Witam!
Aktualizacja XXL zostanie wgrana już jutro. Więcej informacji znajdziecie na stronie głównej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
Witam!
Aktualizacja XXL zostanie wgrana już jutro. Więcej informacji znajdziecie na stronie głównej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Tylko link ze strony głównej przenosi nas do zmian w grze z 20.08.2015.
Ktoś za wakacjami tęskni?:)
Tylko pytanie czy jest możliwe wysłanie wydajnego wojska, które ma limit 270 wojaków ustawionego pod każą możliwą ewentualność ? Raczej nie bardzo ;) Więc przynajmniej ja w tej chwili nie widzę wad tego rozwiązania. Oczywistym by było w przypadku takich zmian, że zdecydowanie częściej umierałby nam generał, więc jego czas powrócenia do gry w takim przypadku powinien zostać dość skrócony.
No nic, wracając do tematu głównego czekamy na aktualizację :D Sam jestem ciekaw tych nowości.
A gdyby było jak pisałam wyżej? Tzn. że odpalając przygodę wybierasz czy chcesz wersję podstawową (standardowa przygoda, standardowy drop) czy "prawdziwą przygodę" (losowe składy i ustawienia obozów, ale też dodatkowe nagrody - i tu już do ustalenia co by to miało być i w jakich ilościach). Wtedy można dopasować przygodę do swoich upodobań, możliwości, czasu jaki zamierzamy poświęcić na grę itd.
Wtedy i tak kazdy by wybieral ta bardziej oplacalna opcje tak jak teraz kazdy trzepie byka na szybkim mimo ze mozna robic calego lub wiele innych przygod, a dla tych kilku maruderow z forum nie warto wdrazac zmian, bo nie tego oczekuja gracze. Dla wielu nowe trudniejsze przygody i wiecej poziomow bylo tym czego najbardziej im brakowalo i wlasnie te potrzeby zaspokaja teraz bb. Dla tych ktorzy chcieli losowosc powstalo pvp.
Niestety PvP jest:
- trudniejsze
- bardziej kosztowe
- i mniej dochodowe
Czyli nie dość, że ktoś ma trudniej to ma jeszcze dużo gorzej na tym wychodzić z punktu widzenia strat i zysków ? Trochę bez sensu ^^ Zrozumiałbym jeszcze gdyby dało się atakować kolonię konkretnego gracza lub wiedzieć u kogo się wylądowało, aby móc mu odpuścić jeśli jest z tej samej gildii czy też sojuszu lub zwyczajnie go lubimy. No a jeśli trafiamy na kolonię kogoś nielubianego, neutralnego lub wrogo nastawionego to lecimy i się bawimy. Mamy straty, ale satysfakcję z pokonania konkretnej osoby czy gildii. W tej chwili niby fajnie, że dodali PvP ale forma tego jest bardzo słaba. Fajnie, że dodali przygody zespołowe, ale również ich wykonanie nie jest takie jakie powinno być aby mogło odnieść skutek i zachęcić do robienia tego.
Niestety oni często chęci mają dobre, ale wykonanie kuleje...
Nie wiem co jest trudnego w tym PvP :P
To, że nie ma poradników na nie ? Ja nie widzę nic trudnego w zrobieniu najtrudniejszej przygody korzystając z poradnika. Więc nawet znikoma trudność PvP jest trudniejsza niż przygoda z poradnikiem.