Dostałam odpowiedź od supportu "wyczyść kache, usuń cookie" i relog, cóż z tego jak nadal komunikat "połączenie nie powiodło się" bleeeeee
Wersja do druku
Dostałam odpowiedź od supportu "wyczyść kache, usuń cookie" i relog, cóż z tego jak nadal komunikat "połączenie nie powiodło się" bleeeeee
czyszczone i dalej nic
Ani fox ani IE nawet po usunięciu ciasteczek i wyczyszczeniu historii jak nie uda mi się zalogować to ciekawe kto mi odda stracone diamenty za logowanie które miałem dzisiaj dostać :/
u mnie dalej jest problem :(
"Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum". I taki komunikat od godziny, czyli tyle czasu, ile probuje sie zalogowac. Oczywiscie na forum, ze strony BB informacji brak. Czyszczenie ciasteczek nie pomaga, ani w FF ani w Chrome, ani w E. A BB jak zwykle w takich sytuacjach nabiera "wody w usta". Rozumiem ze to ma byc dla graczy "wstep" przed jutrzejszymi "przyjemnosciami"? Stawiam dolary przeciwko orzechom, ze jutro znow beda problemy z gra. Kto przyjmuje zaklad?
Poniżej moja wiadomość do supportu, ciekawe czy odważą się odpowiedzieć :)
"Gra sie nie uruchamia, czyszczenie cache, ciasteczek nie pomaga. Instalacja nowej przeglądarki (chrome) nie działa, pracuje na FF, a także na IE nie działa. Prosze nie wymigiwac się softem usera, a napawic bład. O godz. 7:00 było wszystko ok."
Niemiecki serwer działa bez zarzutu - znów na nas testują - pewno zeby nie móc skonczyc tych KZE co to mają z nimi problem :D
omar daj linka na niemiecki serwer i przenosimy się tam ...w d... mam BB
co znowu sie stało??
nadal nic i tak od ponad godziny. nagle przerwało grę i żadne czyszczenie ciasteczek nie pomaga.