipSoftu. A skoro gra nadal siedzi na serwerach UBI no to nie bądźmy zdziwieni. xD
Ta gra to porażka...
Deszcz gwiazd akurat mi się kończy :( Pora się nauczyć niemieckiego.Zacznę od piosenki zespołu Eisbrecher pod tytułem FAKK...
też nie mogę się zalogować na złotą górę od 13/05 - chyba cały serwer padł. Pechowy ten 13 maj.
dzisiaj to samo