penelopa napisala ze jej unity chodzi bez problemu u nich bledow nie ma wszystko dziala wiec tylko cala reszta ludzi nie umi se poradzic...
Wersja do druku
penelopa napisala ze jej unity chodzi bez problemu u nich bledow nie ma wszystko dziala wiec tylko cala reszta ludzi nie umi se poradzic...
i co z tego że dali event nawet zmiana sprzętu na nowy nie pomaga grać się nie da i już
Z jednej strony fajnie że gracze pomagają innym graczom żeby dało się grać, tyle tylko, że... jak komuś coś poznika w grze graniem przez klienta, czy drastyczniej ktoś straci konto, to będzie miał pretensje do "pomagaczy", a z drugiej strony, niby fajnie jak da się grać przez klienta, tylko że BB nie widzi czy ktoś gra przez klienta czy przez unity i wydaje im się że wszystko jest w porządku jeżeli tak czy siak gracze dalej grają.
Unity.
Kwatermistrz pojemność 2000.
Niech ktoś mi powie, jak wpakować do niego 1500 rekrutów bez użycia suwaczka?
Trafione w punkt :D jedno zdjęcie warte więcej niż tysiąc słów :D
tydzien nie grałem i hujnia od godziny wejsc nie moge
https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post298110
a czytał ten post
nie logowałam się kilka tygodni, ale mam wrażenie że te wszystkie konserwacje tylko pogorszyły sprawę. Mam takie lagi, że się w głowie nie mieści. Otwarcie czegokolwiek to kilkadziesiąt albo i więcej sekund czekania.
dałbym, ci rade, ale popytaj innych u siebie w gildii, czy nie znają jakiś pomocy do gry w TSO.. w wersji po unity..
pozdro
Dno - otwarcie czegokolwiek to kilka - kilkanaście minut czekania - dno totalne po 20 min. wszystko WISI - nie ma wyjścia skoro mnie olewają muszę i ja ich olać
Brawo Ty:) wszyscy to powinni zrobić
Na głównej stronie powinna być informacja co i jak zrobić, na tej samej zasadzie jak podano sposób wyjścia z klienta. Nie każdy jest znawcą programów komputerowych i dobrze bo istnieją jeszcze inne dziedziny. Gra u mnie działa w 10% do dawnych ustawień. Wysyłanie odkrywców trwa wieki a jak wrócą to aby odebrać ich znaleziska trzeba każdorazowo suwak przesuwać. Itd, itd Zrobili avent chyba ostatni :( Bardzo nie szanują graczy. Wstyd.
Popieram
wszystko jest pod kontrolą, grac na unity nie potraficie,
poco zamykać grę,
lepiej skasujcie swoje konta i przestańcie tu wchodzić.. bo tylko płacz i płacz
bo , nic więcej nie potraficie..
Osiem lat w to, bezmyślnie, klikam, ale trzeci raz pokuszę się o post. To jest niegrywalne! Ten rakowy, ubisowtowy silnik się tu nie sprawdza. Jak zwykle się okazało, że ci partacze z UB zawalili (bo nie tylko tu, ich silnik szwankuje), a BB dostaje rykoszetem (choć zasłużonym). No cóż, liczę na dodatkową kopalnię diamentów do kupienia za te questy wykonane za diaxy (a niemożliwe do wykonania normalnie prze lagi). Z resztą, klikam tylko eventowo, bo przez codzienne granie krew by mnie zalała...
Całkowita racja!
Że co? Jak ktoś gra na kliencie to jest leniwa gapa? No helloł, ludzie od zawsze wolą ułatwiać sobie życie zamiast utrudniać. Inaczej pewnie by jeszcze w jaskiniach siedzieli. Szkoda życia na poświęcenie kilkudziesięciu minut żeby wysłać na unity odkrywców i odebrać głupią pocztę ;)
Jako, że gra nadal działa ( chociaż faktycznie nie działa ) to musi być ktoś kto kupuje jeszcze klejnoty w dużych ilościach podziwiam za bezinteresowność. Podobnie wygląda granie na kliencie przecież to pokazuje, że wcale nie zmienili technologii gry tylko jest jakaś forma emulacji. Osoby grające na nielegalnym kliencie są też ciekawym zjawiskiem przecież to okradanie właściciela licencji na tego klienta. Jeszcze ciekawiej wygląda sprawa pracownika bb który wie, że nie ma licencji na klienta a pisze że nie będą karać za jego używanie.
U mnie od 13.00 wczoraj w ogóle nie moge sie zalogować. Wyświetla się błąd: "Obszar serwera uszkodzony, W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie".
Gram na unity
I to w czasie eventu :(
Zasadniczo masz rację, powinniśmy to rzucić w diabły i nie udawać że da się grać SKORO SIĘ NIE DA. Przedłużamy tylko nieuchronną agonię Nie da się oficjalnie to się nie da w ogóle. Ale jak słusznie zauważyłeś BB nie potępia jakoś gorliwie grania na kliencie. Nie zabrania, nie grozi sankcjami. Wydaje mi się ,że poważna firma nie pozwoli się "okradać" i jeżeli klient naruszałby czyjeś zasoby finansowe, to byłby żywszy odzew ze strony BB. Jakie dymy bywały jak gracze wcześniej korzystali na "błędach systemu. Teraz jest letni protest, delikatniutki. Odnosi się wrażenie że im jest to na rękę bo gracze zamykają buzie i sami sobie radzą. Ja nie czuję się że kogoś okradam, skoro główny zainteresowany tak tego nie przedstawia.
kalendarz przestał działać raz pokazuje że mam do odbioru za godzinę a raz że jutro wersja unity
Nie ma czegoś takiego jak wersja unity to tylko emulacja flasha i do tego strasznie żałosna.
Gracze maja strasznie dużo rzeczy w gwieździe i to prowadzi do problemów dodajmy kolejne beznadziejne rzeczy w kolejnym evencie.
Witam
Od wprowadzenia tego unity gra stała się praktycznie niemożliwa do swobodnej i miłej obsługi, granie jest męczarnią, wszystko zajmuje abstrakcyjnie długi czas, a spora część funkcjonalności po prostu nie działa. W związku z tym, że od wprowadzenia unity minęło już sporo czasu to chciałem się zapytać, czy tak to już będzie wyglądało. Nie wiem czy dalej się logować i próbować coś robić w grze i tracić czas. Kilkoro moich znajomych już dawno sobie darowało i olało grę. Mnie też już się nie chce tracić czasu, ale liczyłem, że coś się poprawi. Czy ktoś z administratorów może powiedzieć, czy to już jest stan rzeczy, który niewiele się zmieni, czy też tak jak wcześniej gra będzie działać normalnie?
Pozdrawiam
Witam serdecznie!
- Jaki jest powód ogólnego braku reakcji i złej wydajności gry?
Istnieją różne przyczyny występujących „opóźnień” i problemów z wydajnością.
Ogólnie rzecz biorąc, nowa architektura obecnego klienta jest optymalizowana krok po kroku poprzez analizę każdego z procesów, które prowadzą do „lagów”. Ponadto należy dokładnie przyjrzeć się ogólnej architekturze i podstawowej strukturze kodu, aby dalej znaleźć potencjał do optymalizacji wydajności na szerokim poziomie.
- Kiedy będzie możliwa gra bez lagów i opóźnień?
Będzie się to poprawiać stopniowo w miarę identyfikowania źródła i przyczyn problemów oraz ich stopniowej naprawy.
Nie jesteśmy w stanie podać konkretnego terminu na osiągnięcie takiej samej wydajności jak w przeszłości. Jesteśmy jednak świadomi wagi bieżących problemów z wydajnością i naprawa tego jest naszym priorytetem - wraz z pracą nad ważnymi problemami, które występują „za kulisami” i utrzymaniem nienaruszonego przepływu bieżącej gry.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
to dlaczego wiedzac to wszystk ozostalo to w ogole wprowadozne w tak beznadziejnej formie?
Bo przyszedł na to czas i nie było odwrotu. Tak myślę.
Przychodzi 9-ty miesiąc i człowiek się rodzi i nie ma odwrotu.
No taka analogia mi się nasunęła.
Więc cieszmy się, że nam ta gra działa, bo jakoś przeżyła te narodziny, a mogła całkiem paść. Jest niekompletna, powolna, pełna błędów. Masakra
Więc cieszmy się.
Tylko jak na razie to nie bardzo jest z czego...
Dzisiaj śmiga całkiem ładnie.
Dobrego dnia :)
kalendarz znów warjuje nie można zebrać nagrody
jest jeden problem do poprawienia
jak odbieram nagrody to muszę przesuwać za każdym razem okno w dół bo nie obejmuje zielonej fajki, trzeba by go wydłużyć
https://prnt.sc/1sou5sf
Wybacz... Czy wierzysz w to, co piszesz? Dla mnie to jest stek bzdur serwowanych od momentu wszelkich zmian dotyczących usunięcia Flasha z przeglądarek!
Na kliencie gra jako tako działała i było to lepsze rozwiązanie niż wersja przeglądarkowa, a teraz nawet nie ma jak uruchomić klienta bo po jego instalacji i tak gra uruchamia się z przeglądarki.
I takie "bajanie pierdół" już zaczyna coraz bardziej irytować! Ale uparcie BB daje aktualizacje wersji przeglądarkowej! Po co pytam!? Klient jest lepszym rozwiązaniem niż nie działająca gra w przeglądarce, która obciąża komputery, że aż te chcą spuchnąć! Zwykła gra przeglądarkowa, a wymagania jak najnowsze tytuły gier 3D jak Cyberpunk 2077 :D
Brak słów... jeśli do końca roku nic się nie poprawi w znaczący sposób to pozostanie rozstać się z BB na dobre!
Klient działa, tylko trzeba pokombinować: http://settlersonlinewiki.eu/granie-na-unity-przez-klienta/