W zależności od przelicznika. Zasoby dobra sprawa jeśli przelicznik będzie 1:1.
W zależności od przelicznika. Zasoby dobra sprawa jeśli przelicznik będzie 1:1.
zasoby eventowe
Najlepiej chyba wybrać obie opcje, może dali by możliwość wyboru.
Znając BB i ich wycene surowcow eventowych po evencie.. dajac pare groszy, wiec watpie w optymistyczny scenariusz tej manipulacji. To aby zaslona dymna wtop bb. Niedajac przelicznika kolejna wtope zrzuca na graczy. Dla glosujacych w ciemno.. w totka latwiej traficie niz tu. Ilosc surowca na serwer sie pewnie niezmieni a klejnoty musza byc w obrocie wiec watpie by krzywde sobie zrobili. Pozostawiam to bez glosu.
Jeśli rzucą więcej surowców to raczej ceny w sklepie eventowym wzrosną. Ilość pisanek kupionych za klejnoty nie może spaść ;)
W efekcie nic dla nas się nie zmieni a stracimy MG
zasoby
Aaaaa, jak zadania gildii to tylko monety gildii w nagrodę. Kuniec i kropka. A surowce ewentowe tylko z zadań ewentowych i przygód ewentowych. Ze zwykłych przygód też mogą byś te surowce, tylko niech ktoś z BB zerknie na poradniki i opisane tam straty i według tego naliczy należne surowce. Mam już dosyć tego że wszyscy do upadłego klepią Czarnych rycerzy (powinno się odebrać tej przygodzie status epickiej i zredukować poziom trudności na piąty max.)
Daj dario_j dobry przykład i na nowy event wielkanocny rób tylko Zakazane eksperymenty, pisanek będzie wpadać podobna ilość jak z Czarnych a dodatkowo uzyskasz zadowolenie z bycia ambitnym graczem, a nie klepaczem ;)
Aby zagłosowac z głową trzeba by znac przelicznik jaki BB chce zaproponować a tak głosujemy, a nad czym dokładnie nie wiemy
Proszę o wprowadzenie tych monet i zasobów również dla gildii JEDNOosobowych !!!
Już sobie nawet nazwę wymyśliłem :)
zasoby eventowe tylko w przeliczeniu 1 : 1
Wolę zasoby. Pod warunkiem, że będą w dobrym przeliczniku.
Wolę monety. Już tłumaczę, dlaczego. Spodziewam się jednego - inflacji. Dostaniemy zasoby za zadania, ale za to ceny fantów wzrosną. Wolę status quo.
w zaleznosci od ilosci zasobow eventowych
ale jesli przelicznik ma wygladac tak jak w przypadku zasobow ktore pozostaly po evencie i sa zmieniane na monety to zdecydowanie nie
Zasoby Eventowe
Witam,
bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam tych, którzy jeszcze nie zagłosowali do oddania głosu! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Jest dobry interes jestem za tym żeby tak zostało
W zasobach Eventowych - patent na możliwość przemieszczania magazynów na wyspie macierzystej.
jedno i drugie w stosunku 1:1 i wybór co mi odpowiada
zasoby
o mamo jak to czytam to mi się niedobrze robi, taka ankieta to kpina z graczy albo chcą wiedzieć ile osób nie wie co to ankieta, myślę że wszyscy którzy napisali co wybrali nie wzięli udziału w ankiecie, a ci co wzięli to szybko będą usuwali swoje wpisy po podaniu przelicznika
Bez zamiany monet gildii na jajka. Przynajmniej do momentu gdy nie znamy przelicznika i ilości wymaganych jajek za obiekty z ewentu.
niestety tak. co prawda zagłosowałem na zasoby eventowe, ale przy takim podejściu do sprawy to taką ankietę można sobie w buty wsadzić. nie otrzymacie prawdziwej opinii graczy, równie dobrze możecie sami zdecydować.
co do mnie, najlepsza byłaby opcja jakiegoś przełącznika co chcę uzyskiwać. albo odbierając nagrodę abym mógł wybrać opcja A opcja B, podobnie jak to teraz jest z dropami, czy chcę do gwiazdy czy do magazynów.
nie na temat, ale mam problem. jak się skontaktować z adminami? mam problem ze skonfigurowanym adresem email i to od bardzo dawna. proszę o prywatny mail do skrzynki na forum. ze 2 lata temu pisałem do adminów w mojej sprawie, niestety grochem o ścianę :(
wszyscy chca przelicznik dla prostej matematyki.
każdy to o niego sie dopytuje a Penelope nie chce go zdradzić.
dlaczego ? a no proste. bo przelicznik surowca eventowego do monety gildii, jest każdorazowo na bieżąco w kantorze. wiadomo ile średnio biega moneta a ile przykładowo pisanka. BB wymysliło jako opcje klimatyczną (dla zabawy) taką możliwość a wy wszyscy tylko macie podejśście "czy się oplaci" nawet jeśli bedzie przelicznik przykładowo 1 prezent - 10 monet gildii, to bedzie wam pasowac, każdy bedzie wam pasować który jest ponad obecną wartość rynkową.
przecież Ci z BB, jakby chcieli zrobić po korzystnym dla graczy kursie, to wystarczy że wejdą na handel i zapytają na kazdym serwie o orientacyjną cene. no i już wiedzą jaka jest jedna i słuszna prawda.
a i to pod warunkiem, że się cena nie zmieni.
a zmienić się musi. bo każdy event ceni sobie surowce inaczej.
zważywszy że nadchodzi czas zmian w zadaniach gildii, to zadania beda dziennie zrobione. nawet zakładając że będzie gildia ktora cala i tak robi dziennie zadanie, to dostawałaby powiedzmy te 100 monet gildii... dzienne zadania w evencie sa premiowane 10 surowcami (prezenty, jajka itp)
czy wierzycie ze BB by zrobiło cos by dorzucic wam 100 jajek dziennie ? za duzo gratisow. podzielą to przynajmniej przez 10
przecież jakby chcieli przelicznik 1:1 to by sie nie ukrywali z tym.
NIE MA OPCJI PRZELICZNIKA !!!
z prostego powodu.
ŻADNA cena nie jest stała (a już tym bardziej do przewidzenia cena surowca eventowego).
a więc jaki by nie był przelicznik, zawsze będzie wedle matematyki niekorzystny dla jednej albo niekorzystny dla drugiej strony.
a już tym bardziej, wpływ dodatkowych surowców na rynku/u graczy, może zakłócić ich cenę.
Więc, odpowidz na 1000 pytań o przelicznik... przelicznik nie ma znaczenia.
Każdy kto gra długo i potrafi liczyć (a raczej wiekszosc tych co pytają to potrafi) wie że większość graczy NIE POTRAFI liczyć i dla nich ważna jest opcja, że mają dodatkowe źródło a nie jakim kosztem.
i o to właśnie BB pyta. O opcję. Bo przelicznika dobrego dla dwóch stron zwyczajnie nie ma.
haha
no na pewno tak zrobią jak na najwyższych lvl można zdobyć grubo ponad 100 MG dziennie
100 MG x (powiedzmy, że event trwać będzie 20 dni) = 2000 jaj na łebka
już to widzę :)
osobiście zgaduję, że będzie to max 10 jaj dziennie dla tych najwyższych lvl (w gildiach po 90+ ludzi)
Głosu nie oddałam i nie oddam, póki nie będę wiedziała na co głosuję :) Na prawdę nie potraficie pojąć, że żeby się zdecydować czy coś chcemy, czy nie to powinniśmy wiedzieć jak będzie wyglądała zmiana? Zgodzimy się na zamianę mg na surowce, a walniecie nam przelicznik, bez którego w kantorze dostalibyśmy 10x tyle surek za mg. Nie mogę znaleźć żadnego rozsądnego argumentu za tym dlaczego tak się bronicie przed podaniem przelicznika, jak to że liczycie że się ludzie napalą jak szczerbaty na suchary, zagłosują na tak, a Wy nam wymienicie 100mg na 2jajka i dobrze wiecie, że gdybyście to napisali, to nikt normalny by na to nie głosował. W związku z tym powtórzę-w buty se wsadzić taką ankietę. Przeliczniki macie z kosmosu wzięte, miliard lat świetlnych od rzeczywistości serwerowych.
co oznacza "instancji" ? były jakieś inne tajne miejsca ktore głosowały ? czy inne instancje (domyślam się że nie dowiemy sie co to jest alb powiesz "tego nie mogę powiedzieć" ) mają głosy ważne i ważniejsze ? :)
odnosnie pytania o argumenty na temat przelicznika... przeczytaj moj post na górze, masz podane na tacy dlaczego nie podaja. bo nie istnieje taki ktory obie strony usatysfacjonuje. bo taki przelicznik to fikcja. zawsze jednej stronie nie bedzie odpowiadac a jak bedzie odpowiadac obu stronom, to bedzie to przelicznik po kursie kantorowym... a taki to na co skoro i tak mozna sobie samemu pohandlowac i wymienic :)
przeliczniki jakie ma BB, biora sie z innych współczynników i mechaniki gry, których sam nie rozumiesz sokoro o to pytasz. pytanie jest pokroju, skoro Polska ma dług, to niech nadrukują kasy więcej i po sprawie, spłacić. tutaj też jest pewna mechanika zachowana, aby gra przynosiła zysk. to też jest realny biznes dla nich, niezaleznie od tego jak Ty do tego podchodzisz.
Wszystkie instancje, czyli wersje językowe gry. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Zasoby Eventowe
BB_PENELOPA, a głosujesz na y, czy x?
Nic Ci to nie mówi? Mi też, tak samo jak ta "ANKIETA", na której głosujemy o coś, lecz tak naprawdę o nic, zrobicie sobie przelicznik 10 mg za 1 se i tego raczej nie chcemy.
1dojednego to tak
zasoby ale musi byc dobry przelicznik aby sie opłacało
[QUOTE=BB_Penelopa;193343]Wszystkie instancje, czyli wersje językowe gry. :)
Nigdy nie spotkałam się z takim użyciem słowa "instancja". Ale cóż, o tempora, o mores!
I nie oddałam głosu, bo niestety nie doczekałam się przynajmniej mglistej informacji na temat przelicznika.
zasoby
zasoby ewentowe