Szef nie zalicza tak samo Mistrz podboju zaczyna być to meczące
Wersja do druku
Szef nie zalicza tak samo Mistrz podboju zaczyna być to meczące
czy kolonia jest wolna od ataków przez pierwsze 12 godzin. dziś o 12,30 zdobyłem kolonie a o 18 ją straciłem - ktoś mi to jest wstanie wytłumaczyć
?
W obecnej chwili jest blad przez ktory nie ma czegos takiego jak ochrona koloni przez 12h
przyjąłem do wiadomości , aczkolwiek to mnie nie zadawala - przejmując kolonie pisało że jestem chroniony przez 12 dodz..
Temu pisalem ze to jest blad ;p
Moze za pare lat naprawia :D
nie tylko jest brak 12godzinnej ochrony, ale nieraz brak jest również postawionej przez gracza obozów obronnych.
przy probie wejscia na kolonie aby ustawic obrone wyskoczyl komunikat "ten serwer zostal wylaczony z przyczyn technicznych .... "
Potwierdzam.
Scenariusz jest taki:
1 Zdobywam kolonie i ustawiam obronę.
2 Pierwszy atak na kolonię - w raportach obozy które ustawiłem są.
3 Drugi atak na kolonię - w raportach brak obozów które ustawiłem.
Nie ma znaczenia czy ktoś wykonał jakikolwiek atak czy nie. Każdy drugi atak na kolonię kasuje obozy ustawiane przez gracza.
W ten sposób pozbyłem się 6 kolonii w przeciągu jednego dnia. Odbijając kolonię dziwiłem się, że nikt nie ustawiał w niej obrony.
takie pytanie mam czy już naprawili błąd z tym czasem ochrony 12h? bo jak nie to nie warto nawet startować na kolonie
Pewnie najwczesniej naprawia przy konserwie :) O ile wogole naprawia;p
Jak to z błędami bywa, dość sprawnie go wsadzili, ale nie tak prędko wyeliminują. Ja też póki co odpuszczam kolonie bo błąd z brakiem ochrony 12h plus błąd ze znikającymi budynkami obronnymi dyskwalifikują je całkowicie. Choć są i tacy, którzy widzą plusy - łatwiej teraz zrobić osiągnięcia z odbijaniem kolonii innym graczom :)
BB nabrało wody w usta więc niczego się nie dowiemy oficjalnie. Zostaje sprawdzanie co się komu na ekspedycjach przytrafiło.
Błąd z odbijaniem przed upływem 12h chyba naprawili. Zgaduję, bo mam kolonie, których mi nie odbito i nie atakowano w okresie ochronnym.
Zadania "Szef" nie zalicza - tu bez zmian.
Zadanie "Mistrz podboju" - nie zalicza. Wczoraj i dzisiaj odbiłem kolonię - poziom 3, olbrzymia bogata. Za pierwszym razem strata wojska - 1146 jednostek; za drugim 1644. Nie zaliczyło żadnej. Czas na podbój - 4h. Może się mylę, ale powinno być chyba 5h.
W trakcie podbijania pierwszej olbrzymiej, bogatej - po wejściu na mapę pokazywało mi jakieś martwe czaszki, chyba ze 200. Dziwne, bo jeszcze nawet marszałek ze zwiadem nie dotarł. Dzisiaj nie pokazywało. Straty i tak poniżej 1800. Zadanie wisi niezaliczone. BB milczy, 2 wiadomości do nich wysłane i odpowiedzi z automatu.
Dobra wiadomość - obrona była w obydwu koloniach. Przypadek, ślepy traf czy coś naprawili tutaj?
Jakieś oficjalne info na temat stanu prac (myślenia) by się przydało.
Tak, tego nie wykluczam. Najgorsze jest to, że nic nie wiemy i zgadujemy.
Potwierdzam zdobyłem kolonie postawiłem obronę. Ktoś zaatakował i obrona stała to przegrał. Na następny dzień ktoś zaatakował i zdobył z minimalnymi stratami bo obrony już nie było.
Kolonie nie maja już czasowej ochrony - kolejny bug czy świadoma decyzja, o której nikogo nie informowano?
scr.hu/1ek6/8u326
bug, znany od dość dawna, na testowym też kolonie nie były chronione przez pierwsze 12h
Pięknie, cudnie, wspaniale.... Porządek na forum najważniejszy! A kiedy jakieś informacje co robicie w kwestii usunięcia bugów??!!
Iver1982 mod to zwykły gracz, jak ty czy ja. nawet gdyby się okazał dobrym programistą, to i tak w kwestii bugów nic nie zrobi, bo nie jest pracownikiem bb, nikt go do kodu nie dopuści.
a co do naprawiania i poprawiania, zobacz mówisz i masz ;)
2 pytania ode mnie:
- Czy któryś z reprezentantów polskich graczy, najlepiej ten z prefixem BB, mógły dowiedzieć się, kiedy podbijanie obozowisk bossów na wyspach ekspedycyjnych będzie zaliczało osiągnięcie "Szef"?
- Dlaczego część wysp kolonizacyjnych po nieudanym podbiciu przez innego gracza wygasa i nie znika z menu "Kolonie", zajmując miejsce?
trorox juz o to pytalem kilka razy i dostalem odpowiedz od BB ze info o bugu z zadaniem "Szef" zostalo przekazane i ze trzeba czekac az naprawia... A co do drugiego probemu to nigdy sie nie spotkalem wiec nie wiem :). Mam nadzieje ze te osiagniecia naprawia w najblizszej konserwie. To osiagniecie juz nie dziala z 3 miesiace ...
Witam. Odbilem wyspe kolonizacyjna, zwykla, 3 poziomu od innego gracza. Stracilem mniej niz 1100 zolnierzy, dokladnie 1090. Nie zaliczylo osiagniec z odbiciem kolonii. Moze zlych zolnierzy potracilem?
hej, zauwazył ktoś że coś się dzieje dziwnego z pozycjami kolonii, zbiłam kolonie do pozycji 2 , nic nie atakowałam od tego czasu i przy wyszukiwaniach znów wskoczyły mi kolonie z 3, jedyne co być może miało wpływ na podwyższenie to to iż inni gracze wchodzą na moje kolonie jednak nie atakując niczego, w związku z czym jedynie wpada mi info w wiadomościach iż agresor nie podbił kolonii
Ja też dwukrotnie odbiłem graczowi olbrzymie kolonie 3 lvl, wojska straciłem dużo poniżej 1800. Nie zaliczyło mi do zadania ani razu. Napisałem do supportu (ponad miesiąc temu), odpisali i poprosili o screeny. Przesłałem kilka. Odpisali, że pracują nad poprawką i tyle.
Chwilowo odpuściłem ekspedycje, bo jak widać pracują i myślą, ale nie naprawili. Szkoda wojska na takie zabawy.
O zadaniu "Szef" nawet nie wspomnę. Ani razu nie zaliczyło mi pokonania jakiegokolwiek bossa.
A ja taki problem mam
http://i57.tinypic.com/9zucrt.jpg
oczywiście wojo do piachu
Tak, ja też to miałam - i to nie raz. Problem znany nam, nie wiem czy supportowi :)
A ja wybiłem wszystko na wyspie poza bosem, którego nie da się zaatakować. Mieczyki nie są podświetlone. Straciłem premium, straciłem dużo wojska licząc, że jak ubiję wszystkie inne obozy to zaatakuję bosa.
Po pierwszym dniu ekspedycji mogę stwierdzić, że obrona chyba działa tak, jak działała ostatnio. Czyli na chwilę. Pierwsza osoba, która wejdzie na wyspę, widzi obronę. Wczoraj wieczorem miałam raport z nieudanego podbicia mojej kolonii. Obrona była. Dzisiaj dostałam raport, że ktoś mi odbił. Klikam obozy na mapce - to nie jest moja obrona, moja zniknęła. Nie ma żadnego obozu, który postawiłam. I po co była prośba o przetestowanie najpierw poprawek? Bo ewidentnie nie działają.
Ja już pomijam te bugi z brakiem podglądu walki, niemożliwością sterowania wojskiem - to wczoraj już wyszło.
I przy okazji - zadanie Mistrz Podboju nadal nie działa, niczego nie zalicza.
A skąd wy macie te zadania?
Wczoraj podbiłem sobie kolonię i od razu po zajęciu było 13 odpartych ataków.
Dziś znowu naliczyło odparty atak w czasie ochronnym.
Wklejam tutaj dla przestrogi.
Witam dziś rano wszedłem do gry było wszystko normalnie, po czym wszedłem w raporty z przejęcia koloni przez Kogoś, po otwarciu owych raportów pojawił sie komunikat obszar serwera uszkodzony prosimy spróbować ponownie, wywala od razu na główną stronę. teraz każda próba logowania kończy się tym samym w momęcie wejścia na wyspe pojawia sie komunikat i wywala na główna stronę, nie pisac o ciasteczkach, czyszczone, próby odbywały sie na kilku komputerach.
Wniosek sie nasuwa jeden, BB znowu coś sknociło z koloniami a szkoda bo chciałem w ogólno światowym wskoczyć z 4 na 1 miejsce za podbicie małej wyspy.
dokladnie to samo, czas 15 minut
Dziś miałem w walce na obozie bossa to samo co agebu. Efekt - nieudany atak, zmarnowani dwaj blokujący i 3 marszalek w wyniku przegranej walki. No i oczywiście konieczność ubijania dodatkowych obozow w strefie bossa mapy z powodu braku blokujących. Dzieki wielkie za ten bug.